FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - NORVEGIA

ROMÂNIA - NORVEGIA // Cosmin Contra face selecția ca la „Casa de comenzi”, în funcție de solicitările oamenilor din fotbal și ale media!

Articol de , , - Publicat luni, 14 octombrie 2019 09:00

Cosmin Contra își împarte timpul între România și Spania, unde se află familia lui. Petrece în străinătate măcar la fel de mult timp cât petrecea Christoph Daum în Germania și face selecția ca la „Casa de comenzi”, în funcție de solicitările oamenilor din fotbal și ale media.

  • România - Norvegia e pe Arena Națională, pe 15 octombrie de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Pro TV 
  • Partida se va juca în fața a 30.000 de copii, după ce UEFA a sancționat România și a interzis accesul suporterilor la meci

Agitația de pe marginea terenului, din timpul meciurilor, arată un selecționer preocupat de soarta naționalei, disperat să câștige, motivat la maximum. Comportamentul lui Contra dintre acțiunile naționalei, adică în „ferestrele" fără meciuri, este diferit, Cosmin devine extrem de interesat doar când se apropie meciurile. 

În rest, își deleagă asistenții să urmărească meciurile în care evoluează fotbaliști aflați în bazinul de selecție. El își împarte timpul între România și Spania.  

„Petrece în Spania cel puțin la fel de mult timp cât petrecea Daum în Germania”, dezvăluie surse din Federație. E un program nou al lui Cosmin, facilitat de lejeritatea calendarului naționalei. Cât a condus-o pe Dinamo, nu-și permitea să zboare la Madrid, mai des își chema soția și copiii la București. 

Pe „câini" trebuia să-i antreneze zi de zi și mai erau fixate și un meci sau două săptămânal, așa că antrenorul era blocat în România.  

De când lucrează pentru FRF i s-a aerisit programul, și-a permis să lipsească mai des. În 25 de luni, de când ocupă postul de selecționer, Cosmin și echipa lui au avut de disputat doar 21 de partide, cu tot cu amicalele! Între meciuri n-a prea avut de muncă, din moment ce jucătorii au revenit la cluburile cu care aveau contracte, nu a trebuit să-i pregătească el.  

Absent într-o mare parte din timp, Contra și-a adaptat selecția în funcție de comentariile publicului. Oameni din fotbal, media, suporteri au contestat convocarea unor jucători și i-au propus pe alții. Selecționerul le-a îndeplinit dorințele tuturor, ca la "Casa de comenzi": 

  • Hagi a criticat transferul tricoului cu numărul 10 de la un jucător la altul: "Am ajuns să terfelim numărul 10!". Ca să scape de protestul lui Gică, selecționerul l-a făcut decar pe fiul "Regelui", Ianis. 
     
  • Specialiști, ziariști și fani ai naționalei au criticat obsesia lui Contra pentru Grozav, un mijlocaș ofensiv dat afară de Dinamo și ajuns la Kisvarda, un mic club din Ungaria. Cosmin s-a conformat, a renunțat la Gicu. 
     
  • Tot publicul a insistat că merita să fie convocat Dan Nistor, unul dintre cei mai buni fotbaliști din campionat. Dar Contra l-a dat afară de la Dinamo pe Nistor, l-a trimis la CFR la schimb cu Nascimento doar ca să scape de el, deci nu-l considera îndeajuns de bun pentru a treia clasată din Liga 1, poziția pe care o ocupau "câinii" cu Cosmin antrenor. A trecut peste evaluarea de atunci ca să respecte iar opinia publicului, Nistor se află în lotul pentru meciul cu Norvegia. 
     
  • Becali l-a atacat agresiv pe selecționer pentru neconvocarea lui Florinel Coman în etapa trecută a preliminariilor, la partidele cu Spania și cu Malta. Cum a reacționat Cosmin? L-a adus pe Coman pentru meciurile următoare și l-a folosit chiar ca titular în Feroe. Într-o lună, Coman a devenit titular în națională, dintr-un fotbalist pe care Contra îl considera bun doar pentru lotul U21.

„Nepotul meu, Dorin Rotariu, joacă în grupele Europa League și e titular meci de meci la Astana, unde evoluează pe un teren sintetic precum cel din Feroe. Nu pricep de ce n-a fost convocat. Noi nu am făcut scandal înainte, n-am solicitat convocarea, dar e normal să se procedeze așa, să fie chemat la națională cine țipă? Pe vremea mea erai convocat în funcție de cum jucai!”
-Iosif Rotariu, la GSP Live

Cum ar arăta România cu Norvegia: Tătărușanu - R. Benzar, Nedelcearu, Ad. Rus (Toșca), Bancu - R. Marin, Bordeianu - Deac, Stanciu, Mitriță - Pușcaș

Match preview România - Norvegia

CLASAMENT

 

PROGRAMUL ROMÂNIEI

  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

Vezi și:

ROMÂNIA - NORVEGIA // Sorin Cârțu îi transmite lui Contra: „Nu poți să joci cu Nedelcearu și Iulian Cristea”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
vishnu
vishnu  •  15 Octombrie 2019, 00:04
Postat de valii_sv pe 14 Octombrie 2019, 13:13

In sfarsit v-ati dat si voi seama cum stau lucrurile la nationala ! Indata tipa Hagi ca Ianis trebuie sa poarte banderola si sa vezi ce repede percuteaza Contra ! Mare vina aveti si voi, cei din presa ! Ati innebunit cu Ianis ! Ianis in sus , Ianis in jos , si el e un jucator mediu ce are multe de demonstrat inainte de a i se face statuie ! Penibil !

Ianis nu mai are nimic de demonstrat. El deja si-a atins limitele, ca sa poata mai mult ar trebui sa isi schimbe ADN-ul.

1198649370199221
Dumitru Florin  •  14 Octombrie 2019, 16:48

Cred ca selectionerul isi permite sa faca, intre meciurile echipei nationale naveta ntre Romana si Spania pentru leafa-i merge si asa! FRF-ul incalca in clar Codul Muncii atata timp cat in contract nu i se prevad selectionerului clar sarcinile, nu doar sa i se spuna ca "trebuie sa bata Feroe si Malta", iar cu restul sa aiba grija sa "fie norocul cu noi"!?! Noroc ca pe la FRF mai exista si cate o doamna care face curatenie prin biroul navetistului, ca sa nu stranga prea mult praf! E clar ca "mister" Contra e "mai salariat" decat restul milioanelor de salariati din Romania!

panalexan
panalexan  •  14 Octombrie 2019, 14:46

Articolul este in mare parte ilogic. Daca nu a facut bine Contra ca a renuntat la Grozav si ca i-a chemat pe Coman si Nistor, inseamna ca era bine sa nu fi facut asta, da? Daca il chema pe Grozavn si ii lasa acasa pe Coman si Nistor, macar aveati ce sa scrieti. Asa, uite, trebuie sa inventati.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează