FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO+FOTO FRF TV a dezvăluit cum îi învață Edi Iordănescu pe „tricolori” să acopere spațiile

Reprezentativa României a efectuat în această dimineață ultima ședință de pregătire la Mogoșoaia. Selecționerul Edward Iordănescu a încercat să pună la punct ultimele detalii tactice, înainte de plecarea la Cluj-Napoca, pentru meciul amical cu Slovenia +15   FOTO
Reprezentativa României a efectuat în această dimineață ultima ședință de pregătire la Mogoșoaia. Selecționerul Edward Iordănescu a încercat să pună la punct ultimele detalii tactice, înainte de plecarea la Cluj-Napoca, pentru meciul amical cu Slovenia

Articol de , - Publicat marti, 15 noiembrie 2022 18:34 / Actualizat marti, 15 noiembrie 2022 19:51

Reprezentativa României a efectuat în această dimineață ultima ședință de pregătire la Mogoșoaia. Selecționerul Edward Iordănescu a încercat să pună la punct ultimele detalii tactice, înainte de plecarea la Cluj-Napoca, pentru meciul amical cu Slovenia.

Amicalele României: 

  • România – Slovenia, joi, 17 noiembrie, ora 18:30, Cluj Arena (Cluj-Napoca) 
  • Moldova – România, duminică, 20 noiembrie, ora 20:30, Stadion Zimbru (Chișinău)

Pentru asta, Edi a împărțit terenul pe verticală în cinci zone. Pe lângă flancul stâng, axul central și flancul drept mai apar două zone, așa numitele semi-spații sau spații intermediare.

Selecționerul folosește această metodă pentru a-i învăța pe tricolori poziționarea și interpretare spațiilor, dar și pentru chimia de joc, care îi ajută pe fotbaliști să se sincronizeze mai bine.

FRF TV a dezvăluit cum îi învață Edi Iordănescu pe „tricolori” să acopere spațiile

Staff-ul tehnic filmează cu drona mișcările tricolorilor din timpul exercițiilor tactice, apoi la analizează. În premieră, astfel de imagini video au fost difuzate pe site-ul FRF TV.

Iordănescu jr. a pus accent pe organizarea ofensivă, prin care speră să desfacă sistemul 5-3-2, pe care se așteaptă să-l folosească naționala Sloveniei în partida de pe Cluj Arena.

România are șapte absenți, Slovenia numai unul

Cu doar trei zile înainte de startul Campionatului Mondial din Qatar, România dispută un simplu amical, cu Slovenia. Echipa care ne aduce aminte de începutul căderii României, după seria de 3 turnee finale mondiale la care am fost prezenți, edițiile din '90, '94 și '98.

În 2001, disputam barajul pentru CM 2002 cu slovenii, o dublă manșă pierdută după 1-2 la Ljubljana și 1-1 în Ghencea, cu Gică Hagi selecționer. Am pierdut și ultima confruntare directă, amicalul din 2012, din deplasare, când ne-au învins cu 4-3, "tricolorii" fiind conduși de Victor Pițurcă. 

Iar de această dată, șansa unei revanșe este destul de scăzută. Slovenia vine cu un lot aproape complet, noi cu foarte multe noutăți. 

+11 FOTO

FOTO: FRF.ro

Slovenia 21 de "stranieri", noi 10

Pentru partida de joi seară, care va avea loc de la 18:30 pe Cluj Arena, slovenii au anunțat un lot de 24 de jucători, dintre care 21 sunt "stranieri". 

Edward Iordănescu a reușit să aducă la lot pentru această acțiune numai 10. Meciul nu este într-o dată FIFA pentru echipele necalificate la Mondial, situație în care se află atât România, cât și Slovenia, însă noi ne-am lovit de refuzul unor cluburi de a lăsa jucătorii la lot, precum Rațiu (Huesca, liga a 2-a din Spania) sau Sorescu (Rakow, liga 1 din Polonia), Man și Mihăilă (Parma, liga a 2-a din Italia). 

În schimb, Pisa, tot din liga a 2-a italiană, i-a lăsat pe M. Marin, Rus și Moruțan, chiar dacă acolo competiția lor nu se întrerupe foarte mult, echipa urmând să joace în campionat pe 26 noiembrie, cu Ternana. 

Și comparativ cu echipele aliniate în ultimele partide de Liga Națiunilor, Slovenia are un singur titular absent față de echipa aliniată în Suedia (1-1), pe atacantul Jan Mlakar (Hajduk Split). 

La noi, din diverse motive, lipsesc 7 dintre jucătorii din prima garnitură din întâlnirea cu Bosnia și Herțegovina (4-1): I. Radu, Rațiu, Bancu, Sorescu, Stanciu, Man și Alibec. Bancu și Alibec s-au accidentat recent, iar în cazul lui Stanciu s-a convenit să nu mai fie chemat la această acțiune. 

 3 este locul ocupat de Slovenia în grupa a 4-a de Liga Națiunilor, unde va juca tot în Divizia B, România retrogradând în Divizia C, după ce a terminat pe ultimul loc în grupa a 3-a 

53 este locul ocupat de România în ierarhia FIFA, în timp ce Slovenia ocupă poziția 63 CSU 

Echipă de Mondiale! » Gazeta Sporturilor este singura redacție din România care trimite 4 jurnaliști la turneul final din Qatar, în afara deținătorului de drepturi TVR
MEDIA
Echipă de Mondiale! » Gazeta Sporturilor este singura redacție din România care trimite 4 jurnaliști la turneul final din Qatar, în afara deținătorului de drepturi TVR
Două amicale tari pentru naționala U20 » Lotul convocat de Daniel Pancu + Trei modificări de ultim moment
ROMÂNIA U20
Două amicale tari pentru naționala U20 » Lotul convocat de Daniel Pancu + Trei modificări de ultim moment

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close