FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII EURO 2020

ROMÂNIA - SPANIA // Adrian Rus, convocare anti-Ungaria! FRF se teme că ar putea deveni internațional maghiar la nivel de seniori

Adrian Rus a sărbătorit rezultatele de la Euro cu fanii români. În viitor ar putea să celebreze cu suporterii maghiari!
Adrian Rus a sărbătorit rezultatele de la Euro cu fanii români. În viitor ar putea să celebreze cu suporterii maghiari!

Articol de , - Publicat marti, 02 iulie 2019 00:00

FRF pregătește o surpriză la meciul cu Spania, din septembrie: din lotul lui Contra va face parte Adrian Rus, un fundaș de rezervă la naționala U21, doar ca să nu-l ”fure” Ungaria, pentru care fotbalistul fost la Sepsi ar mai avea dreptul să joace.

  • România - Spania se joacă pe 5 septembrie 2019, de la ora 21:45, televizat de Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro

Federația a început să tremure de când Adrian Rus a semnat cu MOL Vidi! FRF se teme că internaționalul de tineret român ar putea deveni internațional maghiar la nivel de seniori! Rus, 23 de ani, a adunat șapte selecții în lotul de tineret al României, a evoluat inclusiv la Campionatul European încheiat recent, a fost integralist în remiza cu Franța, 0-0. 

Debutează cu Spania sau cu Malta

Regulamentul îi mai permite însă trecerea la o altă națională, întrucât el nu a apărut în tricolor și în vreo partidă a seniorilor. Rus are cetățenie maghiară, deci e disponibil pentru selecționata Ungariei! Federația a pregătit și un plan prin care să împiedice pierderea apărătorului: îl va chema la naționala mare în următoarea etapă a preliminariilor Euro 2020, pentru partidele cu Spania și cu Malta!

Rus va avea astfel ocazia să debuteze printre seniorii României și n-o să mai poată fi racolat de vecinii maghiari. Partidele internaționale vor avea loc pe 5 și pe 8 septembrie. 

Concurența pentru atragerea lui Adrian e explicabilă, chiar dacă el nu a evoluat mult la Euro U21: s-a afirmat la Sepsi ca unul dintre cei mai buni tineri din campionatul românesc și s-a descurcat excelent de câte ori a fost rulat în lotul sub 21 de ani. Puternic, cu joc de cap excelent și tehnic pentru un stoper, Rus a atras și atenția Clujului, și pe a FCSB, însă a preferat să semneze cu MOL Vidi, vicecampioana Ungariei.

Isăilă l-a descoperit din senin

Înainte să fie împrumutat la Sepsi pentru un sezon, Adrian a mai jucat în România la Olimpia Satu Mare. De acolo a trecut la Academia Puskas și a mai fost cedat temporar la clubul Balmazújváros. Necunoscut la București, Rus a ajuns în atenția federației după ce Daniel Isăilă a preluat conducerea naționalei de tineret. "Am pus pe foaie jucătorii eligibili din Liga 1 și nu-mi ieșea nici de un lot complet! Am început să caut jucători și prin "B", și prin alte țări", a povestit Isăilă la GSP Live. Așa a început construirea generației care a impresionat în Italia și acesta a fost norocul lui Rus. 

Agentul său l-a sunat pe Isăilă și i l-a recomandat pe fundașul central. "Am mers în Ungaria să-l văd și nici n-a jucat, că era accidentat!", a povestit selecționerul. L-a convocat totuși, în situația de criză în care se găsea. Isăilă a mizat pe Nedelcearu și pe Pașcanu în centrul apărării, Rădoi l-a trimis pe teren la victoria cu 2-1 din Portugalia și apoi a apelat tot mai des la Adrian.

Nu mai e sigur că a ales bine

Toți jucătorii din lotul lui Rădoi au atras atenția cu prestația de la Euro, au început să fie curtați de cluburi din campionate mai bune. Rus s-a grăbit, a semnat cu MOL Vidi înaintea turneului final și acum nu mai e sigur că a ales corect. "Se gândește că ar fi găsit o variantă mai bună, dintr-o ligă mai tare", dezvăluie un apropiat al apărătorului. El s-a comportat cam ca Rotariu în 1990. Iosif semnase cu Galatasaray înaintea Mondialului din Italia și apoi a regretat când a sesizat că toți colegii lui din națională erau curtați de cluburi din Italia, din Spania, din Olanda. „Am intrat în depresie când m-am trezit la Galata și am văzut că nivelul la care ajunsesem era cu mult mai slab decât acela cu care eram obișnuit la Steaua", a povestit Roti în Gazetă.

Chiar e nevoie de el!

Rus e important pentru federație și fiindcă ocupă un post-problemă din naționala mare. Fundașii centrali de bază ai lui Contra sunt veterani aflați aproape de retragere: Săpunaru, Moți, Dragoș Grigore. Plus Chiricheș, chinuit de accidentări grave și numeroase. Nici din naționala U21 nu apar niște certitudini. Nedelcearu a fost o surpriză plăcută la Euro de tineret și pare capabil de progres, însă Pașcanu a suferit în Italia și încă nu oferă garanții, el nu are vreun meci la club la nivel de seniori. Rus are ocazia să evolueze cu MOL Vidi în Europa League și își poate îmbunătăți și mai mult experiența și imaginea deja bune. Trupa din Fehervar a evoluat în grupele EL în stagiunea trecută. 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
chris_bu67
chris_bu67  •  02 Iulie 2019, 16:17

deșteaptă-te române din somnul cel de moarte!

sibelius
sibelius  •  02 Iulie 2019, 13:39
Postat de dinamo_fan pe 02 Iulie 2019, 11:10

Federalii nostri si in special cei care se ocupa de selectia si de urmarire a jucatorilor romani nu au nici o treaba cu fenomenul. Daca e vreun jucator mai bun la o echipa mai mica, nu are nici o sansa la selectie. Cristea juca bine inca de la Gaz Metan dar a fost adus la nationala abia dupa ce s-a transferat la Steaua. Idem Rus, idem Burca si multi altii. In loc sa promoveze jucatori incompetentii aia ne aduc aceleasi rebuturi trecute de 30 de ani a caror momente de apogeu in cariera au fost cand au trecut 6 luni pe la camile. Poate gresesc dar Germania la u21 a avut jucatori de pe la vreo 14 echipe din Bundesliga, am sa verific informatia.

Si eu am retinut ca jucatorii din primul 11 veneau de la 11 echipe diferite. La noi problema tine si de valoarea campionatului. Sunt cativa care rupeau norii la echipele mici si cand au ajuns la primele 4 clasate au devenit anonimi. Ca avem obsesia convocarii mamutilor e adevarat. Incepand cu Pantilimon si Lung si terminand cu eternii Sapunaru, Moti, Grigore. Decat sa-l incerci pe Florin Stefan mai bine-l trezesti pe Tosca...Nedelcearu trebuia sa fie titular de cel putin un an avand in vedere ce "concurenta". De linia jalnica de mijloc nu mai vorbesc.

calinescu_
calinescu_  •  02 Iulie 2019, 11:28
Postat de marcelclujnapoca pe 02 Iulie 2019, 10:51

CEl mai bun fundas Roman e GHita de la Viitorul ...el trebuia sa fie titular ! Timpul o sa imi dea dreptate ! Doar ca se vorbea atunci ca Radoi face jocul Viitorului ! Haide Ghita demonstreaza ! Primul meci e Supercupa !

CE USOR ESTI DE MANIPULAT ....!!! INCLUSIV HAGI IL INJURA CA LA *** , PENTRU CA GRESEA MULT ....!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close