FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SPANIA

ROMÂNIA - SPANIA // EXCLUSIV Dennis Șerban debordează de optimism: „Sper să dăm vreo trei Spaniei!” » Cine e favoritul lui din naționala lui Contra

Articol de - Publicat marti, 03 septembrie 2019 09:56

Fostul internațional Dennis Șerban, 43 de ani, ex-jucător în Primera și cu cartierul general al familiei în Valencia, crede că va trebui ca „tricolorii” să profite de obișnuita lejeritate defensivă a Spaniei, dar avertizează că un tupeu excesiv ne-ar putea costa scump cu ibericii.

  • Meciul României cu Spania se va juca pe 5 septembrie, pe Arena Națională, de la ora 21:45, în timp ce partida cu Malta are loc la Ploiești, pe 8 septembrie, de la 19:00. Ambele partide vor fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro TV.

- Dennis, ai jucat cinci sezoane în Spania, care a devenit a doua ta casă, așa că știi foarte bine fotbalul iberic. E loc, joi seara, măcar de o remiză în preliminariile Euro? 
- Contra a evoluat și el în Spania, îi cunoaște foarte bine, are toate atuurile pentru a pregăti meciul până la cele mai mici detalii. Nu e un secret că spaniolii au avut dintotdeauna probleme în defensivă. Și la națională, și la cluburi. Au comis greșeli mari inclusiv în campania în care au devenit campioni mondiali. Sunt mai deschiși, avansează cu fundașii pe benzi și mai neglijează faza de apărare, care, clar, nu e la nivelul celei ofensive. De la mijloc în sus sunt „grei”, dar acolo, în spate, e o pâine de mâncat! 

- Asta ar însemna să-i ținem cât mai mult sub presiune, să-i obligăm să se apere. Dar ne putem permite o asemenea strategie? 
- E clar că nu putem să fim foarte tupeiști cu Spania, dar sunt convins că selecționerul le va impune jucătorilor rețete prin care să-i punem în dificultate în apărare. Și Ramos, cât e el de mare, o legendă a fotbalului mondial, le comite câteodată de nu-ți vine să crezi! Are 33 de ani, nu mai prezintă alura aceea de imbatabil în duelurile unu contra unu, cedează nervos în dese ocazii.  

„Îmi place maxim de Ianis Hagi” 

- Ce-ți spune naționala de azi a României? 
- E o generație promițătoare, dar parcă jucăm în continuare fără curaj. Prea timizi! Contra a mai încercat să schimbe lucrurile, însă am senzația uneori că jucătorilor le e teamă de rezultat, nu depășesc presiunea de la anumite partide. Pur și simplu, ar trebui să avem o atitudine mai îndrăzneață, chiar și cu Spania. Poți să-i prinzi într-o zi proastă, să le dai trei! Sper să trăim acum ziua aia! Sigur, există și reversul, că riști să încasezi cinci goluri, dar n-aș vrea să văd urme de frică în joc.  

- Un internațional care-ți place din trupa de azi a „tricolorilor"? 
- De Ianis Hagi îmi place maxim! Sper să i se acorde mai multe șanse. E peste mine ca valoare. Îl urmăresc de când avea 14-15 ani și m-a încântat mereu că e un băiat muncitor, serios, echilibrat, fără aere de vedetă, depune efort, are o tehnică pe care e imposibil să n-o remarci. În plus, nu se culcă pe ideea că poartă un nume celebru. L-am văzut și cum a început la Genk, unde are nevoie de un pic de timp pentru acomodare. Va ajunge titular acolo în scurtă vreme. Abia-l aștept și la partidele din Champions League! 

ROMÂNIA - SPANIA // EXCLUSIV Dennis Șerban debordează de optimism: „Sper să dăm vreo trei Spaniei!” » Cine e favoritul lui din naționala lui Contra
Ianis Hagi

„Să dăm primii gol, altfel e greu să revii cu Spania”

- O bilă albă pentru naționala lui Contra: au fost momente în care am revenit pe tabelă după ce am fost conduși, și în Serbia, și în Norvegia, de exemplu. Crezi că ar ține scenariul ăsta și cu Spania? 
- Mai greu! Cu Spania trebuie să fim preocupați să nu luăm gol, eventual să dăm noi primii, fiindcă altfel se complică situația. Te descoperi, le dai spații, ei abia așteaptă să-și fructifice posesia, așa că întoarcerea rezultatului ar fi dificilă. Uite, eu am însă încredere că băieții vor învinge cu 2-1, iar Ianis va intra prin minutul 70 și va marca golul decisiv! Plus că vom avea în spate peste 50.000 de suporteri, ceea ce înseamnă o motivație fantastică. Un asemenea public te încarcă pozitiv, te împinge de la spate, te obligă să lupți până la fluierul final. 

„Nu mă mai complic cu fotbalul”

Fostul decar al naționalei și al Stelei spune că preferă să stea departe de lumea balonului rotund: „Am terminat-o total cu fotbalul de vreo patru, cinci ani. Prefer să mă ocup doar de familie și afaceri. Mă împart între România și Spania. Derulez business-uri în zona imobiliară, am de 14-15 ani niște clădiri de birouri în Constanța. Marica mi-a propus să mă coopteze în staff-ul de la Farul, dar l-am refuzat. I-am explicat că nu am timp și-l pot ajuta în orice mod în afară de a fi angajat al clubului, să fiu legat de echipă zi de zi”. 

„Nu sunt în măsură să comentez situația de la FCSB, dar e trist că ajunsese pe ultimul loc și a ieșit din cupele europene. E păcat că s-a ajuns aici, mai ales că în lot sunt jucători de valoare, cu potențial internațional” - Denis Șerban

13 selecțiia adunat Dennis Șerban la echipa națională, pentru care a marcat un singur gol

12 echipese află pe CV-ul de jucător al lui Șerban, între care Steaua, Dinamo, Rapid, Farul, Valencia și Villarreal

6 trofeea cucerit Șerban în cariera de jucător: 2 x titlu România (Steaua), 2 x Cupa României (Steaua+Rapid), Supercupa României (Steaua) și Cupa Spaniei (Valencia)

LOTUL FINAL CONVOCAT DE CONTRA:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 61/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), Ionuț Radu (Genoa, 0/0)

Fundași: Romario Benzar (Lecce, 15/0), Vlad Chiricheș (Napoli, 54/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 4/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 36/0), Adrian Rus (MOL Fehérvár, 0/0), Alin Toșca (Gazişehir Gaziantep, 16/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 10/0)

Mijlocași: Alexandru Chipciu (Anderlecht, 44/6), Răzvan Marin (Ajax, 17/1), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 31/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 4/0) Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 0/0), Paul Anton (Krylya Sovetov, 9/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 20/4), Ianis Hagi (Genk, 5/0), Alexandru Maxim (Mainz, 36/3), Gheorghe Grozav (Kisvárda, 28/5), Adrian Păun (CFR Cluj, 0/0)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 33/12), George Pușcaș (Reading, 8/4), Florin Andone (Brighton, 21/1).

Fotbaliștii naționalei se vor reuni duminică, 1 septembrie, la Mogoșoaia, de la ora 18:30 urmând să fie programat primul antrenament, informează site-ul Federației.  

 

REZULTATE + PROGRAM GRUPA F

  • 3 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1
  • 26 martie 2019: Malta – Spania 0-2, Norvegia – Suedia 3-3, România – Feroe 4-1
  • 7 iunie 2019: Feroe – Spania 1-4, Norvegia – România 2-2 , Suedia – Malta 3-0
  • 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia 0-2, Malta – România 0-4, Spania – Suedia 3-0
  • 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania (ora 21:45)
  • 8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

 

VEZI ȘI: 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează