FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SPANIA 1-2

ROMÂNIA - SPANIA 1-2 // FOTO „Tricolorii” ratează DRAMATIC un punct în fața Spaniei! Cum arată ACUM clasamentul grupei

Articol de GSP - Publicat joi, 05 septembrie 2019 09:07

România a pierdut în fața Spaniei, scor 1-2, iar situația în grupa din preliminariile EURO 2020 devine tot mai grea. 

Contra a stârnit controverse cu formula aleasă, 5 fundași meniți să blocheze atacurile „Furiei Roja”. N-a funcționat în primele minute! Presiunea noii generații a Spaniei a creat un erou în tabăra noastră, pe Ciprian Tătărușanu. Rezerva de la Lyon a avut 4 intervenții salvatoare în primele 15 minute. 

Deschiderea scorului a venit în minutul 29, dintr-un penalty transformat de Sergio Ramos. Faultul a fost comis de Deac asupra lui Ceballos. 

Paco Alacacer ne-a surprins imediat după pauză. Vârful lui Dortmund a fost la capătul unei acțiuni-școală, iar meciul părea să fie terminat. 

Schimbări inspirate

Cosmin Contra a schimbat inspirat. L-a introdus pe Florin Andone, iar noul vârf de la Galatasaray a făcut 2-1 în minutul 59, la doar trei minute de la intrarea pe teren.

Intrările lui Ianis Hagi și Alexandru Maxim au dinamizat ofensiva „tricolorilor”, una care se bazase strict pe zvâcnirile lui Pușcaș până în acea clipă. România a terminat meciul cu un om în plus după eliminarea lui Llorente și a ratat trei ocazii imense în prelungiri. Pușcaș a fost blocat de două ori de Kepa, iar Dragoș Grigore a reluat defectuos din fața porții goale. 

În celelalte meciuri din grupă, Suedia a învins categoric în Insulele Feroe, 4-0, în timp ce Norvegia a trecut de Malta cu 2-0. 

Clasament actualizat

ROMÂNIA - SPANIA 1-2 // FOTO „Tricolorii” ratează DRAMATIC un punct în fața Spaniei! Cum arată ACUM clasamentul grupei

liveTEXT » România - Spania 1-2

  • Au marcat: Andone 59 / S. Ramos '29, Alcacer 47

min. 90+1: Schemă genială la o lovitură liberă de la 35 de metri. Ianis Hagi surprinde adversarii cu o pasă spre Pușcaș, dar Kepa respinge în corner! A urmat o dublă ocazie URIAȘĂ! Pușcaș, singur la 6 metri, trimite cu capul, dar același Kepa respinge. Mingea ajunge la Dragoș Grigore, care șutează peste poarta goală.
min. 87: Sarabia are o incursiune bună în flancul drept. Șutul din unghi trece peste poartă.
min. 81: Ianis Hagi încearcă să păcălească zidul advers, dar șutează imprecis.
min. 79: Maxim pasează perfect pentru George Pușcaș. Atacantul român îl depășește pe Llorente, iar fundașul central iberic îl doboară. Arbitrul dictează lovitură liberă de la 17 metri, iar Llorente vede cartonașul roșu.
min. 69: Tătărușanu reține șutul lui Busquets.
min. 63: Ianis Hagi intră în locul lui Nicolae Stanciu. 

Andone a marcat al doilea gol în triocul României, precedenta reuşită fiind izbutită în urmă cu aproape 4 ani, în noiembrie 2015, 2-2 cu Italia.

ROMÂNIA - SPANIA 1-2 // FOTO „Tricolorii” ratează DRAMATIC un punct în fața Spaniei! Cum arată ACUM clasamentul grupei

min. 59: GOL ROMÂNIA, 1-2! Florin Andone marchează cu capul după o recentrare superbă a lui George Pușcaș. 
min. 56: Florin Andone intră în locul lui Claudiu Keșeru!
min. 54: Fabian Ruiz șutează de la 25 de metri, cu mult efect. Mingea trece la câțiva centimetri pe lângă stâlpul din dreapta la porții lui Tătărușanu.
min. 47: GOL SPANIA, 0-2! Ibericii marchează după o acțiune-școală. Dani Ceballos găsește o pasă filtrantă, Jordi Alba scoate mingea în fața porții, iar Paco Alcacer trimite în fața porții goale.

A început repriza secundă! 

S-a terminat prima repriză! Spania conduce cu 1-0.

min. 37: SENZAȚIONAL! Tătărușanu are un reflex incredibil în fața lui Paco Alcacer. Vârful lui Dortmund reluase din prima, sub transversală, din 7 metri.
min. 35: Ciprian Tătărușanu blochează încă un șut trimis din 6 metri de Rodrigo.
min. 30: Răzvan Marin vede cartonașul galben pentru un blocaj aspra lui DanI Ceballos.
min. 29: GOL SPANIA, 0-1! Sergio Ramos transformă fără probleme, apoi primește cartonaș galben pentru modul în care a sărbătorit reușita. 
min. 27: Deniz Aytekin dictotează lovitură de la 11 metri! Cipriac Deac îl calcă pe Ceballos în careu.
min. 23: „Tricolorii” se apără mai precis. Iureșul ibericilor din start s-a potolit. Spania controlează steril jocul.
min. 17: George Pușcaș se bate cu fundașii adverși, obținând o lovitură liberă dintr-o poziție bună, la 25 de metri de poarta adversă. Nicușor Stanciu nu cadrează execuția.
min. 13: Tătărușanu din nou! De data asta blochează cu piciorul șutul lui Jordi Alba.
min. 11: Tătărușanu e fantastic! Sergio Ramos reia cu capul după o lovitură de colț, dar portarul lui Lyon respinge.
min. 10: Vlad Chiricheș îl încearcă pe Kepa cu un șut de la 30 de metri. Mingea trece peste poartă.
min. 6: Paco Alcacer păcălește linia de offside a „tricolorilor” și șutează din unghi. Tătărușanu intervine din nou excelent și respinge în corner. 
min. 4: George Pușcaș îl depășește pe Sergio Ramos, apoi centrează din marginea careului de 16 metri. Mingea e respinsă in-extremis de fundașii spanioli.

Ciprian Tătăruşanu bifează astăzi a 62-a selecţie în prima reprezentativă a României şi-l egalează la număr de prezenţe pe Ilie Dumitrescu, în timp ce Vlad Chiricheş devine egalul lui Ioan Andone, Miodrag Belodedici, Ioan Ovidiu Sabău şi Adrian Ilie.

ROMÂNIA - SPANIA 1-2 // FOTO „Tricolorii” ratează DRAMATIC un punct în fața Spaniei! Cum arată ACUM clasamentul grupei

min. 1: Startul partidei este amânat două minute din cauza materialelor pirotehnice aruncate de fanii români. Ciprian Tătărușanu are o intervenție incredibilă în secunda 35, în fața lui Paco Alcacer.

Înaintea meciului s-a ținut un moment de reculegere în memoria fiicei de nouă ani a lui Luis Enrique, care a pierdut lupta cu cancerul săptămâna trecută. 

Cele două echipe au ieșit pe teren! Atmosfera de pe Arena Națională este una fantastică. Facțiunea dură a fanilor români a scandat momente bune împotriva Ungariei.

Echipele de start

ROMÂNIA: Tătărușanu - Benzar, Nedelcearu, Chiricheș, Grigore, Toșca - N. Stanciu, R. Marin, C. Deac - Pușcaș, Keșeru
Rezerve: I. Radu, Niță - Rus, Grozav, Maxim, I. Hagi, Păun, Anton, Bordeianu, Fl. Ștefan, Cicâldău, Fl. Andone
SELECȚIONER: Cosmin Contra

SPANIA: Kepa - J. Navas, Ramos, Llorente, Alba - Saul, Busquets, Fabian Ruiz - Rodrigo, Alcacer, Ceballos
Rezerve: De Gea, Pau Lopez - Carvajal, Hermoso, Sarabia, Thiago, Suso, Oyarzabal, Gaya, Rodri, Unai Nunez, Parejo
SELECȚIONER: Robert Moreno

Arbitru: Deniz Aytekin // Asistenți: Eduard Beitinger, Rafael Foltyní (toți din Germania) 

Stadion: Arena Națională, București (55.634 locuri)

Autocarul României a ajuns la stadion!

ORA 20:00

Fanii „tricolori” au început să sosească la Arena Națională.

ROMÂNIA - SPANIA 1-2 // FOTO „Tricolorii” ratează DRAMATIC un punct în fața Spaniei! Cum arată ACUM clasamentul grupei
FOTO: Raed Krishan

 ORA 17:30 

Primăria Capitalei și FRF au organizat un fan zone în Parcul Herăstrău pentru fanii care nu au prins bilete pe Arena Națională. Detalii AICI!

ROMÂNIA - SPANIA 1-2 // FOTO „Tricolorii” ratează DRAMATIC un punct în fața Spaniei! Cum arată ACUM clasamentul grupei

E timpul să aflăm ce numere și-au ales tricolorii să poarte pe tricou la partida din această seară❗ 👉 bit.ly/LiveBlog_ROU ⚽ România - Spania, ⏰ ora 21:45, 📺 Pro TV

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Miercuri, 4 septembrie 2019

VEZI ȘI:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

+6 FOTO

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (484)
mosvasile
mosvasile  •  06 Septembrie 2019, 11:15

Nu Ratiu bre!Brucan era ala care intr-un interviu pentru un ziar din Vest-zicea ca romanii sunt"stupid people"si ca le trebuie 20 de ani ca sa...invete democratie!Batrana caiafa stalinista-metaformozata in calauzitor al poporului, prin desertul "tranzitiei"spre "economia de piata"-unde curge lapte si miere-nu facea decat sa parafrazeze Vechiul Testament-unde Moise-dupa "fuga din Egipt"- conducand poporul lui Israel spre "tara fagaduita"-i-a ratacit 40 de ani prin desert,ca sa moara "vechea generatie", neincrezatoare in binefacerile intreprinderii!De ce numai 20 de ani in loc de 40?Probabil ca a avut in vedere ca acum, in era tv.si a internet iar spalarea pe creier se poate face mult mai rapid!

780708698710213
Razvan Claudiu  •  06 Septembrie 2019, 11:11

Ce Vatejul visezi ma, Fl.Stefan trebuia sa fie titular. Tosca sau Bancu nici convocati nu trebuiau.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  06 Septembrie 2019, 11:02

Sunt convins ca nationala U21 ar fi jucat mult mai bine!Si atunci de ce nu i-a bagat Contra?Probabil ca spera la un meci egal-mizand pe precautia de accidentare spaniolilor,angajati la mari echipe ale Europei!Si poate ca asa s-ar fi intamplat, daca macar ar fi fost mai inspirat cu formula de echipa!In locul lui Deac sa fi bagat pe unul din cei doi oameni de alergatura-ma refer la Anton si la Bordeianu-in locul lui Stanciu sa fi bagat pe Ivan-care l-ar fi ajutat si pe Tosca-iar in locul lui Razvan Marin, sa fi bagat pe Rotariu-care le are cu mingea si care are si calitatea ca la "duelurile aeriene"loveste primul mingea!Si sunt convins ca acum...dupa,asa ar fi facut si el!Probabil ca dupa ce ne bat suedezii sau norvegienii,vom vedea U21 pe teren!

Vezi toate comentariile (484)
Comentează
Close