FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SPANIA

ROMÂNIA - SPANIA // Tătărușanu sau Ionuț Radu contra Spaniei? 3 mari portari dau verdictul: „Pe el l-aș băga, tati!”

Articol de - Publicat joi, 29 august 2019 16:08

PRELIMINARII EURO 2020 // Ciprian Tătărușanu e rezervă la Lyon, Ionuț Radu e pe val la Genoa. Trei portari care au marcat istoria echipei naționale, Vasile Iordache (68 de ani), Rică Răducanu (73 de ani) și Florin Prunea (51 de ani), își prezintă opțiunea pentru postul de goalkeeper contra Spaniei. 

Cosmin Contra e la o săptămână distanță de cea mai mare provocare ca selecționer, iar decizia cea mai sensibilă va fi aceea a alegerii primului „11”. Cu cine va începe însă „Guriță” în poartă într-un moment în care situația lui Tătărușanu la Lyon e complicată?

Va merge totuși pe mâna ex-stelistului, rezervă în Ligue 1 și cu o postură tulbure la club, ori îl va arunca în luptă pe tânărul Ionuț Radu, om de bază la Genoa, certificat și printr-o semifinală la Euro U21? 

Trei portari de legendă din fotbalul românesc încearcă să găsească răspunsuri la această dilemă.

Vasile Iordache » Opțiune: Ionuț Radu 

Fostul mare portar al Stelei e sigur că puștiul de la Genoa ar trebui să apere cu Spania: „Îi apreciez stăpânirea de sine și paradele. Cred că el ar merita să fie titularizat acum atâta vreme cât Tătărușanu nu apără în Franța. Când nu joci, se simte imediat și nu întotdeauna experiența te ajută să compensezi pauza de competiție”.

Necula Răducanu » Opțiune: Ciprian Tătărușanu 

Legendarul rapidist ar avea argumente în favoarea ambelor nume, dar ar merge totuși pe mâna lui Ciprian: „Tati, am trecut și eu prin momente din astea când stăteam pe bară, iar apoi mi se părea poarta mai mare! E greu rău să aperi la națională dacă nu joci la club, fiindcă-ți fuge mintea imediat. 

Dar tot pe Tătărușanu l-aș băga, tati, fiindcă se știe cu băieții, cunoaște cum merge treaba la lot și nu se sperie de Spania. Nici cu Radu nu mi-ar fi frică, fiindcă băiatul e drăcos tare! L-am văzut și la European, și la Genoa, are sânge de portar! Contra o să aibă o misiune delicată, dar îi va urmări la antrenamente, o să stea de vorbă cu băieții și va lua decizia potrivită”.

Florin Prunea » Opțiune: Ciprian Tătărușanu 

Ex-internaționalul optează fără dubii pentru portarul lui Lyon: „Va veni și vremea lui Radu, dar Tătărușanu mi se pare varianta potrivită cu Spania. Sigur, traversează o perioadă dificilă la club, e greu să te focusezi când intri pe teren, dar valoarea lui, în primul rând, l-ar recomanda înaintea lui Radu în acest moment”

Tătărușanu, impecabil la Oslo 

Situația prin care trece acum Tătărușanu este o extensie a ceea ce a trăit în finalul sezonului precedent la Nantes. A evoluat pentru "canari" doar până la mijlocul lui aprilie, apoi a fost scos din cărți de staff fiindcă refuza prelungirea contractului. Astfel, la „dubla” cu Norvegia (2-2) și Malta (4-0), ambele disputate în deplasare în iunie, Tătărușanu s-a prezentat la națională cu două luni de pauză de la club. 

Asta nu l-a împiedicat însă să aibă o evoluție excelentă la Oslo, unde a salvat cel puțin patru mingi pe care scria gol, oferind șansa coechipierilor să revină pe final de la 0-2 la un 2-2 care ne ține în cărțile calificării.

Lobby reintră în staff 

După o experiență eșuată la Universitatea Cluj, cu care a ratat promovarea în L1, Bogdan Lobonț se întoarce în staff-ul echipei naționale. 

„Mi-am dat acordul și nu am nimic împotrivă să lucreze şi la Craiova, dacă îl va solicia nea Piţi. Lobby a fost acum în Italia, l-am trimis să urmărească meciul AS Roma - Genoa, să-l vadă Ionuţ Radu, să discute cu el. Va face la lot ceea ce a făcut şi înainte. Cel mai probabil va sta în tribună, alături de analistul video, deoarece de sus se văd mult mai bine lucrurile", a punctat selecționerul Cosmin Contra la TV Telekom Sport.

ROMÂNIA - SPANIA // Tătărușanu sau Ionuț Radu contra Spaniei? 3 mari portari dau verdictul: „Pe el l-aș băga, tati!”

REZULTATE + PROGRAM GRUPA F

  • 3 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1
  • 26 martie 2019: Malta – Spania 0-2, Norvegia – Suedia 3-3, România – Feroe 4-1
  • 7 iunie 2019: Feroe – Spania 1-4, Norvegia – România 2-2 , Suedia – Malta 3-0
  • 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia 0-2, Malta – România 0-4, Spania – Suedia 3-0
  • 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania (ora 21:45)
  • 8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

Vezi și: 

VIDEO Gazonul de pe Arena Națională a fost schimbat » Cum arată cu o săptămână înaintea „șocului” cu Spania și câți bani s-au cheltuit 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
rapidist57
rapidist57  •  30 August 2019, 18:16

Bagati-l pe Tamango.

caminero
caminero  •  30 August 2019, 14:09
Postat de Razvan Popescu pe 30 August 2019, 10:05

de unde ai aparut cu cei mai buni portari din lume joaca in spania ?????!!!!!! In anglia sunt sau poate in spania, dar nici un caz in italia... Si ionut radu a aparat foarte bine la Euro, a fost unul din cei mai buni romani. Mai intai te informezi si dupa aia comentezi/iti dai cu parerea

Radu a apărat așa de bine la Euro, că a luat două goluri practic pe centrul porții, unul cu Croația, unul cu Germania. El oricum este un portar de linia porții, căci iese haotic la centrări (la fel ca Tătărușanu), dar pînă la acest Euro eram convins că e un bun portar de linia porții (gen Lobonț sau Tene), bazîndu-mă pe mingile prinse pe linia porții din șuturi exact ca alea croate și germane de care am pomenit.

915542705250791
Aurel Stana  •  30 August 2019, 12:56

bate Spania la pas fotbalul romanesc nu mai merita nimic pt ca e plin hoti ageamii, echipe clonate o mica mafie de fapt asa ca merita sa ajunga ca Malta sau Feroe

Vezi toate comentariile (18)
Comentează