NATIONALA  ·  CM 1994

ROMÂNIA - SUA 1-0 // VIDEO 26 de ani de la golul lui Dan Petrescu: „Aoleu, aşa bătrân sunt?!”

26 de ani de la golul lui Dan Petrescu împotriva SUA
26 de ani de la golul lui Dan Petrescu împotriva SUA

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 iunie 2020 20:39 / Actualizat vineri, 26 iunie 2020 20:48

Dan Petrescu, acum antrenor la CFR Cluj, înscria pe 26 iunie 1994 în poarta americanilor, la CM din SUA.

Tehnicianului de 52 de ani i s-a amintit azi de acel moment, de la care se împlinesc 26 de ani. „Aoleu, aşa bătrân sunt?!Înseamnă că sunt foarte bătrân, dacă au trecut 26 de ani. 

A fost o zi superbă pentru cariera mea, pentru viaţa mea şi sunt convins că şi pentru toată ţara românească, cei care au ieşit în stradă să se bucure pentru această victorie minunată”, a spus Petrescu.

România a învins SUA cu 1-0, datorită reușitei lui Petrescu și s-a calificat în faza eliminatorie a turneului.

„Ce, Hagi făcea faza de apărare în naționala din '94? Dar nici nu trebuia, nu-l lăsam noi să se apere, îi ziceam să stea sus mereu. Se mai întâmpla să mă mai supăr și-i ziceam lui Iordănescu «Nea Puiule, nu-l mai pune pe dreapta, mai mută-l și în stânga! Că pe dreapta alerg eu pentru el! Să mai alerge și Selymes!».

L-a pus pe Dorinel Munteanu pe dreapta în meciul cu SUA și am dat gol. Cu Hagi mijlocaș dreapta nu aș fi dat eu gol niciodată, că nu ajungeam în poziția aia. Gică nu cobora, deci eu n-aveam cum să urc, rămâneam mereu să acopăr poziția. Problema era că lui Hagi îi convenea să joace pe dreapta, avea stângul la interior. Câte învăluiri am făcut și nu mi-a dat o pasă! Am obosit! "Du-te, du-te!", îmi striga. Dar dădea gol în loc să-mi paseze mie și nu mai puteam să comentez nimic”

Dan Petrescu, pentru GSP.ro

EXCLUSIV VIDEO Dezvăluiri la GSP Live. Momentul care putea da peste cap „Generația de Aur”: „Înainte de meciul decisiv, Hagi și Petrescu au fost dați afară din antrenament”Veste uluitoare pentru Clanul Duduianu. “Regele Pian” nu a murit
Libertatea
Comentarii (2)
ovina2o  •  27 Iunie 2020, 05:37
Postat de flintstone pe 26 Iunie 2020, 21:35

O generatie frumoasa cu jucatori foarte buni scoliti in comunism cand inca se mai facea performante in sport. Nu cred ca ne vom mai intalni cu o asemenea generatie in urmatorii 50 de ani, cel putin.

Pai daca “se facea performante in sport “ e bine bai academicianule

flintstone  •  26 Iunie 2020, 21:35

O generatie frumoasa cu jucatori foarte buni scoliti in comunism cand inca se mai facea performante in sport. Nu cred ca ne vom mai intalni cu o asemenea generatie in urmatorii 50 de ani, cel putin.

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Tenis, WTA
Turneul din Palermo
Digi 2, Digi 4
Program TV complet

Liga 1