FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA 0-2

ROMÂNIA - SUEDIA 0-2 // Președintele Federației Suedeze, reacție DURĂ după incidentele de la București: „Este inacceptabil! Provoacă repulsie!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 noiembrie 2019 20:07

Karl-Erik Nilsson (62 de ani), președintele Federației Suedeze de Fotbal, a reacționat dur după derapajele suporterilor „tricolorilor” din timpul meciului România - Suedia 0-2.

  • România a pierdut cu Suedia și a ratat calificarea la EURO 2020 din preliminariile clasice. „Tricolorii” păstrează o șansă prin barajul din Liga Națiunilor, acolo unde vor întâlni Scoția sau Islanda în semifinale. Meciul va fi în deplasare. 

Este trist şi inacceptabil faptul că unii fani se comportă în acest mod pe un stadion de fotbal. Ceea ce s-a întâmplat cu Alexander Isak provoacă repulsie! Am fost la meci şi cred că şi oficialii FRF au fost surprinşi de evenimente”, a declarat Nilsson, conform expressen, citat de TV Digi Sport.

„AM ALES SĂ NU LAS ACEST ATAC SĂ MĂ AFECTEZE” 

Suedezii s-au plâns de rasism vineri seară, iar arbitrul Daniele Orsato a suspendat întâlnirea un minut pentru a cere FRF să avertizeze spectatorii și pentru a discuta cu jucătorii oaspeți. Numai insistența lui Alexander Isak (20 de ani) a făcut ca întâlnirea să nu se încheie. 

„L-am întrebat pe «central» dacă aude și el, mi-a zis că nu aude. Câteva minute mai târziu a oprit jocul. Erau țipete și cuvinte rasiste, lucruri care n-ar trebui să se întâmple.
 

Arbitrul m-a întrebat dacă vreau să pună capăt meciului în acel moment, dar i-am zis că nu e necesar. Am ales să nu las acest atac să mă afecteze. Până la urmă, asta vor ei"
Alexander Isak, atacant Suedia

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - SUEDIA 0-2 // Paul Papp se propune la „națională” pe Facebook: „Ochii și pe mine?”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (31)
doubleti
doubleti  •  17 Noiembrie 2019, 15:19
Postat de 10suarez pe 17 Noiembrie 2019, 01:42

Continuare... Nimeni nu va cere sa negati faptele, daca ele exista. Cautati adevarul si daca au existat manifestari rasiste, va cereti scuze demn, in numele nostru (si poate pe viitor reusim sa facem mult mai mult). Dar daca nu au existat manifestari rasiste - si veti vedea ca nu au existat- e mult mai grav: veti gasi rasismul in Suedia, exact in echipa nationala, in federatia suedeza si mai peste tot in Europa. Veti descoperi ca acesti oameni s-au comportat cel putin rusinos nu numai pe perioada meciului ci si cu mult inainte inflamand gogoasa asa-zis-ului rasism al romanilor tocmai pentru ca esenta rasismului sta in gandirea lor: au ales o tinta pe care o considera inferioara si ma refer aici la noi, la romani. Credeti ca s-a fi comportat astfel daca ar fi jucat in Anglia sau Olanda? Nu si-ar fi permis! Rasismul este la ei acasa in fiecare week-end. Priviti ce se intampla pe stadioanele lor, nu neaparat suedeze ci pe cele din Europa. Lasati jena si explicati-le suedezilor ca au fost cel putin deplasati, lipsiti de etica si nu e cazul sa ne atribuie noua ceea ce nu este al nostru.

Din punctul meu de vedere, ziaristii romani sunt primii vinovati. Relatez din nou o situatie de la Craiova, asta pentru ca aceste meciuri ma intereseaza in mod deosebit. La meciul retur cu Honved, dupa faza cu moneda, cei mai vehementi (si aproape pe toate posturile) au fost comentatorii romani care-si dadeau cu parerea cam cate etape de suspendare va primi Craiova dupa acel incident, dar pe niciunul nu l-am auzit sa comenteze vis-a-vis de atitudinea suporterilor maghiari la acelasi meci, in care ne injurau ca la usa cortului la noi acasa. Dar de, noi suntem mai corecti decat papa si scoatem noi in fata lucruri pe care altii le-ar fi minimalizat. Pun pariu, ca daca Craiova a primit 3 etape fara public se datoreaza in mare masura ziaristilor romani. Pentru ca nu exista niciun precendent la Craiova, ea trebuia sa ia cel mult un avertisment. Niciun comantator nu a zis nimic de provocarea jucatorului maghiar. Asta e realitatea. SINGURII VINOVATI SUNT ZIARISTII CARE CAUTA SCANDAL CU ORICE PRET PENTRU AUDIENTE. Ziaristii nostri prefera scandalul, pentru ca daca-i pui sa analizeze meciurile din perspectiva tacticii i-ai pierdut pe drum, multi dintre ei nu cunosc regulamentul de fotbal, ca sa nu mai zic ca nici acum nu cunosc deosebirea dintre o tripla si un hat-trick.

doubleti
doubleti  •  17 Noiembrie 2019, 14:54

Sunt de acord cu Presedintele Federatiei Suedeze de Fotbal. Este de-a dreptul socant sa vezi cum niste suporteri ai unei nationale care se pretinde ca vine dintr-o tara civilizata, sa ne arate degetul mijlociu ridicat in sus. Rog sa vizionati incaodata meciul de fotbal si ii veti vedea pe "cinstiti si educati" suporteri suedezi cum ne dau "iemu". Nu inteleg cum in tara asta chiar nu exista oameni cu autoritate care sa apere interesele acestei tari. Suntem terfeliti peste tot si in multe cazuri pe nedrept. Am si eu o intrebare: dupa meciul tur pe care CSU l-a jucat cu Honved, nu am vazut nicio autoritate sa sara de *** in sus ca fanii romani (acolo erau romani, nu olteni, moldoveni sau ardeleni. Erau romani) au fost injurati si facuti "***, ***" din primul minut pana in ultimul minut. Si noi romanii suntem catalogati ca fiind rasisti si extremisti? Unde este domnul Astalos (sau cum se scrie) de la Comisioa pentru Combaterea Discriminarii? De ce nu a luat atitudine? Pentru ca ne lasam calcati in picioare? Romanii poate ca sunt needucati (vezi aruncatul cu petarde) dar cu siguranta nu sunt rasisti si nici extremisti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

553153512131635
Andrew Dennis  •  17 Noiembrie 2019, 13:20

Departe de mine sa fiu rasist dar Suedia ar trebui intii sa-si curete curtea casei si apoi sa vorbeasca despre Romania sau altii ca fiind rasisti . Si o spun din experienta ca nu am vazut sau simtit pe pielea mea mai mult rasism si discriminare decit in Suedia , la toate nivelele de autoritate si la foarte multe persoane private . Asa ca hai sa luam o pauza cu Suedia cea mai civilizata si mai democrata ca nu e nici pe departe asa cum i s-a facut pictura , ba dimpotriva as spune . Doar ca la ei toate sint frumos acoperite si cosmetizate ca-s nordici si nu "prosti " de Romani ! E destul sa traiesti pe aici de unde vine"*** PSD " ca sa vezi cit de falsi si ipocriti sint multi suedezi si cit sint de ignoranti si aroganti sint , total impotriva oricaror imigranti chiar daca sint educati ! La fel de adevarat este insa ca imaginea Romaniei si a multor conationali este devastatoare peste tot unde te-ai duce in lume si ca sint multe de facut si in profunzime ...dar nu Suedia e modelul care trebuie copiat pt ca sint departe de o civilizatie reala asa cum isi aroga ei imaginea ...cine a trait aici vreo citiva ani stie deja ...afara-i vopsit gardul inauntu-i leopardul suedez ! Este doar parerea mea desigur bazata pe experienta mea si nu pe povesti din auzite

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează