FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA

ROMÂNIA - SUEDIA // Conflict la suedezi! Adversarii se ceartă din cauza premiilor individuale » Căpitanul e contrazis: „N-are dreptate”

Articol de - Publicat marti, 12 noiembrie 2019 10:14

Victor Lindelöf (25 de ani), stoperul naționalei și al lui Manchester United, a fost ales fotbalistul anului în Suedia, însă liderul selecționatei, Andreas Granqvist (34 de ani), a tunat: „Anulați toate premiile individuale!”. 

  • România - Suedia se joacă pe 15 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională.  
  • Spania - România se joacă pe 18 noiembrie, de la ora 21:45. Meciurile sunt liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro TV.

Andreas Granqvist, căpitanul naționalei, a fost declarat cel mai bun jucător suedez în 2017. A primit „Mingea de Aur” (Guldbollen), într-o anchetă realizată an de an de cotidianul Aftonbladet, din 1946. „Molidul” e supărat: „Mai bine dați premii de echipă”. 

Și totuși, „Granen” (molid), cum e poreclit stoperul de 1,96 m, respinge premiile individuale. El a declanșat un conflict în lotul scandinavilor înaintea meciului cu „tricolorii”. 

Luni, în ziua când colegul său Victor Lindelöf (Man. United), partenerul din centrul defensivei galben-albastre, a fost ales fotbalistul anului a doua oară la rând, Granqvist a afirmat chiar în Aftonbladet: „Renunțați la «Mingea de Aur». Ăsta ar fi un bun titlu de ziar. Renunțați la ea, la Ballon d'Or, la toate premiile individuale. N-ar trebui să existe nicio «Minge de Aur». Mai bine dați premii de echipă, pentru că este un sport colectiv. Prefer să fiu aici, în cantonament, decât să merg la gală”. 

Selecționerul Janne Andersson tocmai anunțase că vrea să se retragă anul viitor din juriul care decide câștigătorul trofeului. Din același motiv. 

„E simbolul unui sezon bun” 

Când i s-a reamintit că sunt multe alte premii individuale la Gala Fotbalului, Granqvist a replicat: „Anulați-le pe toate!”. Nu există interes la ancheta de sfârșit de an? „Eu nu sunt interesat. Poate doar voi, ziariștii, sunteți interesați. Nu noi, jucătorii”. 

Ideea căpitanului nu e susținută însă nici măcar în lotul Suediei. Emil Forsberg, decarul nordicilor, le-a spus jurnaliștilor: „Nu-i dau dreptate lui Granen. Premiile individuale ajută jucătorii să aibă obiective, să vrea să atingă ținte, să fie cei mai buni”. 

Talentatul Foppa, desemnat mijlocașul anului, a completat: „«Guldbollen» este simbolul sezonului pe care l-ai avut. Întotdeauna formația e cea mai importantă, dar premiile individuale nu sunt greșite”. 

Iar câștigătorul Lindelöf a conchis: „Fotbalul este un sport de echipă. Cred însă că dacă ai un an bun, trebuie să fii răsplătit. Nu e nicio problemă. Din contră, e bucurie”.  

11 Mingi de Aura primit Zlatan Ibrahimovic în Suedia, cel mai premiat fotbalist scandinav

„Sunt mândru și recunoscător că primesc al doilea an la rând acest trofeu. Înseamnă foarte mult pentru mine. Mă bucur că împărtășesc această bucurie cu colegii de la națională, dar de-abia aștept să mă întorc acasă. Cu soția mea Maja e adevărata fericire” - Victor Lindelöf, fotbalistul suedez al anului 

„Anulați toate aceste premii individuale. Oricum, printre jucători, nu se discută niciodată despre Mingea de Aur, Balonul de Aur, despre asemenea premii” - Andreas Granqvist, căpitan Suedia 

„Premiile individuale au valoare. Dacă fiecare muncește mult și devine mai bun, echipa crește și ea” - Hedvig Lindahl, portarul anului în fotbalul feminin suedez  

Internaționalii suedezi premiați 

Fotbalistul anului: Victor Lindelöf (Man. United) 
Portarul anului: Robin Olsen (Roma/Cagliari) 
Fundașul anului: Victor Lindelöf (Man. United) 
Mijlocașul anului: Emil Forsberg (Leipzig) 

VIDEO // MATCH PREVIEW ROMÂNIA - SUEDIA

CLASAMENTUL ÎN GRUPA ROMÂNIEI

 

MECIURI RĂMASE DE DISPUTAT

15 NOIEMBRIE: 

  • România - Suedia
  • Spania - Malta
  • Norvegia - Insulele Feroe

18 NOIEMBRIE:

  • Spania - România
  • Suedia - Insulele Feroe
  • Malta Norvegia

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - SUEDIA // EXCLUSIV Iulian Chiriță știe cum ne putem califica la EURO: „Doi atacanți cu Suedia și să n-o lălăim cu așteptarea”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  12 Noiembrie 2019, 10:53

La noi, echivalentul acestor "mingi de aur" e sa vina Jiji si sa te ia la fc fcsb :))))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează