FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA, MARȚI, 27 MARTIE, 21:30, PRO TV, GSP.RO

ROMÂNIA - SUEDIA // Cosmin Contra, înainte de amicalul cu Suedia: "Sunt îngrijorat de acest lucru" + motivul pentru care vrea să facă schimbări în echipă

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 26 martie 2018 14:52

Cosmin Contra (42 de ani), selecționerul României, a prefațat în cadrul unei conferințe de presă partida amicală pe care prima reprezentativă o va disputa marți, de la ora 21:30, contra Suediei. 

Selecționerul a declarat că se teme de starea gazonului de pe "Ion Oblemenco", anunțând că va efectua mai multe schimbări în primul "11".

"Ne așteaptă un meci foarte greu, cu o echipă bine organizată, care a eliminat Italia de la Mondial. O echipă tipic nordică, foarte solidă. Azi voi lucra tactic cu jucătorii și le voi spune ce-mi doresc pentru ziua de mâine.

Toate meciurile de la națională sunt grele, înțeleg anumite comentarii, dar eu am venit să calific echipa la European.  Așa că întotdeauna voi încerca să aliniez cel mai bun prim "11" care există, indiferent de nume și vârstă.

Mi-ar plăcea să joc fotbal spectaculos, să marchez 5 goluri, să am  jucători cu anumite calități. Eu am însă altfel de jucători, vedeți și voi că acești jucători au schimbat atitudinea de la echipa națională. Nu am realziat nimic, dar suntem pe un drum bun. Lăsați-ne să muncim și să încercăm să jucăm cât mai bine.

Voi încerca să introduc un "11" care să incomodeze adversarul. Starea gazonului va fi foarte grea. Deci, trebuie să luăm în considerare toate asepctele jocului. Mă îngrijoreză starea gazonului, dar este și un exercițiu bun pentru a ne adapta la diferite condiții de joc și de antrenamente. Băieții au făcut-o foarte bine, n-au fost plângeri deloc până acum. Jucătorii au fost superprofesioniști. Trecem de la un gazon impecabil, precum cel din Israel, la un gazon care ne va pune în dificultate. Trebuie să alergăm mai mult, să ne luptăm mai mult, vom vedea dacă suntem pregătiți.

Mâine dimineață vom merge să vedem starea gazonului. Din ce am văzut, gazonul se va rupe încă de la încălzire, așa că va trebui să ne adaptăm cât mai repede la condițiile de joc. Vor fi schimbări în echipa de start, avem nevoie de jucători care să o pună pe Suedia în dificultate pe un astfel de gazon. 

Vom vedea dacă suntem la nivelul acestor naționale calificate la Campionatul Mondial. Nu sunt clarvăzător să spun dacă aș fi calificat echipa la Campionatul Mondial", a declarat Cosmin Contra, la conferința ce a avut loc în această după-amiază, la Craiova. 

Întrebat de reporteri despre meciul de tristă amintire cu Suedia din sferturile CM 1994, "Guriță" a declarat că a resimțit o mare dezamăgire după înfrângerea care a curmat României "visul american". 

"Am simțit ce au simțit toți românii în 94. Tristețe, dezamăgire. Ne doream să ajungem în semifinale, dar nu s-a putut. Dacă treceam de Suedia, se putea întâmpla orice. Ar fi existat șanse. De la meci la meci, naționala creștea la acel turneu final", a mărturisit selecționerul. 

"Dacă gazonul e prost, cu siguranță ne va afecta acest lucru. Vom vedea cum se va prezenta mâine. Sunt jucător profesionist, antrenorul decide cine evoluează, dar eu mă pregătesc pentru fiecare meci cu gândul de a juca. Cum am mai spus, eu mă aștept să joc la fiecare meci, dar antrenorul ia decizia.

Întotdeauna a fost concurență pe postul de portar. Cu atât mai bine e că acum e și mai mare concurența. Stadionul de la Craiova arată foarte frumos din exterior, mă bucur că în România s-au construit multe stadioane frumoase în ultima perioadă. 

E o stare de supărare aici, cu siguranță vom juca și pentru a-i dedica victoria lui Nicolae Tilihoi" Ciprian Tătărușanu, goalkeeper România

  • România - Suedia se joacă marți, de la 21:30. Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
1645705728850748
Florian Popescu  •  26 Martie 2018, 21:30

Nici nu am inceput sa jucam si deja ne plangem de ceva. Daca luam bataie sigur gazonul este de vina. Jucati voi fotbal ca generatia de aur si puteti sa luati si bataie. Inainte jucam in niste noroaie de ziceai Doamne si ce jucatori si echipa Nationala aveam. Acum mai multe mofturi si mai putin fotbal.

conasu_boeru
conasu_boeru  •  26 Martie 2018, 17:05
Postat de Izabela Iuliana Nazare pe 26 Martie 2018, 15:41

de ce mama dracului s-a ales craiova ptr. acest meci ,nu cunostea toata lumea starea gazonului ?acum avem un adversar in plus mai greu decat suedia ,gazonul .rusine frf ,rusine burleanu .

E de vină Burleanu că la Craiova e terenul execrabil ??!!!!! Tu cine ești, maseuza lui Hagi, Popescu și Dragomir ??!!

537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  26 Martie 2018, 15:41

de ce mama dracului s-a ales craiova ptr. acest meci ,nu cunostea toata lumea starea gazonului ?acum avem un adversar in plus mai greu decat suedia ,gazonul .rusine frf ,rusine burleanu .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează