FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA

ROMÂNIA - SUEDIA // EXCLUSIV Alt CONFLICT MAJOR iscat de Contra! L-a mințit pe Ionuț Radu și nu l-a mai convocat când portarul i-a reproșat asta!

Articol de , - Publicat miercuri, 13 noiembrie 2019 22:29

ROMÂNIA - SUEDIA. Selecționerul Cosmin Contra i-a promis portarului Ionuț Radu că-l titularizează cu Malta, în deplasare, în iunie. Nu s-a ținut de cuvânt. Nu l-a utilizat apoi nici măcar cu Insulele Feroe, la Torshavn. 

Tip cu personalitate, portarul i-ar fi semnalat civilizat lui Contra nesinceritatea și tratamentul diferit față de Ciprian Tătărușanu. Răspunsul lui Contra a fost să nu-l mai cheme cu Suedia și Spania!

La ultima „dublă” a calificărilor pentru Euro 2020, Contra a făcut un lot echilibrat, fără surprize, dar absența unui jucător a ridicat totuși semne de întrebare. Este vorba despre neconvocarea lui Ionuț Radu, portarul de la Genoa, care a dispărut discret de pe lista inițială alcătuită de selecționer.

Informații din sânul echipei naționale arată că pe axa Contra – Radu s-a construit în ultimele luni o relație cu asperități. Iar lucrurile au alunecat încă de la prima convocare a portarului sub comanda lui "Guriță". Se întâmpla la partidele din deplasare cu Norvegia (2-2) și Malta (4-0), în iunie, exact înaintea participării reprezentativei U21 la Europeanul din Italia.

Mâhnit că e total ignorat de la titularizare

Contra l-a adus atunci pe Radu pentru meciurile de la Oslo și La Valletta, spunându-i că intenționează să-l titularizeze în jocul mai lejer din Malta. Asta ar fi fost și justificarea inclusiv în fața lui Mirel Rădoi, care era pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru CE și rămânea fără liderul vestiarului în zilele premergătoare turneului final.

„Guriță” nu s-a ținut însă de cuvânt, a mers pe mâna lui Tătărușanu la ambele jocuri, iar scânteia s-a aprins. Ulterior, Radu a rămas în lot și la următoarele patru întâlniri, dar faptul că n-a fost apoi folosit nici măcar cu Feroe, la Torshavn, a adâncit fisurile în relația cu selecționerul. 

Practic, Radu ar fi fost mâhnit de faptul că, în alcătuirea echipei de start, nu i se dă absolut nicio șansă, Tătărușanu fiind considerat punct de neclintit în formula lui Contra, indiferent de postura de la cluburi a celor doi (rezervă la Lyon vs. titular la Genoa), implicarea de la antrenamente sau adversar.

„Guriță” deranjat de personalitatea „genovezului”

De altfel, chiar s-ar fi purtat o discuție în acești termeni între Radu și Contra, dialog în care goalkeeperul de la Genoa i-ar fi explicat selecționerului exact aceste nuanțe, fără să invoce însă în niciun moment refuzul de a mai veni la lot. 

Ar fi pus pe tapet numai nesinceritatea antrenorului și felul inechitabil de a-i trata pe portari, cu o preferință clară în favoarea lui Tătărușanu.

Așa s-ar explica opțiunea la zi a lui Contra de a-l lăsa la club pe Ionuț Radu, pe care n-ar fi avut oricum de gând să-l folosească nici cu Suedia, nici cu Spania. 

În plus, selecționerului nu i-ar fi căzut bine personalitatea și stilul foarte direct al lui Radu, interpretându-l frust ca un potențial atentat la supremația lui în cabina "tricolorilor". 

Rezervă la Sparta și „lanternă” în Turcia

Pusă în comparație cu ceilalți doi portari convocați de Contra, în afara lui Tătărușanu, absența lui Radu e cu atât mai bizară. 

Florin Niță a pierdut locul de titular la Sparta Praga, unde n-a mai jucat niciun minut de la 1 septembrie. Iar Silviu Lung jr. e pe ultimul loc cu Kayseri în liga turcă, unde, la sfârșitul lunii trecute, a încasat și un gol comic în partida cu Malatya (0-4). A luftat la o minge simplă în careu, iar gazdele au stabilit astfel scorul final în prelungiri, profitând de gafa craioveanului.

13 meciuriare Ionuț Radu în actualul sezon la Genoa, fiind integralist în toate partidele disputate de "grifoni" în Serie A și Coppa Italia

"Nu mă așteptam să nu fie convocat Ionuț Radu la prima reprezentativă. Dar e clar că în momentul de față Cosmin decide cine vine și cine nu. Probabil a ajuns la soluția asta prin raționamentele lui pro și contra"
Mirel Rădoi, antrenor România U21

CLASAMENTUL ÎN GRUPA ROMÂNIEI

 

MECIURI RĂMASE DE DISPUTAT

15 NOIEMBRIE: 

  • România - Suedia
  • Spania - Malta
  • Norvegia - Insulele Feroe

18 NOIEMBRIE:

  • Spania - România
  • Suedia - Insulele Feroe
  • Malta Norvegia

Citește și:

Suedezii sunt pregătiți de incidente: „Nu mergem în cel mai drăguț loc. Nu ne e frică”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (54)
portardelegenda
portardelegenda  •  14 Noiembrie 2019, 17:51
Postat de maccsero pe 14 Noiembrie 2019, 13:10

Tătărușanu e cu două clase peste Radu în momentul ăsta. Așa că nu e loc de scandal... decât în GSP Click.

Perfect adevarat ce spui tu dar in situatia asta de ce il pui pe Radu sa facă excursii, nu cumva pentru ca tu Contra sa ai un alibi cum ca vezi Doamne tu l -ai convocat dar nu a dat satisfactie si l -ai preferat pe Tătă? Pai asta inseamna ca ai caracter ZERO si faci sekectia doar ca sa-ti aperi fundulețul de ciupiturile presei. Pe scurt demonstrezi ca NU TE PRICEPI LA TREABA ASTA. P..S . Chiar si daca ne calificam modul cum ai gestionat problema asta te descalifica iremediabil. Hai Romania!!!

176901212832165
Dan Petnaise  •  14 Noiembrie 2019, 16:08

Exact ca la Hagi. Ce contraperformanțe a avut antrenorul-copil Hagi când a fost pus selecționer?

176901212832165
Dan Petnaise  •  14 Noiembrie 2019, 16:06

Nu e vina lui Contra. E vina celor ce l-au pus acolo. Ce rezultate a avut ca antrenor acest copil?

Vezi toate comentariile (54)
Comentează