FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA

ROMÂNIA - SUEDIA // Să jucăm ultraofensiv? Dorinel Munteanu, omul-record la „națională”, spune NU: „Avem nevoie de luciditate!” + Pe cine alege Contra între Ianis, Budescu și Nicolae Stanciu?

Articol de - Publicat vineri, 15 noiembrie 2019 09:26

Dorinel Munteanu (51 de ani), recordmanul selecțiilor la echipa națională, 134 meciuri, crede că putem trece de Suedia dacă jucătorii vor face un meci perfect și avertizează că o abordare ultraofensivă ar putea fi una cu două tăișuri!

- Dorinel, a venit clipa de „Totul sau nimic!" pentru echipa națională la partida cu suedezii. Cum crezi că ar trebui abordat jocul? 
- Va fi partida jucătorilor, mai puțin a selecționerului. Mă refer aici la atitudinea fotbaliștilor pe teren. Sunt datori să arate nivelul maxim în cele 90 de minute cu Suedia și să facă meciul perfect. E singura soluție pentru a obține cele trei puncte obligatorii, care ne pot duce mai departe în drumul spre Euro. Sigur, felul în care Cosmin va alcătui echipa va da un semnal clar despre ce va cere grupului, dar, dincolo de asta, intervin mintea și sufletul jucătorilor, care trebuie să se autodepășească. E un meci cu care poți intra în istorie!

- Faptul că suntem obligați să învingem va fi semnalul să riscăm? 
- Nu la începutul meciului! Sigur, spre finalul partidei, în funcție de rezultat, e posibil să fii nevoit să riști pentru a aduce cele trei puncte. Suedia e o formație solidă, echilibrată în toate compartimentele, nu mi se pare că putem să ne aruncăm cu ochii închiși peste ei din secunda unu. Avem nevoie de calm, luciditate și răbdare.

„N-aș vedea pe teren concomitent doi dintre Stanciu, Hagi și Budescu"

- Suedia e peste Norvegia? 
- Da! Suedia a avut un joc așezat și constant bun pe întreaga durată a campaniei, în timp ce Norvegia s-a trezit parcă în partea a doua a preliminariilor. N-au fost cu mult peste noi, dovadă că am obținut două remize cu ei, ambele cu o povești la limită. Noi am egalat în minutul 90 la ei, ei au făcut-o la fel la noi.

- Stanciu în ascensiune clară la Slavia, dar încă restant la națională. Ești de acord cu observația asta? 
- Corect! A avut meciuri foarte bune în Cehia, în Champions League. Din păcate, nivelul lui de la reprezentativă lasă încă de dorit. Rămâne însă un jucător de bază, imposibil de ignorat la nivel de titulari. Sunt curios însă cum va gândi Cosmin echipa, fiindcă are acolo mulți jucători cu același profil ofensiv. Mă refer la Stanciu, Ianis Hagi și Budescu. Personal, n-aș vedea doi dintre ei în același timp pe gazon.

„Credeți că-și dorește cineva să nu se califice România?"

- Te aștepți însă la o formulă în care să se regăsească din start Mitriță și Coman, care traversează o perioadă fastă? 
- Nu cred că au jucat vreodată împreună, însă mi s-ar părea riscant să pornești cu cinci oameni ofensivi contra Suediei. Mă gîndesc aici la Pușcaș, Coman, Mitriță, Deac și Stanciu, nu? Am mai abordat noi un meci în stil ultraofensiv, cu Spania, și era să iasă un dezastru. Cheia e însă la Cosmin, trebuie să-l încurajăm, să-i urăm să fie inspirat! Cert e că o partidă precum aceasta cu Suedia nu se poate câștiga printr-o sclipire sau o invenție. Ai nevoie de un joc foarte consistent timp de 90 de minute.

- Contra a acuzat deseori în ultimul timp presiunea negativă din jurul naționalei. Ai regăsit așa ceva în spațiul public?
- Nu, deloc! Sigur, presiune există și e foarte bine că se întâmplă așa. Evident, tensiunea crește acum cu Suedia, fiindcă nu mai ai cale de întors în cazul unui eșec sau al unei remize. Nu-mi închipui însă că poate fi cineva în tribune sau în presă care să dorească răul echipei naționale ori să nu se califice România la Euro. Probabil că selecționerul încearcă astfel să mai ia de pe umerii echipei parte din presiune. Mă surprinde însă din partea lui Contra o asemenea abordare.

„Sunt convins că nu vor mai fi incidente cu suporterii, măcar în partea de început a meciului. Nu m-ar surprinde să apară probleme spre final, dacă rezultatul va fi unul negativ pentru România" 

„Mitriță și Deac sunt oamenii care ar putea face diferența cu Suedia. Sunt doi băieți pe care-i apreciez, au avut evoluții excelente în ultimele săptămâni, iar partida cu nordicii ar fi prilejul să-și confirme nivelul și la lotul național. La fel, n-am emoții cu Tătărușanu. Va închide poarta!"

România - Suedia » Echipele probabile

România: Tătărușanu - Benzar, Nedelcearu, A. Rus, Bancu - T. Băluță, R. Marin - Deac, Stanciu, Mitriță - Pușcaș 
Rezerve: Lung jr., F. Niță, Toșca, F, Coman, I. Hagi, Keșeru, Nistor, I. Cristea, Alibec, Budescu, Mogoș, Cicâldău 
Antrenor: Cosmin Contra

Suedia: Olsen - Lustig, Lidelof, Granqvist, Bengtsson - Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg - Quaison, Berg 
Rezerve: Danielsson, Guidetti, Johnsson, Svensson, Helander, Isak, Kraft, Gagliolo, Tankovici, S. Andersson, Sema, Nordfeldt 
Antrenor: Janne Andersson

Stadion: Arena Națională
Arbitru: Daniele Orsato // Asistenți: Lorenzo Manganelli, Fabiano Pretti (toți din Italia) 

CLASAMENTUL ÎN GRUPA ROMÂNIEI

MECIURI RĂMASE DE DISPUTAT

15 NOIEMBRIE: 

  • România - Suedia
  • Spania - Malta
  • Norvegia - Insulele Feroe

18 NOIEMBRIE:

  • Spania - România
  • Suedia - Insulele Feroe
  • Malta Norvegia

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - SUEDIA // VIDEO+FOTO Cosmin Contra, iritat când a fost întrebat despre neconvocarea lui Ionuț Radu

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
andrei.33
andrei.33  •  15 Noiembrie 2019, 15:05
Postat de karolboy pe 15 Noiembrie 2019, 12:45

Totuși jucam cu Suedia și nu cu Germania sau Franța.Cred că suntem favoriți.Apararea nu e foarte sigura, trebuie sa joace cu doi mijlocași defensivi la început. Bine că nu mai e Anton măcar.

Da, dar problema e ca noi suntem Romania...

karolboy
karolboy  •  15 Noiembrie 2019, 12:45

Totuși jucam cu Suedia și nu cu Germania sau Franța.Cred că suntem favoriți.Apararea nu e foarte sigura, trebuie sa joace cu doi mijlocași defensivi la început. Bine că nu mai e Anton măcar.

3392080017483685
Adrian Lucaciu  •  15 Noiembrie 2019, 12:36

Stimate jurnalist, chiar din Azerbaidjan sunt arbitrii intalnirii? "Profesionism" desavarsit !!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează