FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA

ROMÂNIA - SUEDIA // Șumudică, analiză tăioasă înaintea meciului » Critică deciziile lui Contra: „El nu trebuia să lipsească din echipă”

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 noiembrie 2019 20:19

Marius Șumudică a analizat echipa de start trimisă de Cosmin Contra împotriva Suediei în această seară, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

Antrenorul lui Gaziantep consideră că formația trimisă de Contra e mult prea ofensivă.

„Orice român trebuie să aibă emoții înaintea acestui meci. Nu știu dacă putem fi optimiști, dar trebuie să câștigăm. Altă soluție nu există. N-aș vrea să fiu în pielea selecționerului. Am văzut primul 11 și mi se pare foarte riscant. Din afară, nu cred că există balans în ceea ce privește alcătuirea echipei.  

Nedelcearu și Rus sunt doi jucători care la nivel de primă reprezentativă au doar un meci împreună. Duc lipsă de experiență. Bancu nu e niciodată fundaș stânga, spun asta de 2-3 ani. El e mijlocaș de bandă, în cel mai bun caz în sistemul cu 3 poate face banda. Pe Mogoș nu-l cunosc foarte bine. Am văzut că în multe partide a jucat și mijlocaș dreapta. Am intrat pe transfermarkt și am văzut că în 2018 are 10 meciuri jucate ca mijlocaș dreapta. Ei sunt doi jucători de atac. În rest, avem mari probleme din punct de vedere defensiv.  

De la un meci la altul schimbăm sistemul de joc. Noi ne apărăm doar în Rus, Nedelcearu și Băluță. Stanciu nu e niciodată închizător, el are clarviziune, dă la poartă, urcă mult. Cred că vom avea de suferit din punct de vedere defensiv. Eu cred că trebuia să începem într-un sistem 4-2-3-1. Trebuia să jucăm cu doi jucători care să dea echilibru la centrul terenului”, a declarat Șumudică la TV Digi Sport.

Șumudică nu e de acord cu lăsarea pe banca de rezerve a lui Florinel Coman: „Eu nu înțeleg de ce Coman nu face parte din primul 11. La noi sunt foarte puțini jucători care să scoată om din joc perpendicular pe poartă. Noi avem un astfel de jucător ca Panduru în persoanele lui Coman și Mitriță. Cred că Florinel Coman nu trebuia să lipsească. Mitriță putea juca în dreapta în sistemul 4-2-3-1. Așa ești mult mai echilibrat”.

Marius Șumudică: „Vin pe jos la echipa națională! Cum să refuz așa ceva?”

„Budescu, în sistemul 4-2-3-1 joacă în spatele vârfului, dar îi e dificil să joace în 4-4-2 pentru că nu se apără. Trebuie să existe și un plan B, adică să se schimbe sistemul pe parcursul jocului”
Marius Șumudică

„Keșeru e un jucător de careu, o vulpe. El nu poate juca pe contraatac, Alibec era mult mai util în această situație. Keșeru însă e un marcator, l-am vrut în Arabia. Pușcaș e un jucător de spațiu, mult mai puternic, poate juca pivot cu spatele la poartă”
Marius Șumudică

Echipa de start a României: Tătărușanu - Mogoș, Rus, Nedelcearu, Bancu - Deac, Stanciu, Băluță, Mitriță - Pușcaș, Keșeru
Rezerve: Lung jr., F. Niță, Toșca, F, Coman, I. Hagi, R. Marin, Nistor, I. Cristea, Alibec, Budescu, Mogoș, Cicâldău 
Antrenor: Cosmin Contra 

Stadion: Arena Națională
Arbitru: Daniele Orsato // Asistenți: Lorenzo Manganelli, Fabiano Pretti (toți din Italia) 

CLASAMENTUL ACTUALIZAT ÎN GRUPĂ

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Spania819-520 
2. Suedia818-915 
3. România817-814
4. Norvegia813-10 11
5. Insulele Feroe84-233
6. Malta82-183

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - SUEDIA // Ambasada Suediei din București, mesaj amuzant înainte de meciul cu România: „Declar pe propria răspundere”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (24)
bulletproof
bulletproof  •  16 Noiembrie 2019, 12:55

Cosmin a fost CONTRA românilor, pornind la lupta cu o echipa de tot ????!

malmo
malmo  •  15 Noiembrie 2019, 23:56

Echipa Romaniei a scapat de grijile calificarii... ... poate dormi Linistit pana la noile calificari din urmatorul turneu Ce bine se vede fotbalul romanesc din afara granitelor, mai ales din Malmö! Felicitari lui Cozmin Contra! Inca un succes al Romaniei! Cum trec anii... generatie dupa generatie... La multi ani baieti!

kamouniyak
kamouniyak  •  15 Noiembrie 2019, 23:46

Vorbeste Sumudica....mare campion in Romania....a terminat cu 1 loc mai sus decat Isaila anul anterior, cel care construise echipa la Astra. N-o fi Contra bun, dar Sumudica ar fi o mare pacaleala la nationala

Vezi toate comentariile (24)
Comentează