FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U17 - DANEMARCA U17 6-1

România U17 a făcut scor cu Danemarca U17, dar un director FRF avertizează: ”Nu ne îmbătăm cu apă rece, e mult de muncă”

Zoltan Kovac, 59 de ani, consideră victoria cu danezii nesemnificativă pentru proiectul pe termen lung stabilit cu federația
Zoltan Kovac, 59 de ani, consideră victoria cu danezii nesemnificativă pentru proiectul pe termen lung stabilit cu federația

Articol de - Publicat luni, 29 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 29 septembrie 2014 00:09

Aflat în Andorra alături de echipă, Zoltan Kovac, directorul pentru dezvoltare sportivă din cadrul FRF, face o radiografie a celor două meciuri de pînă acum, cu Cehia (1-3) şi cu Danemarca (6-1).

- Domnule Kovac, sînteţi în Andorra alături de echipa lui Răducioiu. Care-i atmosfera după victoria clară cu Danemarca?
- E mare păcat că atunci cînd pierdem e un sfîrşit de lume, iar cînd cîştigăm o bucurie imensă, cînd, de fapt, nu toate lucrurile au mers cum trebuia. Trebuie să schimbăm această filozofie superficială. Nu ne îmbătăm cu apă rece pentru o victorie, e foarte mult de muncă.

- Ce n-a mers?
- Mai întîi să vorbim despre partida cu Cehia, pe care am pierdut-o cu 3-1 şi am fost criticaţi. Or, aceste critici au venit din partea unor oameni care nici măcar n-au urmărit partida! Echipa a jucat bine, am avut 3-4 ocazii de gol pe care nu le-am fructificat. Cehii suferă la prima reprezentativă, însă bazele de juniori sînt în continuă dezvoltare. Cu Danemarca, o victorie categorică, dar au fost momente în care puteam marca şi nu am făcut-o.

"Au fost nişte adevăraţi luptători"

- Cum i-aţi motivat pe jucători înainte de partida cu danezii?
- Am avut o discuţie referitoare la înfrîngerea cu Cehia, în care am evidenţiat toate lucrurile negative. Bineînţeles, pentru a le corecta. Am lucrat foarte mult la moral şi curaj. Drept dovadă, au fost nişte adevăraţi luptători.

- Florinel Coman, nu foarte multă lume l-a văzut jucînd, a marcat un hattrick în prima parte. Cum vi se pare, e un jucător de viitor?
- Mă supără astfel de întrebări, dar e bine că pot să răspund cum doresc în momentul în care mi se adresează. Un jucător la 16 ani, azi, marchează 3 goluri şi, apoi, 5 jocuri nu mai reuşeşte să înscrie. Se pune degeaba presiune pe el cînd la o vîrstă fragedă trebuie lăsat să joace, lucrurile vor veni de la sine.

"Am avut emoţii la 3-1"

- Consideraţi victoria de sîmbătă întîmplătoare?
- În nici un caz! Jucătorii au înţeles mesajul. Însă recunosc că am avut emoţii la 3-1. În prima repriză am avut ocazii mari. Imediat după pauză am primit gol. Ştiţi cum e, peste 10 minute mai primeşti unul, faci un penalty şi devine 3-3. Am insistat ca ei să rămînă concentraţi chiar şi după ce au înscris a patra reuşită. Am făcut un meci bun, dar trebuie să uităm şi să ne concentrăm la cele ce vor urma.

- O victorie cu Andorra şi urmează Turul de Elită...
- Mare atenţia la Andorra! Danemarca şi Cehia au avut probleme, au învins la limită. Avem tendinţa să credem că Andorra, Luxemburg, San Marino sau alte reprezentative nu înseamnă nimic. Trebuie să ne privim în oglindă şi să ne întrebăm: noi ce drept avem să credem asta? În afară de 2-3 cluburi, în România nu există dezvoltare la nivel de juniori. Mi se pare normal în momentul de faţă, fără un proiect serios în anii trecuţi, să mergi în Anglia şi să încasezi şase goluri de exemplu. Acolo întîlneşti jucători de la Arsenal, Newcastle sau Southampton! Atleţi, o forţă fizică fantastică, or, noi ne-am bazat mereu pe talent nativ şi pe ştiinţa de a specula. Nu vreau să ne trezim că facem un rezultat prost cu Andorra, trebuie multă atenţie!

33 de minute i-au trebuit lui Coman pentru a reuşit tripla cu Danemarca

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează