FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U17

România U17 merge în Turul de Elită după victoria de astăzi cu Estonia

România U17 s-a calificat în Turul de Elită
România U17 s-a calificat în Turul de Elită

Articol de - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 12:43 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 13:01

Reprezentativa U17 a României a învins-o pe Estonia, scor 3-0, și a încheiat pe locul 2 grupa din primul tur al calificărilor la Campionatul European U17 din 2024.

Selecționata pregătită de Nicolae Roșca obținuse două remize în primele două meciuri din calificări, 0-0 cu Norvegia și 1-1 cu Franța, astfel că avea nevoie de o victorie astăzi pentru a fi sigură că încheie grupa pe una dintre primele două poziții și, implicit, merge în următoarea fază a calificărilor, Turul de Elită.

„Dacă bate România, evităm Elveția!” » Cine ne ține pumnii diseară și vrea să ne înfrunte la Euro
preliminarii
„Dacă bate România, evităm Elveția!” » Cine ne ține pumnii diseară și vrea să ne înfrunte la Euro

România mai are un pas până la EURO U17. „Tricolorii” s-au calificat în Turul de Elită

Tinerii „tricolori” au rezolvat meciul încă din prima parte. Vlad Oargă a deschis scorul în minutul 23, finalizare din fața porții după o fază minunată reușită de Alexandru Stoian, atacantul de numai 15 ani al Farului. Stoian a preluat cu călcâiul o pasă lungă, a înaintat și a șutat bine de la distanță, forțând portarul să respingă în față, la picioarele lui Oargă.

Golul 2 a venit în minutul 39 și a fost semnat de Mihai Toma, mijlocașul în vârstă de 16 ani al celor de la FCSB. Decarul naționalei a ajuns în posesia balonului undeva la 25 de metri de poartă, a depășit elegant doi jucători și a finalizat cu latul. Execuția nu a fost imparabilă, dar portarul estonian a bâlbâit mingea și a scăpat-o în poartă.

România a stabilit scorul final prin David Popa în minutul 90+9, din penalty, iar România a încheiat grupa pe a doua poziție, având în vedere că celălalt meci, Norvegia - Franța, s-a terminat cu scorul de 0-0. Atât România cât și Franța au încheiat grupa cu câte 5 puncte, dar reprezentativa din Hexagon a avut un golaveraj superior, +4 față de +3 pentru România.

Drumul către Campionatul European U17 din 2024

În Turul de Elită merg primele două clasate din cele 13 grupe de calificare, plus cele 5 echipe de pe locul 3 cu cele mai bune rezultate împotriva primelor două clasate din grupă. A 32-a echipă care va participa la Turul de Elită este Olanda, echipă care a sărit primul fază a calificărilor grație coeficientului internațional.

La turneul final din Cipru (calificată ca țară-gazdă) vor participa în total 16 echipe. Se vor califica cele 8 câștigătoare de grupă din Turul de Elită, plus cele mai bune 7 echipe de pe locul 2.

Turul de Elită va avea loc în 2024, datele urmând a fi anunțate. Turneul final este programat între 20 mai și 5 iunie 2024. 

Echipa de start a României cu Estonia:

ROMÂNIA: 1. Ungureanu – 13. Ilaș, 6. Racu, 5. Dumitra, 3. Techereș – 4. Laszlo – 17. Burlacu (18. Nechifor 90’+3), 11. Stoian (8. Petculescu 61′), 9. Doicaru (7. Popa 46′), 10. Toma – 19. Oargă (20. Stanciu 46′)
Rezerve: 12. Radu – 14. Tomșa, 15. Cotor, 16. Buse
Selecționer: Nicolae Roșca

Lotul convocat de Nicolae Roșca pentru acest turneu de calificare:

  • Portari: Bogdan Ungureanu (FC Rapid 1923), Riccardo Radu (Juventus | Italia), Edgar Cadar (Lecce | Italia)

 

  • Fundași: Florin Gașpăr (Universitatea Craiova), Bogdan Bușe (Universitatea Craiova), John Dumitra (Farul Constanța), Andrei Racu (Atalanta | Italia), Eduard Cotor (Vfl Osnabruck | Germania), Alin Techereș (Universitatea Cluj), Narcis Ilaș (FC Botoșani)

 

  • Mijlocași: Iustin Doicaru (Farul Constanța), David Popa (FCSB), Dan Nechifor (Farul Constanța), Diego Burlacu (FC Bacău), Matyas Laszlo (FCSB), Mihai Toma (FCSB), Troy Tomșa (Sassuolo | Italia), Robert Petculescu (Universitatea Craiova), Alexandru Stoian (Farul Constanța)

 

  • Atacanți: Raul Stanciu (UTA Arad), Vlad Oargă (Sampdoria | Italia)

Mai multe știri despre echipele naționale: 

Răducioiu aruncă în aer România - Elveția: „A greșit. Atunci au început problemele cu jucătorii”

Are dreptate Contra? » GSP a luat fiecare „tricolor” în parte: 72% nu au fost descoperiți de Edi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
adybumbescu
adybumbescu  •  21 Noiembrie 2023, 13:42

Pentru asta avem nevoie in continuare de viziunea lui HAGI

Vezi toate comentariile (1)
Comentează