FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

România U21 a ajuns FC Hagi&Becali » Diferența la naționala mică o fac jucătorii de la Viitorul și FCSB! În noiembrie vor fi și mai mulți

Articol de , , - Publicat joi, 15 octombrie 2020 13:35 / Actualizat joi, 15 octombrie 2020 13:36

Naționala de tineret se bazează pe cluburile pe care Federația le clasează primele într-o ierarhie creată în funcție de condițiile pentru tineret. Toate golurile din partida cu Malta au venit de la Viitorul și de la FCSB, cei mai mulți jucători provin tot de la ele.

Man, de la FCSB, a marcat două goluri în victoria naționalei de tineret cu Malta și diferența până la rezultatul final, 4-1, au creat-o pentru România doi fotbaliști de la Viitorul, George Ganea și Alex Mățan.

Marcatorii au subliniat dominarea pe care o exercită Viitorul și FCSB la nivelul naționalelor de juniori și de tineret. Împotriva maltezilor au fost titulari doi oameni ai lui Becali, Man și Olaru, și trei fotbaliști ai lui Hagi, Andrei Ciobanu, Ganea și Mățan. A mai intrat pe parcursul jocului Moruțan, de la FCSB. S-au mai aflat pe bancă Drăguș și Louis Munteanu, doi atacanți crescuți în clubul lui Gică, aflați acum în Italia. Primul e la nou-promovata Crotone, împrumutat pentru un sezon de la Standard Liege, al doilea tocmai a fost achiziționat de Fiorentina și evoluează deocamdată în formația Primavera, echipa de tineret a toscanilor.

A mai început partida cu Malta și Tudor Băluță, și el format la Viitorul. Apărătorul aparține de Brighton, însă a trecut recent sub formă de împrumut de la clubul din Premier League la Dinamo Kiev. Aproape o echipă întreagă ar putea să fie alcătuită din jucătorii pe care îi cresc ori i-au crescut Hagi și Becali!

În noiembrie vor fi și mai mulți

În meciul decisiv pentru calificarea naționalei U21, împotriva Danemarcei, pe 17 noiembrie, ar putea să apară și mai mulți fotbaliști de la Viitorul și de la FCSB. Florinel Coman încă se încadrează în limita de vârstă pentru lotul acesta și sunt șanse mari ca el să se afle pe teren în jocul cu nordicii. El a lipsit din etapa aceasta a partidelor internaționale din cauza unei accidentări de la gleznă. Ianis Hagi și Cicâldău, doi fotbaliști pe care Hagi i-a promovat în prima ligă și apoi i-a vândut, sunt și ei eligibili U21.

"Tineretului" îi trebuie victoria cu Danemarca pentru a-și asigura calificarea la Campionatul European, așa că e de așteptat ca Adrian Mutu să apeleze la toți fotbaliștii disponibili pentru selecționata aceasta, inclusiv la aceia care au urcat de câteva ori în echipa de seniori. 

Becali e de lăudat pentru ceea ce a făcut cu baza din Berceni, pentru condițiile excelente pe care le-a creat acolo pentru juniori. La echipa mare e cunoscută situația, Petrea e un antrenor secund foarte bun, fiindcă "principalul" îl știm cu toții.
- Dumitru Dragomir, fost președinte al LPF

Formula de start în partida cu Malta: Aioani (Chindia) - Vlădoiu (Craiova), Drăgușin (Juventus), T. Băluță (D. Kiev), Haruț (Botoșani) - Olaru (FCSB), M. Marin (Pisa), A. Ciobanu (Viitorul) - Man (FCSB), G. Ganea (Viitorul), Mățan (Viitorul)

Rezervele: T. Axinte (Iași), Chindriș (Botoșani), Itu (CFR), Câmpanu (Craiova), Moruțan (FCSB), Costache (CFR), Petrila (CFR), Drăguș (Crotone), L. Munteanu (Fiorentina)

Hagi produce, Becali cumpără

Internaționalii de tineret aflați acum la Viitorul și aceia pe care Hagi i-a cedat deja au fost formați în clubul din Ovidiu și promovați în prima ligă în echipamentul dobrogenilor. Man, Olaru, Moruțan, Coman, fotbaliștii U21 ai lui Becali, au ajuns la FCSB ca urmare a unor transferuri plătite foarte scump. Cel mai ieftin a fost Man, 400.000 de euro, fiindcă el a fost adus din liga a doua, de la UTA. Cei mai mulți bani i-a plătit Gigi pentru Coman, 3 milioane de euro. FCSB a urmat exemplul Viitorului, a investit în condiții tot mai bune pentru juniori și a început să producă jucători, nu mai consumă bani mulți pe piața transferurilor. Perianu, un mijlocaș defensiv pe care roș-albaștrii l-au folosit și în campionat, și în Europa League, este căpitanul naționalei de juniori mari, U19, deci sunt șanse ca el să progreseze și să participe în viitoarea campanie de calificare a lotului sub 21 de ani. 

Cele mai bune 10 centre de tineret din România:

Echipa Punctajul din 2020Punctajul din 2019
1. Viitorul 93,4291,5
2. FCSB 88,18 71,7
3. Dinamo 84,86 74,5
4. Chiajna 84,81 65,4
5. Csikszereda 83,9 63,2
6. Sport Team București 83,34 70,4
7. U Craiova 81,59 77,1
8. FC Voluntari 81,13 72,6
9. ASU Poli Timișoara 81,1 56,5 
10. CFR Cluj 80,12 57 

Federația a calculat punctajul în funcție de mai multe criterii: condițiile de pregătire, numărul antrenorilor și al altor specialiști angajați, calificarea personalului, rezultatele echipelor.

Dennis Man: „Colegii mei sunt cei mai buni din România”

Citește și alte știri despre România U21:

ROMÂNIA U21 - MALTA U21 4-1. Dennis Man rămâne letal! „Dublă” pentru România U21: „Lucrurile astea ne-au făcut mai puternici”

ROMÂNIA U21 - MALTA U21 4-1. UPDATE Moment halucinant la conferința de presă a României! Mihai Stoichiță l-a înjurat pe Adi Mutu: „F***-te în gură, Mutule! Te dau afară” » Ce explicații a dat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
johnwick
johnwick  •  15 Octombrie 2020, 23:46
Postat de gilgamesh pe 15 Octombrie 2020, 14:30

:))))))))) FC FCSB e cantitate neglijabila in lupta pt titlu si neica nimeni in Europa. Pe ei sa ne bazam? Da-mi si mie ce-ai fumat! :)))

da ia zi-ne un jucător de la echipa cu care ții tu, pe care să ne bazăm. că altfel zice lumea că ești hater ipocrit prostalău, fără echipă, care postează după dictare

potera
potera  •  15 Octombrie 2020, 20:12
Postat de the.fixer pe 15 Octombrie 2020, 16:48

Catre cei 3 : jupanul la U21 este MIHAILA! Copilul asta sa transferat in Serie A la Parma pe €8 mil. Aia de la FC FCSB sau Viitorul nu fac €1 mil per bucata! Ai auzit Raurene? Alo Craitoiu? Udrea? A-ti bagat la neuron????

Pentru singurul tău neuron zburdalnic, Coman și Man au avut oferte fiecare de câte 10 milioane de euro. Ce zici, se aude și în Oltenia? Mai ales ca în stagiunea asta federația trage cu voi și dintr-odată Cârțu a devenit buricul lumii și mușcă mâna care i-a plătit salariu greu. Plus că dormea în copilărie cu fotografia Stelei sub pernă.

the.fixer
the.fixer  •  15 Octombrie 2020, 16:52
Postat de remarque pe 15 Octombrie 2020, 13:56

faceti oameni buni selectia pe bune. Nu pe cumetrii si pe interese. Sunt jucatori destui care pot fi selectionati. Mai ales la tineret. Sunt tineri romani la academii de fotbal din vest. Nu incap la nationala de piticii sfrijiti a lui Hagi. Si aduceti selectioneri care stiu meserie. Nu oameni fara studii si amatori de prafuri. Pentru ca praful se alege de tot.

Respect!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close