FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - BOSNIA U21 2-0

ROMÂNIA U21 - BOSNIA U21 2-0 // Discurs elegant al lui Rădoi: "Ce am reușit ar trebui să fie un imbold pentru generațiile viitoare" » Mulțumiri pentru Contra + ce spune de golul lui Ianis Hagi

Articol de - Publicat marti, 11 septembrie 2018 21:22

Mirel Rădoi, selecționerul naționalei U21, a vorbit despre victoria reușită de echipa sa în meciul cu reprezentativa similară a Bosniei, 2-0, în preliminariile Europeanului din 2019. 

  • CALCULE. Naționala lui Rădoi mai are nevoie de 4 puncte din două meciuri pentru a-și asigura calificarea. "Tricolorii" mai au de jucat cu Țara Galilor și Liechtenstein, ambele meciuri pe teren propriu, pe 12 și 16 octombrie.
  • foto Vezi AICI FOTO de la meci

"Ne bucurăm de această victorie pentru că am ajuns pe primul loc, acesta a fost obiectivul nostru, dar și obiectivul meu în care am fost instalat. Am câștigat două partide foarte importante, dar țin să felicit fostul staff. Îi mulțumesc lui Contra că a înțeles importanța acestor meciuri și mi-a lăsat jucători pentru națională. Îi felicit pe jucători, au înțeles că echipele de club trec în plan secund și trebuie să dea totul pentru echipa națională.

E una dintre cele mai talentate generații. Au totuși nevoie de unitate și de ideea de a se pune în slujba grupului. Această victorie certifică valoarea acestei generații. Mi-a fost foarte teamă de acest meci, am încercat să am discuții cu fiecare jucător. Ei au înțeles mesajul. Toți jucătorii au nota 10 din partea mea pentru aceste două victorii, orice antrenor ar fi mândru să lucreze cu astfel de jucători. 

Teama de succes din fotbalul românesc are un impact negativ asupra jucătorilor, dar calificarea noastră trebuie să transmită un mesaj generațiilor viitoare. Calificarea noastră ar fi un imbold, dar toți jucătorii trebuie să înțeleagă că talentul nu e de ajuns, e nevoie și de muncă. 

"Dacă n-am avea emoții, nu am fi oameni. Am trăit mult mai intens meciul cu Bosnia decât cel cu Portugalia. Mi-a fost frică de relaxare, mi-a fost frică să nu clacăm. Mi-aș dori din suflet să am mereu asemenea emoții, dar să câștigăm." Mirel Rădoi

"Cosmin Contra ne-a transmis felicitări pentru victoria din Portugalia, la fel ca după victoria cu Bosnia. E un imbold pentru jucători asta. Importanța jucătorilor care vin de la prima reprezentativă e una mare, trebuie să înțeleagă acest lucru" Mirel Rădoi

"Ianis a mai încercat astfel de execuții și la antrenamente. Am observat că portarul lor avea probleme la astfel de faze. Ușor-ușor, îi va călca pe urme tatălui său" Mirel Rădoi 

Vezi aici toate detaliile de la România U21 - Bosnia U21

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
alexbibirica1
alexbibirica1  •  12 Septembrie 2018, 16:08
Postat de conasu_boeru pe 11 Septembrie 2018, 23:34

Marele merit al acestor rezultate (încă nu avem o calificare !!! ), aparține lui....Burleanu ! Fără regula mult hulită eram în aceeași mediocritate la nivel de juniori și tineret ! Să ne gândim numai că jucătorii din U21 care joacă în țară sunt aproape toți ...titulari la echipele lor , lucru care acum doi ani era imposibil aproape toți erau pe la a doua echipă !!

da,corect...dar nucleul de baza este cel format de Academia Gheorghe Hagi, nucleu format din jucatorii Viitorului Constanta. Pe langa asta, conteaza mult si cei care au urmarit evolutiile celor care alcatuiesc acum lotul U21. Mie imi place mult cum joaca si Marco Dulca , Oaidã, era si Dobre ... jucatori buni.Chiar avem multi jucatori eligibili pt. aceasta campanie. Cu 4 puncte suntem la Euro ! Sa nu uitam si generatia U19,cea care va lua locul in campania urmatoare acestei generatii.In acea echipã o sa joace si Moldoveanu,jucator format Dinamo.

alexbibirica1
alexbibirica1  •  12 Septembrie 2018, 16:03

eu unul, l-am blamat pe antrenorul Mirel Radoi...am crezut ca este un incompetent dupa ce l-am vazut stand pe banca Stelei in sezonul 2015-2016.... Felicitari lui si elevilor sai ! Au dovedit caracter, profesionalism si valoare !

magic4ever
magic4ever  •  12 Septembrie 2018, 09:36

Uite ca a invatat si Radoi meserie dupa ce a terminat cursurile de antrenor...felicitari Romania U21, felicitari Radoi!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează
Close