FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - BOSNIA U21, 19:00, PRO X, GSP.RO

ROMÂNIA U21 - BOSNIA U21. Improvizație pentru calificare » Cum ar putea arăta echipa trimisă în teren de Mirel Rădoi

FOTO: @FRF
FOTO: @FRF

Articol de - Publicat marti, 11 septembrie 2018 13:17

Mirel Rădoi e nevoit să alinieze o cu totul altă formație astăzi, contra Bosniei, față de cea care ar putea juca la un eventual Euro.

  • România U21 - Bosnia U21 e astăzi, de la 19:00, liveTEXT pe GSp.ro și în direct pe Pro X.

Meciul de diseară e decisiv pentru generația lui Florinel Coman, Dennis Man sau Ionuț Radu. Decisiv pentru că, în cazul unui egal, România are prima șansă la calificarea pentru Euro U21 din 2019. Ar fi abia al doilea turneu final de tineret din istoria noastră, asta după calificarea de acum 20 de ani, din 1998.

Însă selecționerul Mirel Rădoi are motive să fie îngrijorat. Multe absențe, nu mai puțin de 3 față de ultimul meci.

Nedelcearu, Nedelcu, Ivan, out

Nedelcearu este suspendat după un cartonaș roșu primit la Pacos de Ferreira din două "galbene". În mod normal, în locul său va intra Adrian Rus. Stoperul lui Sepsi a intrat și pe finalul meciului din Portugalia. Are o experiență mai mare la seniori, fiind titular, în ultimul an, la Balmazújváros, echipă alături de care a promovat și a retrogradat din prima ligă maghiară. O altă alternativă ar fi Ghiță, însă ezitările din ultima vreme de la echipa de club, Viitorul, ar putea să îi fie fatale. Mai mult, Rus e și mai vârstnic, având 22 de ani.

Nedelcu nu va juca din cauza celui de-al treilea cartonaș galben primit în aceste preliminarii, după cele din jocurile cu Bosnia din tur (3-1 pentru noi) și Țara Galilor (0-0). În locul său, Rădoi are două soluții. Oaidă, titular la FC Botoșani, în Liga 1, și Dulca. În ciuda faptului că ultimul a jucat mai des, e mai tânăr și nu are jocuri în picioare, evoluând la Swansea U23. E de așteptat ca Mirel să îl aleagă pe primul, mai ales că l-a inclus pe foaia de joc și vineri.

Andrei Ivan, la fel, a luat cartonaș roșu în duelul cu Portugalia. Cel mai probabil, Rădoi îl va introduce în primul "11" pe Adrian Petre. Un vârf înalt, 1,88m, bine legat, care s-ar putea bate cu succes cu apărarea ex-iugoslavilor. O altă soluție ar putea fi împingerea lui Coman în atac și folosirea lui Moruțan ori a altui fotbalist ofensiv din primul minut, raționamentul fiind că "tricolorii" mici s-ar putea mulțumi și cu un egal.

Echipa probabilă a României: I. Radu - Boboc, Ad. Rus, Pașcanu, Fl. Ștefan - Cicâldău, Oaidă - Man, I. Hagi, Fl. Coman - Ad. Petre;
Rezerve: Căbuz, A. Vlad, Ghiță, Dulca, R. Moldoveanu, Mățan, R. Grigore, Moruțan, A. Ciobanu, D. Olaru, Borța;
Antrenor: Mirel Rădoi.

Jumătate de echipă schimbată față de bază!

Dacă ne-am califica la Euro, turneu care va avea loc la anul, în vară (16-30 iunie, Italia), Rădoi ar putea alinia o cu totul altă formație.

Cum ar putea arăta România la CE: I. Radu (cpt.) - CR. MANEA, NEDELCEARU, Pașcanu, A. RADU - R. MARIN, NEDELCU (Cicâldău) - Man, I. Hagi, Fl. Coman - PUȘCAȘ (IVAN)

Andrei Radu n-a mai jucat în ultima perioadă la CFR Cluj, dar se poate relansa oricând, în timp ce Pușcaș, acum la Palermo, a fost suspendat două partide după "roșul" din Țara Galilor. Practic, 5 sau 6 schimbări față de echipa probabilă de diseară. O jumătate de prim "11".

3calificări are România la U21, U19 și U17, câte una de fiecare parte: una la tineret, în 1998, celelalte două în 2011

"În Portugalia m-am gândit la meciul cu Middlesbrough, m-am gândit și la partida cu Partizan, în care am condus și am fost întorși. Cu Bosnia vom juca la victorie, e cel mai important meci"Mirel Rădoi, selecționer România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
sibelius
sibelius  •  11 Septembrie 2018, 17:01
Postat de observator_federal pe 11 Septembrie 2018, 14:46

Și de ce se hazardează GSP să-i facă lui Rădoi chiar echipa cu care va participa - eventual - la CE?! Ca să le crească cota unora dintre prezumtivii titulari (Man, Coman, Nedelcu)? ... Sau poate ca să-i demobilizeze pe cei trecuți ca rezerve (Cicâldău, Ivan) - băi, chiar așa? Apropo, l-ați omis complet pe Moruțan și l-ați supărat crunt pe Gigi!!

Tu esti mai suparat ca Gigi...sau e circul obisnuit pentru ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibelius
sibelius  •  11 Septembrie 2018, 17:00
Postat de magic4ever pe 11 Septembrie 2018, 14:21

Hai ca asta este culmea...de ce sa joace A.Radu la nationala U21 cand el o sa fie o rezerva eterna a lui Camora si pe postul de fundas stanga poate sa joace foarte bine Florin Stefan si pe dreapta Manea...sper sa nu joace Ghita & Morutan titulari cu Bosnia pentru ca ne curata...

Florin Stefan e rezerva la Sepsi, A. Radu la CFR...

observator_federal
observator_federal  •  11 Septembrie 2018, 14:46

Și de ce se hazardează GSP să-i facă lui Rădoi chiar echipa cu care va participa - eventual - la CE?! Ca să le crească cota unora dintre prezumtivii titulari (Man, Coman, Nedelcu)? ... Sau poate ca să-i demobilizeze pe cei trecuți ca rezerve (Cicâldău, Ivan) - băi, chiar așa? Apropo, l-ați omis complet pe Moruțan și l-ați supărat crunt pe Gigi!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează