FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - DANEMARCA U21

România U21 - Danemarca U21 1-1 » Echipa națională de tineret, calificată la EURO 2021!

România U21 - Danemarca U21 // foto: Raed Krishan +49   FOTO
România U21 - Danemarca U21 // foto: Raed Krishan

Articol de , , , - Publicat marti, 17 noiembrie 2020 20:30 / Actualizat miercuri, 18 noiembrie 2020 00:52

România a remizat cu Danemarca la Ploiești, 1-1, Costache egalând spre finalul jocului după ce nordicii deschiseseră scorul dintr-un penalty inventat de arbitru, iar „tricolorii” mici ajung la al doilea European consecutiv. Ne-a fost suficient un punct pentru a prinde un bilet de pe locul 2, grație eșecului suferit de Belgia în Bosnia, 2-3.

  • România merge la EURO U21 pentru a doua oară consecutiv, după ce la ediția din 2019 a reușit să ajungă în semifinalele competiției!

Cronică de Justin Gafiuc: Misiune îndeplinită

Cu naționala mare eșuată în mediocritate și cu încă o calificare ratată la activ după barajul trist cu Islanda, fotbalul românesc își mai hrănește mândria și orgoliile doar prin reprezentativa U21. Aproape fără să ne dăm seama, „tricolorii” mici au înnodat cinci ani fără înfrângere pe teren propriu, au bifat între timp o calificare la Euro 2019, o semifinală continentală, o calificare istorică la Olimpiadă și un parcurs generos în actuala campanie pentru CE 2021.

În noiembrie 2015, Danemarca era ultima echipă care învingea în România pe frontul U21, iar în trupa pregătită atunci de Cristi Dulca se numărau printre titulari Nedelcearu, Cr. Manea, Păun și Pușcaș. Tot nordicilor le-a venit rândul aseară să verifice naționala de tineret într-un moment-cheie, când Hagi jr., Vlad, Boboc sau Pașcanu au ajuns la un pas de al doilea Euro consecutiv.

+45 FOTO

Atac în piuneze

Dar pentru Adrian Mutu a însemnat o misiune complicată. Fără Ganea, Man și Mihăilă, ofensiva a arătat ca o piesă improvizată, cu Costache vârf de ocazie și cuplul I. Hagi – Mățan chemat să ofere suport în avanposturi, prin inventivitate, acțiuni individuale sau finalizări deștepte.

Iar prima repriză a adus o reprezentație curajoasă a "galbenilor" în fața unui adversar aflat deja cu sacii în căruță, dar incomod, arțăgos și masiv, ca orice trupă daneză care se respectă. Românii au încercat să împingă jocul cât mai sus, dar parcă au abuzat de mingi pe sus, la bătaie, rețeta contraindicată împotriva oricărei formații scandinave.

Ianis Hagi, timid

Olaru a fost un piston foarte activ în zona mediană, completat de un Marius Marin prieten cu travaliul și de un Moruțan activ și tupeist pe flanc. A rezultat, în primul rând, o ocazie fenomenală născută din bocancul lui Costache, dar Mățan n-a găsit pasul suplimentar pentru a împinge balonul în plasă din câțiva metri (24).

În schimb, căpitanul Ianis a arătat mai degrabă ca o figură palidă, parcă supărat de decizia lui Rădoi de a-l returna la tineret în loc să-l păstreze pentru duelurile finale din 2020 ale naționalei mari. Lovituri libere neinspirate și timide încercări personale, toate topite într-o defensivă daneză ermetică și insensibilă la numele decarului tricolor.

Penalty inventat pentru danezi

Cerul a căzut însă pe români imediat după pauză, când „centralul” georgian a inventat un penalty caraghios pentru oaspeți. Un fault comis de Pașcanu asupra lui Daramy în afara careului a fost mutat de arbitru în suprafața de pedeapsă, cu decizia unei lovituri de la 11 metri care i-a înfuriat pe bună dreptate pe Boboc și compania.

Laursen a pus 0-1 pe tabelă în minutul 50 și a aprins teribil meciul, mai ales că, între timp, grație eșecului suferit de Belgia în Bosnia, devenise suficient un egal pentru calificarea României. Eliminarea lui Hausner (57) a facilitat însă revenirea „tricolorilor”, iar golul egalizator semnat de Costache (72) a căzut ca o binecuvântare peste efortul unui grup harnic și determinat.

Gata pentru Ungaria și Slovenia!

Aproape că nici nu mai contează stilul na-ți-o ție, dă-mi-o mie cu care s-a lălăit minute în șir finalul între două formații deja cu biletele la Euro în buzunar. România merge din nou la un turneu final continental, după numai doi ani de la semifinala italiană, iar Ungaria și Slovenia, gazdele din 2021, înseamnă de acum direcția favorită pentru acest grup de caracter de la U21. Hai, România!

Clasamentul locurilor 2 din grupe

România U21 - Danemarca U21 1-1 » Echipa națională de tineret, calificată la EURO 2021!

Desfășurarea liveTEXT a meciului România - Danemarca 1-1

FINAL DE MECI! ROMÂNIA MERGE LA EURO!

  • min. 76: Prima schimbare efectuată de Adrian Mutu: iese Costache, intră Carnat, colegul său de la CFR Cluj;
  • min. 76: Alexandru Mățan trimite un șut din afara careului, iar mingea șterge plasa laterală a porții danezilor;
  • min. 72: GOOOOL ROMÂNIA! Valentin Costache restabilește egalitatea după ce a împins mingea în plasa din fața porții. Olaru a șutat din afara careului, a lovit bara, iar mingea a ajuns la Moruțan, care i-a trimis-o lui Costache;
  • min. 70: Șutul lui Marius Marin din afara careului este reținut de portarul Christensen;
  • min. 62: A patra schimbare la Danemarca. Moller Madsen intră în locul lui Jensen. Adrian Mutu nu a efectuat nicio schimbare până în acest moment;
  • min. 57: Sebastian Hausner vede cartonașul roșu după un fault comis asupra lui Alexandru Mățan. Fundașul intrase pe teren cu doar 4 minute în urmă, în locul lui Victor Nelsson;
  • min. 55: Valentin Costache înscrie, însă atacantul lui CFR se afla într-o poziție de ofsaid, astfel că golul a fost anulat;
  • min. 54: Al treilea avertisment din tabăra oaspeților. Sery Larsen vede cartonașul galben;
  • min. 50, GOL DANEMARCA. Laursen deschide scorul, după ce a executat penalty-ul pe centrul porții;
  • min. 49: Pașcanu l-a doborât pe Daramy în afara careului, însă arbitrul a dictat penalty!
  • min. 46: Norvegienii au efectuat o dublă-modificare la pauză. Daramy i-a luat locul lui Isaksen, în timp ce Holse l-a înlocuit pe Lindstrom;

A început repriza a doua!

Pauză la Ploiești!

  • min. 32: Un nou avertisment în tabăra danezilor. Klitten l-a lovit cu cotul în figură pe Ianis Hagi;
  • min. 28: Victor Nelsson vede primul cartonaș galben al meciului după un fault comis asupra lui Costache;
  • min. 24: Ocazie uriașă pentru România! Mățan nu a reușit să împingă mingea în plasă după o pasă a lui Costache în fața porții! Balonul a fost scos in extremis de Christensen;
  • min. 21: Denis Ciobotariu reia cu capul o centrare a lui Ianis Hagi din corner, însă mingea este deviată peste poartă;
  • min. 12: Mățan care în careul advers după un dribling superb, însă „centralul” nu arată spre punctul cu var;
  • min. 8: Marius Marin trimite cu capul spre poarta adversă după o centrare a lui Ianis Hagi, dar Christensen reține;
  • min. 3: Olaru șutează moale din interiorul careului, iar mingea este prinsă fără emoții de portarul danez;

A început meciul!

România U21 - Danemarca U21, echipele de start:

ROMÂNIA U21: Vlad - Boboc, Pașcanu, Ciobotariu, Haruț - Moruțan, Marin, Olaru - Hagi (cpt.), Costache, Mățan
REZERVE: Aioani, Opruț, Itu, Simion, Carnat, Casap, Cîmpanu, Petrila, Vlădoiu
ANTRENOR: Adrian Mutu
ABSENT: V. Ghiță (Covid-19), V. Dragomir (indisponibil)

DANEMARCA: Christensen - Sery, Nelsson, Bech, Klitten - Laursen, Andersen, Nartey - Isaksen, Jensen, Lindstrom
REZERVE: Hermansen, Daramy, Holse, Madsen, Dyhr, Frederiksen, Nielsen, Torp, Hausner
ANTRENOR: Albert Capellas
ABSENT: J. Bruun Larsen (indisponibil)

ARBITRU: Georgi Vadacikoria. Asistenți: David Cigoghidze, Giorgi Elikașvili. (toți din Georgia)

UPDATE 18:50

Suporterii din Peluza I Ilie Oană au afișat în afara stadionului „Ilie Oană”, care va găzdui meciul din această seară, un banner ce conține mesajul „Doar prin ambiție și devotament puteți reuși / Indiferent de piedici, noua generație va străluci”.

România U21 - Danemarca U21 1-1 » Echipa națională de tineret, calificată la EURO 2021!

Citește mai multe știri despre România - Danemarca:

Adrian Mutu, discurs emoționant înainte de duelul crucial cu Danemarca: „Meciul care face diferența între băieți și bărbați”

Danezii vin cu trupa bună! Adrian Mutu, încrezător înaintea duelului cu nordicii: „Motivația noastră este foarte puternică”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (581)
3871452942869470
Aurel Tiberiu  •  18 Noiembrie 2020, 09:44

colegii dumneavoastra de la digi ne mint in fata: morutan- si nu hagi- a dat pasa de gol. Ianis nu a facut nimic!

catalynn
catalynn  •  18 Noiembrie 2020, 01:18
Postat de badeadorian pe 18 Noiembrie 2020, 01:01

Exact . Nu am detaliat . Prin 2001 am facut IDUNIC . Ti minte ca era un ziarist care facea concurs de pronosticuri pe forum ?? Si mai apoi am inceput sa facem noi intre noi ...

Noapte buna! PS: io am ales acest nick pt ca deja Catalin era dat, nici catalinn nu mai era disponibil așa ca am rămas la catalynn, semn ca deși incipient idunic a fost foarte popular la vremea lui. Însă intram destul de rar, mai ales ca după 2003 eram stelist mai mult din inerție și de dragul “good ol’ times” neregăsindu-mă deloc in noua structura becalistă, dar evident am participat masiv începând din Iulie 2016 când le-am băgat becalistilor mortu’n casa: in Ghencea va învia Beleaua! :-)))) Au ras atunci, au făcut mișto, eram practic “singur împotriva tuturor” (sic!), dar a fost o călătorie epică gen The Lord of the Rings, acum am ajuns la partea unde Frodo Talpan îl distruge pe Smeagol din Pipera și orcile sale :-)))) așa ca ... sit back and enjoy! :-))))

valeri.lewis
valeri.lewis  •  18 Noiembrie 2020, 01:04
Postat de badeadorian pe 18 Noiembrie 2020, 01:03

Este logica reactia vis-a-vis de tratament . Noapte buna ...

Asemenea!

Vezi toate comentariile (581)
Comentează