FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2019

ROMÂNIA U21 - CROAȚIA U21 // Gică Hagi, mesaj pentru „tricolori” înaintea debutului la EURO: „Să intre cu tupeu pe teren! Pot fi peste noi!” » Echipele probabile + cote

I. Hagi și Ciobanu sunt două dintre perlele pe care
I. Hagi și Ciobanu sunt două dintre perlele pe care "Regele" le propune la Europeanul din Italia

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2019 08:24

Gică Hagi spune că grupul U21 care începe azi Europeanul din Italia „ne dă speranțe că putem deveni iarăși mari” și oferă câteva sfaturi puștilor aflați sub comanda lui Rădoi.

„Tricolorii” mici pornesc azi aventura Europeanului din Italia/San Marino, iar Gică Hagi, din inima Academiei sale de la Ovidiu, vorbește cu patos despre turneul peninsular.

În lotul U21 sunt patru băieți de la Viitorul (Ciobanu, Boboc, Ghiță, I. Hagi), plus alți șase crescuți sau trecuți prin mâinile „Regelui” (Căbuz, Manea, Nedelcu, Coman, Cicâldău, T. Băluță).

„E o generație care poate fi mai bună ca a noastră, cea care a reușit performanța de la Mondialul din 1994. Simțindu-i și văzându-i pe acești copii, pe care-i cunosc de mici, am mare încredere în ei”, spune Hagi senior.

Și continuă: „Au demonstrat până acum că sunt buni, puternici, se pot duela cu oricine de afară. Trebuie doar să certifice nivelul la care au ajuns, să facă performanță pentru ei, să ne aducă și nouă fericire”.

„E greu să fii mare dacă nu știi să ataci”

Au băieții capacitatea să dea lovitura titlului în Italia? „Ar fi o greșeală să le punem asta în față. Una e s-o gândești, alta e s-o pui doar pe hârtie, cum au procedat columbienii în 1994. Lăsați-i să joace fiecare meci în parte, să aibă încredere, să intre cu tupeu pe teren! Lăsați-i să fie ei! Nu trebuie să te lași condiționat de adversar. Îl analizezi, îl cunoști cât e de puternic, îți iei măsuri să te aperi, dar e obligatoriu să ataci. Dacă nu știi asta, e greu să fii mare!”.

Iar Hagi nu face nicio diferență între Croația, Anglia și Franța, rivalele din grupă: „Nu există la un turneu final o echipă care să nu fie foarte bună. Poți face zero puncte sau maximum! Dar trebuie să fii de top, să joci ambele faze, tot! Important e că băieții ăștia ne dau speranțe că vom deveni iarăși mari”.

Cuvinte pentru Ianis

Nu ascunde nici sfaturile pe care i le-a dat lui Ianis înainte de competiție: „I-am spus să meargă acolo cu gândul că numai împreună pot fi cei mai mari. Au un antrenor și un colectiv foarte bune, sperăm ca toți să fie și inspirați. Viața înseamnă oportunități și decizii. Depinde doar de ei să ne arate cât sunt, într-adevăr, de puternici!”.

„Din păcate, Drăguș a avut un mare ghinion. Nu are însă ceva grav, e o leziune la călcâi care necesită două, trei săptămâni de refacere. Sigur, era o șansă mare pentru el să-și etaleze talentul, dar e enervant de tânăr și va avea suficient timp să prindă alte turnee finale"
Gică Hagi

ECHIPELE PROBABILE: ROMÂNIA U21 - CROAȚIA U21

  • Meciul e azi, de la 19:30, liveTEXT GSP.ro și pe TVR 1

ROMÂNIA: Radu - Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Fl. Ștefan - T. Băluță, Cicâldău - Man, I. Hagi, Fl. Coman - Pușcaș
ANTRENOR: Mirel Rădoi, 38 ani
REZERVE: Căbuz, A. Vlad, Boboc, Ad. Petre, R. Grigore, Vl. Dragomir, V. Ghiță, Nedelcu, Ad. Rus, A. Ivan, A. Ciobanu, Olaru

CROAȚIA: Posavec - Uremovic, Katic, Benkovic, Sosa - Vlašic, Šunjic, Ivanušec - Halilovic, Jakoliš, Brekalo
ANTRENOR: Nenad Gračan
REZERVE: Grbic, Šemper, Majer, Bistrovic, Kalaica, Borevkovic, Bašic, Muric, Kulenovic, Moro, Bradaric, Čabraja

Arbitru: Bobby Madden / Asistenți: Frankie Connor, David Roome (toți din Scoția)
Stadion Olimpic (Serravalle, San Marino), capacitate: 6.664

PROGRAMUL GRUPEI C LA EURO U21 2019

Azi, 18 iunie

  • 19:30 - ROMÂNIA - Croația (Serravalle, San Marino)
  • 22:00 - Anglia - Franța (Cesena)

Vineri, 21 iunie

  • 19:30 - ROMÂNIA - Anglia (Cesena)
  • 22:00 - Franța - Croația (Serravalle, San Marino)

Luni, 24 iunie

  • 22:00 - ROMÂNIA - Franța (Cesena)
  • 22:00 - Anglia - Croația (Serravalle, San Marino)

VEZI ȘI:

AICI ai programul, rezultatele live și clasamentele actualizate de la EURO 2019

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
bazinga
bazinga  •  18 Iunie 2019, 12:09
Postat de catalin.palcu pe 18 Iunie 2019, 10:30

Eu nu zic sa nu avem un spirit obiectiv si critic, dar o parte din romani au luat-o razna complet. Nu cred sa mai existe vreo natie care sa isi conteste si deteste sportivii ( si nu numai ) cum o facem noi. Deci nationala de tineret s-a calificat cu multa sansa si nu merita sa fie la European, unde oricum o sa termine ultima. Nimeni nu spune cate calificari nu am pierdut in urma unor mari nesanse, asta e sportul. Altele : Bute e un campion fals, n-a batut pe nimeni niciodata, Simona a ajuns pe primul loc WTA din pura intamplare, Hagi e agramat, machedon si blatist, Popescu puscarias, Gabi Szabo pesedista . Ziceti baieti ceva si de Nadia si Ivan Patzaichin pana la urma de ce nu ? Nu-mi dau seama ce resorturi psihologice intra in functiune la acesti forumisti , dar pe mine ma cutremura ce vad/citesc.

Trist e ca ai atata dreptate,asta e tragedia!Chiar asa stau lucrurile,cum vrei sa le prezintu tu,dar din postura negativista si moralizatoare.....Adevarul doare,asa e!

bazinga
bazinga  •  18 Iunie 2019, 12:04
Postat de Eugen Qy pe 18 Iunie 2019, 11:05

Mi-e mila de tine . Atata frustrare care te tine intr-o permanenta presiune ! iesi la aer, oxigeneaza-ti plamanii si mai lasa dracului tigarile alea si ecranul tv sau al laptopului -ca plimbarea pe aleile din Parcuri oxigeneaza creierul- mai joaca-te cu copiii sau cu un catelus, mai incearca sa te mai cateri in copaci... ..Pe ala care-o vorbeste de rau, la nesfarsit pe Simona il inteleg, e omul ravasit ca a pariat ca nebunul o gramada de bani, dar tu ? Oricum eu va rog atat pe tine cat si pe toti ceilalti care aveti sentimente ANTIROMANESTi, sa le lasati afara din vietile voastre si sa redeveniti oamenii normali, sufletist, valorosi, de care au nevoie toti cei care va inconjoara !

N-am nevoie de compasiunea ta,de lectiile de fals patriotism si de morala de doi bani,care iti place atat de mult sa o oferi cu o neinteleasa generozitate,amice!Lasa-ne cu povetile astea de pahar,consumat la vreo bodega de mahala si vezi-ti de treburile tale!Argumentele tale nu au nicio acoperire si nu stau in picioare,nici vorba!Asa ca,mai patriotule,du-te si canta DESTEAPTA-TE ROMANE in fata oglinzii,da-ti pe botic cu ceva carioca rosie-galbena-albastra in timpul meciului si fa bale la guritza si carcei la fiecare ratare a echipei noastre!Esti mai mult decat patetic,zau asa....Lasa-neeeeeeeee!

105662257060988
Eugen Qy  •  18 Iunie 2019, 11:05
Postat de bazinga pe 18 Iunie 2019, 09:11

Nu pot sa imi exlic de unde si pana unde acest optimism bolnavicios si daunator fata de tineretul nostru?Ce-i recomanda sa aiba un asa optimism ,nu pot sa imi explic?Oricum,nu valoarea....nu mi se pare o generatie de exceptie,nu a rupt nimeni gura targului pe la echipele mediocre pe unde joaca?!S-au calificat mai mult decat norocos,cu echipae de doi bani,ne-am trezit ca a aparat Radu cel Gigantic un 11 metri si toata lumea e la picioarele noastre?!?!Asta e ca la Eurovision....ne temem inainte de competitie sa nu o castigam,ca nu avem o sala asa mare unde sa organizam show-ul...si noi nici nu ne calificam in finala!Ultimul loc din grupa il avem asigurat.....si optimismul trabuia sa aiba o baza...un fundamant pe care sa mizezi.....sa te bazezi!Poate discursul motivational si belicos al Radului cel Fantastic sa fi facut diferenta?

Mi-e mila de tine . Atata frustrare care te tine intr-o permanenta presiune ! iesi la aer, oxigeneaza-ti plamanii si mai lasa dracului tigarile alea si ecranul tv sau al laptopului -ca plimbarea pe aleile din Parcuri oxigeneaza creierul- mai joaca-te cu copiii sau cu un catelus, mai incearca sa te mai cateri in copaci... ..Pe ala care-o vorbeste de rau, la nesfarsit pe Simona il inteleg, e omul ravasit ca a pariat ca nebunul o gramada de bani, dar tu ? Oricum eu va rog atat pe tine cat si pe toti ceilalti care aveti sentimente ANTIROMANESTi, sa le lasati afara din vietile voastre si sa redeveniti oamenii normali, sufletist, valorosi, de care au nevoie toti cei care va inconjoara !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează