FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - IRLANDA DE NORD U21 3-0

ROMÂNIA U21 - IRLANDA DE NORD U21 3-0 // UPDATE Cum se apără Federația în cazul Dennis Man: „Accidentarea nu putea fi identificată pe teren sau în vestiar”

Articol de - Publicat marti, 15 octombrie 2019 10:35

Dennis Man (21 de ani) ar putea sta departe de teren aproximativ o lună, după accidentarea din meciul naționalei României U21 cu Irlanda de Nord U21, scor 3-0, din preliminariile pentru EURO 2021. 

  • După trei meciuri, România U21 are 6 puncte și este pe locul 3 
  • Următorul meci are loc pe 14 noiembrie,  cu Finlanda, locul 2

update 18:00 

FRF a publicat un comunicat în care a dat mai multe detalii despre Dennis Man. Potrivit Federației, Man nu a avut amețeli pe teren și a spus că vrea să joace. Mai mult, la pauză a fost din nou consultat și s-a constatat că nu are probleme.

După meci, Man a acuzat dureri de cap și stare de greață și a fost dus la spitalul Elias, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranian ușor cu fractură cu înfundare la nivelul peretelui anterior al sinusului maxilar drept, fără deplasare și că acest diagnostic nu putea fi pus pe teren sau în vestiar. 

În urma consultului care a avut loc pe teren, s-a constatat că ambele buze sângerau la comisura dreaptă și era prezentă contuzie la maxilar. Fotbalistul a fost tot timpul conștient, cooperant și nu a prezentat semne neurologice, precum stare de amețeală sau pierderea echilibrului.  După ce s-a reușit oprirea sângerării, Dennis Man a susținut că poate și dorește să evolueze în continuare.

 La pauză, în vestiar, jucătorul nostru a fost din nou consultat de staff-ul medical și a fost cusut la ambele buze. Din nou nu a prezentat semne neurologice și din nou a susținut că dorește să intre pe teren.

 La finalul partidei, după aproximativ 30 de minute, Man a acuzat cefalee (durere de cap) și, ulterior, greață, moment în care s-a luat decizia de fi transportat la spital pentru investigații, iar acest lucru s-a făcut cu ambulanța SMURD. Ajuns la spitalul Elias din București, Man, însoțit de un membru al stafului medical, a fost supus unui examen medical cu computer tomograf și unui consult ORL. 

Verdictul medicilor a fost traumatism cranian ușor cu fractură cu înfundare la nivelul peretelui anterior al sinusului maxilar drept, fără deplasare. Perioada de repaus nu poate fi estimată în acest moment, urmează să se facă investigații ulterioare. Referitor la această fractură, menționăm că nu putea fi identificată în urma controlului făcut pe teren sau în vestiar” 

comunicat FRF  

Știrea inițială:

„Dennis poate sta chiar și o lună pe tușă!”, a confirmat Narcis Răducan pentru GSP. Dennis Man are fractură de maxilar. FRF nu a transmis deocamdată nicio informație oficială în privința atacantului FCSB. 

„A ajuns la Elias, avea o mică fractură de maxilar și a și plecat aseară. Nu a rămas în spital peste noapte” a declarat, marți, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiță.

ROMÂNIA U21 - IRLANDA DE NORD U21 3-0 // UPDATE Cum se apără Federația în cazul Dennis Man: „Accidentarea nu putea fi identificată pe teren sau în vestiar”

În minutul 35, fotbalistul de la FCSB a fost lovit în zona feței de portarul advers, care a și fost eliminat. Românul n-a ieșit de pe teren și a continuat partida. După 35 de minute, Man a fost înlocuit cu Mihai Neicuțescu, iar la finalul meciului jucătorul roș-albaștrilor a fost transportat la spitalul Elias pentru analize detaliate. 

Man ar putea rata următoarele meciuri dacă diagnosticul se confirmă: 

Chindia Târgoviște (deplasare, Liga 1) 
Hermannstadt (deplasare, Liga 1) 
U Cluj (Cupa României, optimi) 
Sepsi (acasă, Liga 1) 
Botoșani (deplsare, Liga 1) 

PROGRAMUL ROMÂNIEI U21

  • 14 noiembrie 2019: România – Finlanda
  • 19 noiembrie 2019: Irlanda de Nord – România
  • 31 martie 2020: România – Danemarca
  • 4 septembrie 2020: Finlanda – România
  • 8 septembrie 2020:Malta – România
  • 9 octombrie 2020: Ucraina – România
  • 13 octombrie 2020: România – Malta

Vezi și:

ROMÂNIA U21 - IRLANDA DE NORD U21 3-0 // FOTO A sunat telefonul pe bancă! Cum a explicat Rădoi imaginile care au adus aminte de FCSB: „Am avut o pierdere”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
markksson
markksson  •  15 Octombrie 2019, 23:03

"Experții" FRF sunt niste incompetenți. In asemenea situații, se urmează un protocol clar, dinainte stabilit, care nu are legatură cu ce "spune fotbalistul". Uitați-vă la NHL, de exemplu.

cornelconasu
cornelconasu  •  15 Octombrie 2019, 20:05

FRF nu are de ce să se scuze, e adevărul !

hermannstadtul
hermannstadtul  •  15 Octombrie 2019, 19:43
Postat de tatastrumf pe 15 Octombrie 2019, 14:32

Tu te duci la meciurile Clubului Sportiv al Armatei, in Liga a 4 a, si iti imaginezi ca esti la meci la Steaua ? :))) Pai Steaua joaca in Liga a 4a, Clubul Sportiv al Armatei este pentru militari, ce cauzti acolo tu ? :))

Ordin :)

Vezi toate comentariile (17)
Comentează