FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 LA EURO 2019

ROMÂNIA U21 la EURO 2019 // Jucăm cu marile favorite la câștigarea trofeului! Prezentarea Franței și a Angliei, coloșii din grupă

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 noiembrie 2018 19:38

România U21 și-a aflat adversarele din grupa de la EURO 2019. Formația lui Mirel Rădoi va evolua în "Grupa Morții", cu Anglia, Franța și Croația.

Franța U21 și Anglia U21 sunt favoritele caselor de pariuri la câștigarea EURO 2019, având o cotă de 4. Sunt urmate de Spania, cotă 5, și Italia, cotă 6. România are ultima șansă la trofeu, la egalitate cu Polonia și Austria, la o cotă de 67.

Printre vedetele francezilor se numără Abdou Diallo (Dortmund), Dayot Upamecano (RB Leipzig), Moussa Niakhate (Mainz), Jeff Reine-Adelaide (Angers), Lucas Tousart (Lyon) sau Moussa Dembele (Lyon).

Nici englezii nu sunt mai prejos, având jucători care evolează ca titulari în Premier League. Cele două reprezentative s-au întâlnit într-un amical, în luna martie a acestui an. Britanicii s-au impus, scor 2-1. 

Echipa Angliei din amicalul cu România: Henderson - Arnold, Clarke-Salter, Tomori, Walker - Ejaria - Gray, Maitland-Niles, Dowell, Lookman - Abraham
Rezerve: Burgoyne, Calvert-Lewin, Chilwell, Davies, Fry, Kenny, Maddison, Onomah, Sessegnon, Worrall

 ANGLIA U21

Selecționer: Aidy Boothroyd
Vedetă: Dominic Solanke (Liverpool)
Star eligibil: Dele Alli (Tottenham)
Palmares: 2 titluri de campioană (1982, 1984)

Croația U21

Selecționer: Nenad Gračan
Vedetă: Duje Ćaleta-Car (Marseille)
Star eligibil: Nikola Vlasici (Everton/ȚSKA Moscova)
Palmares: faza grupelor (2000, 2004)

FRANȚA U21

Selecționer: Sylvain Ripoll
Vedetă: Moussa Dembélé (Lyon)
Star eligibil: Kylian Mbappe (Franța)
Palmares: un titlu de campioană (1988)

6 detalii despre Euro 2019

  • Se dispută între 16 și 30 iunie 2019 în Italia
  • Fiecare echipă are dreptul la un lot de 23 de jucători, dintre care 3 sunt portari; se pot face schimbări până la startul primului meci, dacă acestea sunt cauzate de accidentări
  • Jucătorii trebuie să fie născuți după 1 ianuarie 1996
  • Din cele trei grupe, doar câștigătoarea merge în semifinale plus cel mai bun loc 2;
  • Semifinalistele merg la JO 2020, Tokio: dacă una dintre ele este Anglia, care nu are drept de participare (la JO face parte din Marea Britanie), merge și al doilea cel mai bun loc 2
  • Finala se joacă pe Dacia Arena, la Udine.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
martinpen
martinpen  •  24 Noiembrie 2018, 18:20
Postat de onduku pe 23 Noiembrie 2018, 20:27

Radoi ca jucator are 2 egaluri la Euro, contra Italia si Franta. Campioana si vicecampioana mondiala de atunci. Si daca executa Dica si nu Mutu, eram trecuti de grupe.

Daca executa Dica si rata, ce faceai?

jongreat
jongreat  •  23 Noiembrie 2018, 23:30

Cea mai bună grupă pentru băieții ăștia! Nu avem absolut nimic de pierdut, ci numai de câștigat. Există și posibilitatea ca celelalte echipe să ne privească de sus, așa că sunt șanse. In plus, experiența jocurilor cu echipe puternice sper să-i ajute pe jucatori în viitor (la naționala mare poate). Hai România!

liviuemil
liviuemil  •  23 Noiembrie 2018, 22:57

Anglia e favorita doar prin prisma numelui. In afara de "lunga si pe a doua"nu o sa vezi fotbal la englezi indiferent de categoria de virsta. Daca nu le dam ocazia sa aiba lovituri libere de la mai putin de 30 de metrii si evitam cornerele , ii avem in buzunar. Mai greu o sa fie cu croatii. Un meci de angajament, cine face prima greseala pierde meciul. Iar cu francezii vom vedea ce trebuie facut dupa ce avem 6 puncte. Un egal se poate scoate.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează