FOTBAL  »  NATIONALA  »  MAI SÎNT 20 DE ZILE PÎNĂ LA EURO 2008

“Să avem mereu capul sus”

Articol de - Publicat luni, 30 noiembrie -1 00:00

Cosmin Moţi crede că “tricolorii” trebuie să aibă în primul rînd încrederea că pot să bată Franţa, Olanda sau Italia.

Cosmin Moţi a venit singur în Antalya, dar iubita lui, Livia, a ajuns şi ea la Belek, după examenul de licenţă. Fun­daşul dinamovist îşi petrece timpul alături de alţi doi solitari ai “na­ţionalei”, Bănel Nicoliţă şi Marius Popa, pe terasele şi în piscinele de la “Rixos”, ori dormind pe cinste în după-amiezele vacan­ţei turceşti. “Sper să fiu la Euro. Îmi doresc din tot sufletul asta. Eu cred că noi toţi trebuie să avem în cap clar faptul că putem învinge orice adversar”, a povestit dinamovistul.

Chiar dacă sezonul intern s-a încheiat, iar prioritatea numărul unu e acum prezenţa la Euro, stoperul “cîinilor” se gîndeşte încă la campionatul dezamăgitor, dar salvat pe final. “Ne-am bu­cu­rat enorm pentru acea victorie! Şi apoi m-am mirat cum a încercat totuşi Steaua s-o mai oprească pe CFR în ultima etapă, cînd era clar că nu se va împiedica de Uni­ver­sitatea. Nu ştiu cum au gîndit, dar, după părerea mea, trebuiau s-o lase baltă şi să se mulţumească doar cu locul doi. Fiindcă uitaţi-vă la ce s-a ajuns!”.

“M-am obişnuit cu zbuciumul”
Printre palmierii din grădina hotelului, Moţi vorbeşte şi despre zbuciumul continuu de la Dinamo: “Eu, unul, m-am obişnuit cu toate aceste schimbări de antrenori şi cu problemele apărute între condu­cători, încît mi s-ar părea nefiresc dacă ar dispărea dintr-o dată! A fost un sezon mai greu şi fiindcă nu se poate să ai un parcurs de performanţă cînd banca tehnică se schimbă la interval de cîteva luni. Chiar mă gîndeam că şi atunci cînd aveam vreo 14 puncte avans, în urmă cu două sezoane, s-a întîm­plat ce s-a întîmplat şi am tremurat pînă în ultima etapă”.

Vacanţă pe cămile

Cosmin Moţi şi-a amintit că vacan­ţa cea mai frumoasă a petrecut-o în urmă cu cîţiva ani, în Egipt. “Un prieten de-al meu din Reşiţa este antrenor al unei formaţii de polo din Cairo. Ne-a invitat la el şi am reuşit un concediu formidabil. Piramidele, Sfinxul, am rezistat cu brio la călduri şi am călărit cămile­le. Te zguduie cu cocoaşele alea, de nu mai ştii de tine cînd te dai jos! A fost o experienţă de neuitat”.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
 •  18 Mai 2008, 13:26

deacord cu mihai, a facut treaba buna la dinamo, merita la nationala baiatu asta

 •  18 Mai 2008, 11:06

Cosmine esti un super-jucator si iti doresc sa ajungi si mai ales sa joci la Euro! In schimb sa nu pleci inca 2-3 ani de la Dinamo, ptr. ca echipa asta te-a ajutat sa ajungi aici.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează