FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Șansa vieții! Mirel Rădoi va miza la naționala sub 21 de ani pe un debutant venit din Bănie

Borța va primi tot mai multe meciuri din partea lui Mangia, mai ales că problemele medicale ale lui Dimitrov și Martici persistă // FOTO Raed Krishan
Borța va primi tot mai multe meciuri din partea lui Mangia, mai ales că problemele medicale ale lui Dimitrov și Martici persistă // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 29 august 2018 10:53

Fundașul dreapta Florin Borța a fost convocat în premieră la un lot național, direct la U21. În Bănie, el a profitat de șansa ivită în urma accidentării a doi colegi.

Un copil care a știut să atragă norocul de partea lui! Florin Borța este în premieră la un lot național, fundașul dreapta de 19 ani fiind convocat de Mirel Rădoi la selecționata Under 21 pentru "dubla" tare cu Portugalia și cu Bosnia. Puștiul oltenilor n-a mai fost selecționat niciodată la vreo reprezentativă, apărătorul lui Mangia fiind noul pariu al Băniei.

La un pas de Petrolul

Vâlceanul cu bunic fost fotbalist și cu un frate mai mare, și el, fundaș dreapta în liga a treia, la Oltchim, a profitat de șansa ivită în ultima lună. Tocmai când clubul juveților voia să-l împrumute pentru un sezon, cei mai insistenți fiind Petrolul Ploiești. Mai întâi, s-a accidentat Dimitrov, iar transferul lui Florin a fost pus în stand by. Când s-a lovit și Martici, cedarea a fost blocată.

Mangia n-a avut încredere în el de la bun început, l-a adus pe Briceag de pe stânga pe dreapta, însă i-a oferit credit puștiului la meciurile cu Botoșani și, luni seară, cu Voluntari, când a fost integralist și a impresionat.

Va da de Salomao

"Visul meu a fost mereu să joc pentru echipa-fanion a Craiovei, toată familia ține cu Știința", le-a declarat Borța prietenilor săi. Idolul lui este Dani Alves.

Florin va avea un prim contact puternic sâmbătă seară, pe noul "Oblemenco", în meciul cu Dinamo și mai ales cu Diogo Salomao, unul dintre cei mai eficienți fotbaliști din echipa "câinilor". Antrenorul său intenționează să-i dea credit în continuare, mai ales acum, că a fost convocat la "tineretul" României. 

157 de minute a strâns Borța în două meciuri în Liga 1 în tricoul oltenilor, fundașul dreapta fiind integralist luni seară, la Voluntari

ROMÂNIA U21

"Dublă" de foc

Mirel Rădoi a anunțat ieri lotul reprezentativei Under 21 pentru meciurile cu Portugalia, deplasare, și Bosnia, acasă, din preliminariile CE 2019. "Tricolorii" sunt neînvinși în grupă, dar ocupă poziția a treia, cu trei victorii și trei remize. Se califică direct la turneul final doar prima clasată, pe acest loc fiind acum Bosnia (15 puncte). Urmează Portugalia (13p) și România (12p).

Lotul convocat:

Portari: I. Radu (Genoa), A. Vlad (FCSB), Căbuz (Hermannstadt)
Fundași: Boboc (Viitorul), Fl. Ștefan (Sepsi), Borța ( Craiova), Ghiță (Viitorul), Pașcanu (Leicester), Ad. Rus (Sepsi), Nedelcearu (Ufa)
Mijlocași: Dulca (Swansea), Oaidă (FC Botoșani), Nedelcu (FCSB), Cicâldău (Craiova), I. Hagi (Viitorul), Mailat (CFR), Ciobanu (Viitorul), Man (FCSB), Moruțan (FCSB), Mățan (Viitorul), Olaru (Gaz Metan)
Atacanți: Ad. Petre (Esjberg), Fl. Coman (FCSB), A. Ivan (Rapid Viena)

Citește și: Gică și Gigi fac naționala U21! Niciun dinamovist în lotul lui Rădoi

EXCLUSIV Dinamo face scandal și dă de pământ cu Mirel Rădoi: "Are probleme oftalmologice! Nu ar trebui să fie la națională"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
observator_federal
observator_federal  •  29 August 2018, 14:35

Care va să zică Borţa e vâlcean ... Ce distractivă este distincţia pe care GSP o face între olteni, uitând că visul oricărui fotbalist oltean este să joace la Universitatea, că oltenii la meciuri (dar şi la nunţi) îşi afirmă unitatea "din Dolj şi până-n Olt şi până-n Vâlcea, şi până-n Gorj şi până-n Mehedinţi!". Bine, că mulţi ajung pe la echipele bucureştene este o altă treabă - parcă insuficient "dezbătută" de presa imparţială...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează