FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FRANŢA 0-0

Sărbătoare FĂRĂ GUST » România şi Franţa remizează fără gol pe un gazon ca la Smârdan

Articol de GSP - Publicat marti, 06 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 06 septembrie 2011 23:31

Tricolorii s-au decurcat de minune într-o primă repriză în care doar "cîrtiţele" ieşite din gazon le-au pus probleme.  Cei care au avut ocazii am fost noi, Goian (`5) şi Bănel (`29) fiind aproape de deschiderea scorului.

Din păcate pentru noi, Lazăr a cazut victimă ignoranţei oficialilor, el ieşind accidentat în minutul 43. Locul său a fost luat de Bogdan Stancu. 0-0 la pauză. Apropo, l-a văzut cineva pe Ribery?

Cel mai aşteptat meci al anului pentru naţionala României a început promiţător şi Bănel Nicoliţă a avut cele mai mari ocazii ale primei reprize, atunci cînd şuturile sale din lovitură liberă au pus mari probleme portarului francez. Adversara României nu a pus presiune foarte mare la poarta lui Tătăruşanu şi scorul a rămas nemodificat la finalul celor 45 de minute. Accidentat ;i din cauza stării proaste a gazonului, Costin Lazăr a părăsit terenul lăsîndu-i locul lui Bogdan Stancu.

Chiar dacă am dominat minutele din startul celei de-a doua reprize, Franţa a revenit la posesie şi Frank Ribery a trecut pe lîngă cea mai mare ocazie a mitanului secund. Marica a fost si el aproape de a impinge mingea in poarta, dar a ajuns prea tîrziu la minge.

Bosnia a învins pe teren propriu în faţa Belarusului şi şansele României de a se califica la EURO 2012 au scăzut dramatic.

ORA 21.15: INNA a intrat pe teren în uralele întregului stadion

ORA 21.10: Săpunaru s-a accidentat la încălzire. Luchin îi poate lua locul în echipa de start

ORA 20.57: La punctele de vînzare sînt cozi de 10-15 metri, dar oamenii se comportă civilizat, fără obişnuitele incidente pe care le vedem la fiecare meci din România

ORA 20.55: La partidă sînt prezenţi mai multe personalităţi, printre care şi Hagi, Popescu, Ţiriac, Năstase, Tăriceanu, Andone, Crin Antonescu, Ponta, Prunea, Ioan Niculae, Copos, Coman, Straton, Văcăroiu. Preşedintele Rapidului a fost luat în colimator de un fan: "Nea George, nu ţi-a tremurat mîna să dai atîţia bani pe bilet", iar răspunsul lui Copos a fost prompt: "Să ştii că a fost cam fost"

ORA 20.49: La microfonul arenei a venit Mihai Mitoşeru, care încearcă să ridice lumea în picioare. Toţi cei prezenţi pe Naţional Arena scandează "România, România, Ole, ole, ole..."

ORA 20.44: Echipa Franţei a ieşit la încălzire în huiduielile timite ale celor peste 25.000 de suporteri. Se pare că nu este prezent publicul pătimaş cu care ne-am obişnuit pe stadioanele din România

ORA 20.40: Echipa României a ieşit la încălzire spre bucuria suporterilor prezenţi. Pentru prima dată se scandează "România, România!" Lloris şi Mandanda au ieşit la încălzire într-un cor de huiduieli care a ţinut 3 secunde.

La porţi, suporterilor români li se confiscă orice material cu însemnele României
---------------------------------------------------
ORA 20.35: ECHIPA ROMÂNIEI: Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, Goian, Raţ - Bourceanu - Nicoliţă,  Lazăr, Tănase, Cociş - Marica
Rezerve: Pantilimon, Niculae, Latovlevici, Luchin, Stancu, Bucur, Moţi
---------------------------------------------------
Franţa: Lloris - Sagna, Rami, Abidal, Evra - Martin, M'Vila, Cabaye, Valbuena - Benzema, Ribery
Rezerve: Mandanda - Kosceielny, Nasri, Reveille, Malouda, Diarra, Remy

Laurent Blanc a efectuat 5 schimbări faţă de partida precedentă. Portarul Lloris este căpitan, Martin, titular în premieră într-un meci oficial.

ORA 20.30: 14.000 de fani şi-au făcut apariţia pe Naţional Arena, un stadion cu o capacitate de 55.000 de locuri

ORA 20.20: Lumea nu este conectată la importanţa jocului şi pare că a venit alături de familie ca la un eveniment, precum cel al inaugurării Naţional Arena

ORA 20.15: Dacă ai ghinionul să deţii chiar şi o cameră foto semi-profesională (nu doar profesională, aşa cum a fost anunţat pe site-ul FRF) angajaţii firmei de pază BGS nu te vor lăsa să intri pe stadion.

ORA 20:00
Chiar dacă pînă la această oră au ajuns la stadion aproape 10.000 de fani accesul la toate porţile s-a făcut uşor şi forţele de ordine nu au întîmpinat nici o problemă.  În sfîrşit, am ajuns în lumea civilizată! Atmosfera de dinainte de meci poate fi comparată cu cea din Olanda sau Franţa, oamenii venind cu prietenele, soţiile, familia la stadion.

ORA 19.30: Echipa României a ajuns la stadion în aplauzele a sute de suporteri. În tribunele Naţional Arena sunt peste 8.000 de fani

ORA 19.20: Autocarul României a plecat de la Mogoşoaia şi se îndreaptă spre stadionul Naţional Arena

ORA 19:15: În mai puţin de o oră, numărul spectatorilor din tribune s-a triplat şi peste 6.000 de fani aşteaptă startul meciului

ORA 19:00: TRAFIC PARALIZAT! Accesul către Naţional Arena a devenit un coşmar pentru şoferi. Taximetriştii bucureşteni, care comunică date despre trafic prin staţii, au primit informaţii că accesul atît dinspre Mihai Bravu, cît şi din zona Dristor e paralizat. De altfel, mulţi dintre şoferii de taxi care luau ieri comenzi din zona centrului oraşului puneau condiţia ca destinaţia să nu fie spre noul stadion!

ORA 19.00: Ciprian Marica a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care îşi mobilizează naţionala "HAAAAi ROMANIIIIIAAAAAA"

ORA 18.40: La Mogoşoaia, Victor Piţurcă le dă ultimele indicaţii "tricolorilor" înainte de întîlnirea crucială cu Franţa

ORA 18.30: La stadion au ajuns aproape 2.000 de fani! Românii au luat cu asalt toate porţiile de acces ale stadionului Naţional Arena şi sînt toate şansele ca la meciul care va începe în mai puţin de două oră să fie peste 50.000 de suporteri în tribune. Pe fiecare scaun sînt aşezate cîte un steguleţ şi o plăcuţă care vor forma coregrafia de dinaintea meciului

ORA 18.15: Bişniţarii vînd biletele la peluze la preţuri triple decît cele iniţiale! Dacă de dimineaţa preţurile ajungeau la 140 RON, acum, bişniţarii obţin şi 210 RON pe un singur tichet la peluză.

ORA 18.00: S-au deschis porţile la Naţional Arena! Peste 200 de suporteri aşteaptă deja să intre pe la poarta de acces dinspre Bulevardul Basarabia! La celelalte porţi se mai află aproximativ 300 de fani.

Toţi spectatorii primesc la intrare un program al meciului. Acesta cuprinde informaţii despre constucţia stadionului Naţional Arena, loturile celor două echipe, istoricul întîlnirilor România - Franţa, iar pe ultima pagină este imnul României.

---------------------------------------------------

INNA va cînta doar 2 melodii!

Chiar dacă organizatorii au anunţat un spectacol de zile mari înaintea partidei dintre România şi Franţa, una dintre cele mai cunoscute cântăreţe din România, Inna, va cînta doar două melodii.

- Marcel Pavel şi Alexandra Coman cîntă imnurile

FIFA şi UEFA premiază legendele României

FIFA şi UEFA îi vor premia pe Dorinel Munteanu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu şi Ladislau Boloni pentru că au depăşit pragul de 100 de selecţii la naţionala României.

Cristi Chivu nu vine la meci

Jucătorul lui Inter Milano nu va fi prezent la meci, plecînd în Italia după declaraţiile pe care le-a dat ieri în cazul dosarului transferurilor

- Preşedintele României, Traian Băsescu, va fi prezent la meci

Trafic restricţionat

Artere închise pentru autoturisme:

Maior Coravu (între Mihai Bravu şi stadion)
Între Pierre de coubertin şi Vatra Luminoasă
Între Bulevardul Basarabia şi Bulevardul Chişinău

- Ciprian Marica (Schalke 04) va fi titular pentru România

Amendă de 10.000 de euro!

În cazul în care asupra fanilor se vor găsi camere foto sau video profesioniste, aceştia riscă o amendă de 10.000 de euro!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (568)
marius10094
marius10094  •  07 Septembrie 2011, 21:44
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Conteaza cine joaca....cum sa joci cu Tanase,Cocis si Bogdan Stancu???? Unde sunt Gigel Bucur,Pancu,Gabriel Muresean,Rapa,Lucian Sanmartean????? La nationala se iau jucatori care sunt buni pe moment cum a zis si Dragomir....nu fac constructie la nationala;)

robert7369
robert7369  •  07 Septembrie 2011, 00:59

adio euro din cauza lui lucescu ala jr.

c3nturion
c3nturion  •  07 Septembrie 2011, 00:47

Unde-i Moflea fratilor , pe mine ala ma intereseaza , nu un stirb ca l0gan argatul. :)

Vezi toate comentariile (568)
Comentează