NATIONALA  ·  FRF

Scenariu HORROR dezvăluit de Burleanu! De ce „EURO 2020 e în pericol, iar naționala și cluburile ar putea fi excluse din competițiile europene”

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Miercuri, 17 Aprilie

Răzvan Burleanu a făcut o declarație îngrijorătoare la finalul Adunării Generale a FRF de astăzi.

Președintele FRF susține că, dacă modificările Legii Sportului (69/2000) vor fi aprobate de Parlament, România riscă extrem de mult.

În primul rând ar putea pierde organizarea EURO. Apoi, există posibilitatea să fie exclusă din preliminariile turneului final. Și echipele de club ar avea de suferit, acestea fiind excluse din cupele europene în campania viitoare.

Ce reprezintă modificările din Legea 69/2000?

Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, a trimis către Parlament un amendament care ar permite instituției conduse de el să realizeze strategia și bugetele federațiilor sportive din România, inclusiv FRF.

„Discursul meu şi un mesaj foarte clar din partea UEFA şi FIFA se referă la modificarea legii Sportului, legea 69 din 2000. După cum ştiţi, e o modificare în Parlament care presupune o ingerinţă politică în activitatea tuturor structurilor sportive de utilitate publică din România, adică toate federaţiile sportive şi Comitetul Olimpic Sportiv Român.

(...) Solicit public MTS să intervină urgent şi să oprească acest demers din Parlament. Luni am fost la o întâlnire cu câţiva deputaţi din Comisia de Administraţie şi am reuşit să întoarcem această modificare în favoarea sportului românesc. Dacă s-ar adopta acest amendament, luaţi în considerare că FIFA şi UEFA, care ne monitorizează în acest moment, de aceea l-am avut alături de noi pe primvicepreşedintele UEFA, FRF şi celelalte federaţii, inclusiv COR, pot fi în situaţia de cele mai grave sancţiuni care s-au aplicat vreodată în Europa! Dacă s-ar adopta această modificare de legislaţie, am fi în rând cu Benin, Pakistan, Irak, Guatemala... vă daţi seama de magnitudine!

Ce ar presupune această sancţiune gravă? EURO 2020 nu e în pericol fiindcă nu vom avea gata alte stadioane, poate fi în pericol dacă vom avea parte de o asemenea modificare de legislaţie, pentru că ar duce la suspendarea Federaţiei Române de Fotbal. Cum FRF e organizatorul EURO 2020 în România, imaginaţi-vă în ce situaţie a fost ţara noastră. Odată suspendată FRF, niciun club românesc nu ar putea participa în cupele europene. La fel, imaginaţi-vă, nicio echipă naţională nu ar putea participa într-o competiţie oficială”, a spus Burleanu, citat de Prosport.

Citește și:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Comentarii (35)

tonyys  •  17 Aprilie 2019, 22:41

Mai vine cu multe petarde securila asta de burleanu ?

barkley  •  17 Aprilie 2019, 21:15

Da Doamne, asa sa fie!

zinzir  •  17 Aprilie 2019, 20:43

Oricum Euro 2020 va fi o gaura financiara pentru Romania, care nu-si va recupera investitia in stadioanele respective, mult prea mari si greu de intretinut pentru nevoile fotbalului romanesc. In Romania sunt necesare stadioane mici, cu capacitate de cateva mii, pentru ca oamenii nu se mai duc la meciuri. Pentru mega evenimente exista deja stadionul National. Romanii care vor sa vada meciuri de la Euro (meciurile altor tari pentru ca noi oricum nu ne calificam) pot foarte bine sa mearga in alta tara asa cum au facut-o pana acum.

Vezi toate comentariile (35)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
00:30 Fotbal, Copa America

Bolivia - Peru

Eurosport
06:30 Fotbal, Copa America

Brazilia - Venezuela

Eurosport
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Mallorca

Digi 3
13:00 Tenis, ATP

Gerry Weber Open

Digi 4
13:30 Tenis, WTA

Turneul din Birmingham

Digi 2
18:50 Scrimă

CE: Dusseldorf

Eurosport
19:30 Fotbal, EURO 2019

Spania - Belgia

TVR 2
22:00 Fotbal, EURO 2019

Italia - Polonia

TVR 1
Program TV complet

U21