FOTBAL  »  NATIONALA  »  KAZAHSTAN - ROMÂNIA, AZI, 19:00, TVR1, GSP.RO

Schimbă echipamentul! Tricolorii trebuie să își adapteze stilul de joc la Astana: fără tacklinguri

Tricolorii au pregătit ghete speciale pentru terenul sintetic
Tricolorii au pregătit ghete speciale pentru terenul sintetic

Articol de GSP - Publicat marti, 11 octombrie 2016 00:00

Terenul artificial din Kazahstan impune folosirea unor ghete diferite de cele utilizate în mod obişnuit.

Adaptarea la iarba din plastic de la Astana e dificil de realizat într-un timp scurt, după numai două, trei antrenamente. Fiindcă terenul are particularităţile sale.

Teste pentru încălţăminte

Echilibrul e mai greu de găsit pe "sintetic" şi în nici un caz nu se pot folosi ghetele cu crampoane obişnuite, utilizate în partidele de pe iarbă naturală. Încălţările pentru sintetic au doar nişte asperităţi pe tălpi, nu crampoane.

Pentru că nu sunt obişnuiţi să evolueze pe o astfel de suprafaţă, jucătorii români şi-au luat câte patru-cinci perechi de ghete diferite în bagaj, dintre care alege fiecare perechea care-i asigură balansul cel mai bun.

Ud e şi mai rapid!

Terenul e mai tare decât cel natural. E un covor, de fapt, o suprafaţă care nici măcar nu imită iarba. Seamănă doar la culoare, e tot verde, însă are fire din plastic mult mai scurte, motiv pentru care se alunecă mai uşor.

Gazdele sunt conştiente de avantajul pe care îl deţin datorită acestui gazon artificial, aşa că profită de specific la maximum. Îl udă înaintea fiecărui joc, pentru ca suprafaţa să devină şi mai alunecoasă, iar mingea să circule şi mai repede.

I-au speriat pe polonezi

Polonia a fost oaspete la Astana în cel mai recent meci internaţional disputat aici şi starurile Lewandowski şi Milik au strâmbat din nas din cauza ierbii din plastic, speriaţi că riscă accidentări.

Terenul e mult mai tare decât unul natural şi nu e potrivit pentru tacklinguri. Fotbaliştii obişnuiţi să intre prin alunecare trebuie să-şi schimbe stilul pe un asemenea gazon, deoarece frecarea de plasticul care acoperă suprafaţa poate să cauzeze răni.

kazakhstan romania

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
chromophobia
chromophobia  •  11 Octombrie 2016, 13:23
Postat de cpt.ahab pe 11 Octombrie 2016, 10:29

In conditiile astea, cel mai simplu e sa joace Chiajna cu Kazahstanul, sa fie ca de la sintetic la sintetic. :)))

Adevarat,ii batea sigur Chiajna

cpt.ahab
cpt.ahab  •  11 Octombrie 2016, 10:29

In conditiile astea, cel mai simplu e sa joace Chiajna cu Kazahstanul, sa fie ca de la sintetic la sintetic. :)))

para.para
para.para  •  11 Octombrie 2016, 09:29

Nu mai tot imbuibati lumea cu tot felul de postari pentru trafic, pe descultii aia ii batem si in somn. Le dam cu sinteticul in cap.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează