FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA, VINERI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE TVR1, LIVETEXT PE GSP.RO

Se conturează careul titularilor » Piţurcă începe să-şi cristalizeze planul pentru confruntarea de la Budapesta

Ştefan Radu (dreapta) pare soluţia ideală pentru postul de fundaş stînga, unde Raţ a dezamăgit în ultimele partide
Ştefan Radu (dreapta) pare soluţia ideală pentru postul de fundaş stînga, unde Raţ a dezamăgit în ultimele partide

Articol de , , - Publicat miercuri, 20 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 19 martie 2013 21:33

Cu două zile înaintea meciului cu Ungaria, selecţionerul a pregătit patru surprize pentru primul 11: marea dilemă este postul de mijlocaş stînga, unde bătaia se dă între Grozav şi Tănase.

Partida cu Ungaria se joacă poimîine, aşa că Victor Piţurcă încearcă să-şi cristalizeze un prim 11 combativ. Un schelet de certitudini este deja pus la punct. În defensivă, Tătăruşanu îi va avea în faţă pe Tamaş, Goian şi Chiricheş. Bourceanu e de neclintit, la fel ca Torje, Mutu nu va fi nici el scos pe margine.

Ieri, Piţurcă a avut la dispoziţie, pentru întîia oară înaintea "dublei" Ungaria - Olanda, întreg lotul de 24 de jucători. Inclusiv Radu Ştefan şi Lazăr, absenţi luni, plus jucătorii menajaţi la primul antrenament, Bogdan Stancu şi 7 dintre stelişti! Astfel, faţă de miuţa de încălzire de luni, "Piţi" a operat cîteva schimbări în echipa pe care ar putea să o folosească la Budapesta. A trecut la next level!

Lot întreg, soluţii noi
Luni seară, selecţionerul îi forţase pe Tănase şi Rusescu, singurii stelişti care s-au antrenat normal. Totuşi, după ce Bogdan Stancu a început pregătirea 100%, Piţurcă i-ar fi rezervat deja un loc în garnitura de bază. La fel şi lui Ştefan Radu, sosit la lot abia înspre finalul întîiului antrenament.

Alt stelist care în prima zi a făcut doar alergări uşoare, Pintilii, ar fi favoritul pentru postul de mijlocaş defensiv, titularizarea urmînd să o tranşeze în detrimentul lui Lazăr. Cele mai mari bătăi de cap le conferă postul de mijlocaş stînga. Maxim pare sărit din schemă. "Aş da gol la Budapesta, dar mai întîi să joc", a punctat fotbalistul lui Stuttgart la conferinţa de presă de ieri.

Ca urmare, alegerea va fi făcută între Tănase şi Grozav.

1. Ştefan Radu favorit în faţa căpitanului
Pe partea stîngă a apărării, Ştefan Radu ar fi cîştigat bătălia cu veteranul Raţ, căpitan al reprezentativei în ultima vreme. Fotbalistul lui Şahtior a fost criticat în dese rînduri pentru evoluţiile sale de la "naţională".

La ultimul meci, 3-2 cu Australia, a comis un penalty din care "cangurii" au egalat. A arătat mari slăbiciuni şi la 1-4 cu Olanda, cînd a fost întrecut cu uşurinţă de batavi. În campionatul Ucrainei a bifat doar 12 din cele 21 de partide jucate de Şahtior, nemaifiind integralist din noiembrie!

De partea cealaltă, deşi Lazio scîrţîie în ultimele săptămîni, Radu a avut mereu evoluţii apreciate. A avansat şi în "sferturile" Europa League, reuşind, la finalul lunii trecute, şi primul său gol în Serie A!

2. Pintilii - Lazăr: formă versus experienţă
Piţurcă preferă experienţei un cuplu rodat în fazele superioare ale Europa League. Pintilii formează un duo de efect la Steaua alături de Bourceanu, pereche pe care selecţionerul nu ar dori să o scindeze. În plus, mijlocaşul defensiv s-a remarcat în ultimele săptămîni: are trei goluri în ultimele trei etape din L1!

Lazăr e titular în Grecia, însă jocurile dintr-un campionat afectat de criză nu l-au antrenat la o intensitate comparabilă unei competiţii continentale. Dacă Tătăruşanu, Chiricheş ori Bourceanu sînt folosiţi în mod constant sub tricolor, Pintilii ar fi primul stelist propulsat în primul unsprezece al reprezentativei de parcursul Stelei din Europa.

3. "Motanul" vîrf de lance
Rusescu a fost încercat la primul antrenament, însă, cel mai probabil, titular va fi Stancu. Deşi ambii preferă să joace în spatele vîrfului, "Motanul" a fost folosit mai des ca atacant împins. În plus, echipierul lui Orduspor a fost mereu preferat în detrimentul golgeterului stelist. Raul a bifat doar 36 de minute la echipa naţională!

În ultima etapă, Stancu a înscris din penalty la 2-3 cu Gaziantep. În plus, atacantul a punctat şi la unica partidă a României din 2013, 3-2 cu Australia. Şi atunci, ca şi în meciul de vineri, a jucat vîrf împins, cu Torje, Grozav şi Tănase în spatele său!

"E bine că sînt mulţi stelişti la «naţională». Bravo lor! Ar trebui folosiţi: cu cît o echipă se bazează pe fotbalişti de la mai puţine echipe, cu atît mai bine" (Ladislau Boloni, fost selecţioner România)

180 de minute a jucat Pintilii cu Turcia şi Olanda, integralist în ultimele două partide ale "tricolorilor": cu Turcia a dat pasa la golul lui Grozav

146 de partide în toate competiţiile a bifat Radu Ştefan de cînd s-a transferat la Lazio

3 goluri are Stancu la "naţională", două dintre acestea fiind marcate din postura de vîrf împins, cu Uruguay (1-1) şi Australia (3-2)

564172-clasament-grupa.jpg

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (45)
kily
kily  •  20 Martie 2013, 20:36

pintilii, bourceanu si tanase nu aveau ce cauta nici macar in lot...

mama.is.here
mama.is.here  •  20 Martie 2013, 16:44

Lasa tata, ca dupa meci, daca nu cumva inainte, tot "face" Mutu 1-2 ospatari, sa se stie cine-i boss-ul!

yo_yo
yo_yo  •  20 Martie 2013, 16:32

mutu in locul lui grozav/tanase, in stanga, iar la mijloc, in spatele varfului impins - keseru. e un jucator tehnic, in forma, nu exista presiunea publicului, poate fi fortat lejer acolo

Vezi toate comentariile (45)
Comentează
Close