FOTBAL  »  NATIONALA  »  OPINIE GSP

SELECȚIONER ROMÂNIA // Opinie Aurelian Botezatu: Pentru Rădoi e prea devreme

Articol de - Publicat joi, 21 noiembrie 2019 11:01

Christoph Daum a fost un experiment nereușit. Cosmin Contra s-a dovedit o alegere nefericită. Și acum, într-o situație critică pentru fotbalul românesc, e împins în față Mirel Rădoi. Soluția cea mai ieftină. Dar ce-l recomandă pe fostul jucător al Stelei până la urmă? Altceva decât salariul mic și accederea într-o semifinală de CE U21? Cinci luni la FCSB, în 2015. 

Însuși Mirel, 38 de ani, recunoaște că la ora asta nu se simte pregătit să preia naționala mare. Că deocamdată are în plan să încheie campania de calificare la CE U21 din 2021, să meargă la Olimpiadă și apoi să-și găsească un club unde să lucreze zilnic cu jucătorii, ceea ce i-ar permite să se dezvolte ca antrenor.

Mirel ar putea deveni în câțiva ani o soluție viabilă la națională, dar până atunci este nevoie mai degrabă de un selecționer mână forte. Unul gen Victor Pițurcă, Dan Petrescu sau Gică Hagi, care să pună mai întâi ordine în haosul de la lot. 

Care să vină cu un proiect, cu o strategie clară și să selecționeze jucătorii în funcție de ceea ce și-a propus să facă, nu în funcție de interesele cluburilor sau ale impresarilor.  

Craiova, prin vocea președintelui Sorin Cârțu, l-a propus pe Piți. Unul care știe pe de rost cu ce „se mănâncă” naționala și care în trecut a mai făcut din rahat bici. Pe Dan Petrescu îl recomandă nu doar trofeele câștigate cu Unirea Urziceni și cu CFR, ci și ce a reușit să construiască acolo. 

Iar Gică Hagi i-a șlefuit pe majoritatea jucătorilor care sunt acum pe la loturi. Îi cunoaște foarte bine și știe cum să-i pună în valoare. Totul este ca federalii să lase orgoliile deoparte și să deschidă punga. Nu de alta, dar dacă naționala se duce și mai mult în jos, va fi greu s-o mai scoată cineva la lumină. 

Vezi exemplul Ungariei, care a fost atât de mare cândva și acum, de mai multe decenii, se zbate în mediocritate. La vecini, statul a început, în sfârșit, să investească serios. La noi, în schimb, nici măcar nu se discută despre așa ceva

Vezi și: 

Profilul selecționerului căutat de FRF » 5 condiții de îndeplinit + numele grele nu se încadrează în șablonul federalilor

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
piet
piet  •  21 Noiembrie 2019, 14:05
Postat de Razvan Claudiu pe 21 Noiembrie 2019, 12:47

Omule esti.....? Care ratare? Romania este la jumatatea campaniei de calificare la Euro si ne situam pe cel mai bun loc 2 dintre toate grupele, loc care duce la calificarea directa. In plus si daca nu ocupam cel mai bun loc doi tot mai avem sansa barajului. Pe langa toate astea, danezi au jucat deja un meci cu Malta, noi nu si avem meciul decisiv pentru locul 1 acasa cu Danemarca. Mai avem 5 meciuri de disputat dintre care doua cu Malta.

danemarca a batut ucraina in deplasare iar noi am facut nul cu niste semi- profesionisti noi mai luam punctele cu malta caci in ucraina no chance iar in finlanda e greu rau .de pe locul doi se duc cele mai bune punctaje ! DE CURIOZITATE UITATE CA AU DEJA 12-13 PUNCTE. SUNTEM PA ! cu tot cu copy paste!

lagardere_72
lagardere_72  •  21 Noiembrie 2019, 13:54

În toată lumea se merge pe valoare, numai la noi se cere "ciocul mic și joc de glezne ". Fotbalul actual este unul ofensiv, doar noi avem nevoie de un antrenor experimentat care să știe să organizeze echipa ". Păi de vreo 20 de ani tot organizăm echipa atât de mult încât vedem turneele finale la televizor. Chiar dacă am pierde calificarea trebuie pus Rădoi deoarece a arătat două lucruri esențiale: joc ofensiv și curajul de a lua cele mai bune decizii (inclusiv asumarea responsabilității)

780708698710213
Razvan Claudiu  •  21 Noiembrie 2019, 12:51
Postat de piet pe 21 Noiembrie 2019, 12:40

Fara nici o rautate intreb si eu asa ca omul pe Radoi de ce nu il demit acum pentru ratarea calificarii la under 21.?E INTANGIBIL ? Oare nu trebuia s-a termine intai o scoala si apoi s-a opereze ? Sau la unii nu e valabil .La esteticieni romani merge fara diploma ?Contra a fost doi ani la rind cel mai bun fundas lateral din lume Radoi ce a fost?Unde a jucat ? Pe inaltimile Golan printre dromaderi !

Cosmin Contra e loserul României: niciodată, în peste 50 de ani de campanii în preliminariile Campionatului European, naționala nu a terminat mai jos de locul 3, așa cum s-a întâmplat acum.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close