FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR // SERBIA - ROMÂNIA, LUNI, 21:45, PRO TV, GSP.RO

SERBIA - ROMÂNIA // Fortăreața lui Contra » Selecționerul l-ar putea imita pe Mourinho diseară. Echipe

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 10 septembrie 2018 09:00

Azi e Serbia - România (ora 21:45, Pro TV, GSP.ro) în etapa a 2-a din Liga Națiunilor, iar Cosmin Contra va face câteva schimbări în echipa de start față de meciul cu Muntenegru (0-0). 

Meciul cu Muntenegru a fost unul dintre cele mai slabe făcute de o națională care oricum nu joacă strălucit în ultima vreme. Iar butonul de panică are un roșu mult mai aprins la Belgrad, acolo unde lipsesc nu mai puțin de 4 oameni care au evoluat la Ploiești. Care sunt schimbările lui Contra?

  1.  Iese Chiricheș, intră Bălașa. O schimbare logică, determinată de accidentarea căpitanului pe "Ilie Oană".
  2. Iese Pintilii, intră Anton. Celălalt accidentat îi lasă locul unuia dintre cei mai slabi "tricolori" pe finalul jocului cu Muntenegru. Cu toate acestea, Contra nu vrea să riște cu tânărul Băluță, care ar putea fi copleșit sub presiunea meciului de la Belgrad.
  3.  Iese Maxim, intră Marin. Schimbarea este oricum defensivă, chiar dacă Marin va face schimb de locuri cu Stanciu. Fiindcă e de așteptat ca fotbalistul de la Sparta Praga să nu joace chiar în spatele vârfului, ci puțin mai retras.
  4. Iese Keșeru, intră Țucudean. Vârful lui Ludogoreț n-a convins în prima partidă, iar "Țucu" e considerat mult mai bătăios și mai abil în lupta cu puternicii atacanți sârbi.

Anton, imobil și depășit

La Ploiești, apariția lui Paul Anton a șocat. Fostul fotbalist al lui Dinamo a atras atenția prin câteva kilograme în plus și prin greutatea cu care intra în combinații cu ceilalți "tricolori" ori rigiditatea în deplasare.

Deși are 27 de ani, fotbalistul de la Krîlia Sovetov Samara n-a ținut pasul cu adversarii, iar în ultimele minute a produs două faulturi în preajma propriului careu. Din care muntenegrenii puteau chiar marca un gol prin Tomasevici!

Măcar Marin

Singura veste bună este că revine Răzvan Marin. Cel mai bine cotat fotbalist român, 7 milioane de euro, a fost suspendat cu Muntenegru. Era nevoie de fostul jucător al lui Standard Liege, care i-ar putea surprinde pe adversari cu șuturi de la distanță.

La 22 de ani, Marin putea fi trimis și la "tineret", însă Contra, în lipsă de soluții, a decis să îl lase la echipa mare.

Îl imită pe Mourinho :)

Loturile sunt departe de valoare, însă România ar putea apela la o tactică folosită de Mourinho în perioada Real Madrid și atât de hulită de public.

Cea cu trei mijlocași centrali de profil defensiv! Atunci, antrenorul portughez juca, de multe ori, cu Lassana Diarra, Xabi Alonso și Sami Khedira, ba chiar cu stoperul Pepe în fața fundașilor centrali! O tactică ultradefensivă.

Stanciu nu este, în niciun caz, un mijlocaș ofensiv de profilul lui Budescu, ba nici măcar de al lui Maxim, folosit la Ploiești. 

1.300 de români vor fi, diseară, în tribune la Belgrad

02 03

ETAPA URMĂTOARE (11 octombrie): Lituania - ROMÂNIA, Muntenegru - Serbia.

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
106683413108068
Francisc Dascal  •  10 Septembrie 2018, 15:43

Toti jucatorii eligibili la U21 trebuia directionati catre acea echipa e meci de totul sau nimic cu BOSNIA.Meciul cu Serbia este un amical obisnuit,locul 3 in grupa e asigurat.50% din lot sunt abonati datorita impresarilor si rezultatele se vad.

sibelius
sibelius  •  10 Septembrie 2018, 13:38
Postat de tonyys pe 10 Septembrie 2018, 10:46

Contra e un antrenor mai slab decat daum, ce cauta maxim, sapunaru si diseara anton in primul 11 ?

Intrebarea nu e ce cauta respectivii, intrebarea e ce am putea pune in locul lui Sapunaru(care comite in fiecare meci un fault in careu, de multe ori neobservat). Maxim a fost zero la fiecare convocare din ultimii 2 ani. Anton pare mai batran decat Pintilii si Hoban la un loc.

bodrin
bodrin  •  10 Septembrie 2018, 13:34

Marele succes al echipei lui Contra in meciul cu Muntenegru v-a determinat sa-l considerati capabil sa-l imite pe Mourinho?

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close