FOTBAL  »  NATIONALA  »  SERBIA - ROMÂNIA, AZI, 21:45, PRO TV, GSP.RO

SERBIA - ROMÂNIA // Serbia e coșmarul nostru! Topul dezastrelor trăite de naționalele României: înfrângeri umilitoare și petreceri cu alcool și interlopi

Imagine sugestivă de la Serbia - România 5-0: Mutu, fără nicio șansă în fața lui Vidici // FOTO: Raed Krishan
Imagine sugestivă de la Serbia - România 5-0: Mutu, fără nicio șansă în fața lui Vidici // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 10 septembrie 2018 09:39

Indiferent dacă a fost vorba de "naționala" mare ori de juniori, România are amintiri groaznice din vecini în ultimul deceniu. 

Se-ntâmplă ceva cu echipele românești când trec Dunărea la Porțile de Fier în ultimii 10 ani. Serbia e o sperietoare pentru toate, chiar dacă acolo ajung echipe de club, echipa națională de seniori, loturile de juniori. Înfrângeri dureroase, escapade nocturne, turnee încheiate pe ultimul loc, calificări irosite dureros.

GSP.ro vă prezintă un top 5 al dezastrelor românești trăite, doar în ultimul deceniu, în Serbia. Acolo unde, diseară, "naționala" trebuie să spele imaginea nefastă creată vineri la Ploiești

ECHIPA NAȚIONALĂ

Serbia - România 5-0, 10 octombrie 2009, Belgrad

CE S-A ÎNTÂMPLAT: România ratase deja calificarea la Campionatul Mondial din Africa de Sud, însă ce s-a întâmplat pe Marakana a depășit orice imaginație. România a primit cinci goluri de la sârbii care marcaseră și-n tur trei. Zigici, Pantelici, Kuzmanovici și "dubla" lui Milan Jovanovici au demolat o trupă antrenată de Răzvan Lucescu și din care nu lipseau Mutu, Marica sau Chivu, însă și nume sporadice în echipa națională, precum Dacian Varga ori Iulian Apostol.

CE A URMAT: - Ieșit de pe teren în minutul 75, Mutu a plecat la nord de Belgrad, în Novi Sad, pentru a petrecere alături de interlopul sârb Ratko Buturovici. Imaginile cu acesta au stârnit mare vâlvă în țară în acel moment, iar "Briliantul" a lipsit nu mai puțin de un an și jumătate din echipa națională din cauza incidentului.
- Serbia a învins Germania la Mondial, 1-0 în grupă, însă a pierdut surprinzător cu Ghana (0-1) și Australia (1-2) și a fost "lanterna" grupei D.

ECHIPA NAȚIONALĂ U19

Serbia - România 3-0, 30 mai 2012, Novi Sad

CE S-A ÎNTÂMPLAT: România U19, calificată la turneul de elită după preliminarii senzaționale, în care depășise Italia în grupă, a început minunat turul de elită. 4-0 cu Ungaria, 1-1 cu Germania și un singur punct necesar în cazul în care nemții nu-i umileau pe maghiari pentru a ajunge la Euro. Totuși, partida a fost un fiasco.

Puțanu a fost eliminat în minutul 12, l-a urmat Vătăjelu, care a văzut cartonașul roșu în minutul 39. Vătăjelu intrase în teren de numai 7 minute pentru a suplini găurile din apărare! Sârbii au profitat, vedeta lui Fulham de-acum, Mitrovici, a făcut "dubla", iar Milos Ninkovici a marcat și el. Dezastrul a fost completat de al treilea "roșu" încasat de Alin Roman.

CE A URMAT: - S-a aflat că, în ultimele nopți, fotbaliștii români avuseseră mai multe escapade nocturne, iar mai mulți dintre ei, printre care Buzbuchi, Leonard Manole și Gabi Iancu, s-au fotografiat alături de același interlop local Buturovici.

Mai mult, în urma unui raport realizat de "federalul" Marian Mihail Cucchiaroni, s-a aflat că fotbaliștii petrecuseră cu alcool în ultimele seri. Vaştag, Puţanu, Șt. Popescu, Gavra, Brănescu, Dobrosavlevici şi Al. Ioniţă au fost suspendați un an de la toate loturile, în timp ce Manole, Iancu și Buzbuchi au primit "stop" timp de 6 luni.

"În data de 29 mai, am fost anunţaţi de recepţia hotelului că a fost pătat tapetul în camera locuită de jucătorii Stanciu Nicolae şi Iancu Gabriel şi că trebuie să plătim 50 euro daune. Suma s-a achitat de către jucători. Se pare că, în acea cameră, s-a chefuit în noaptea precedentă"
fragment din raportul lui Marian Mihail

ECHIPA NAȚIONALĂ U17

turneul final Euro 2011, 3-9 mai 2011, Belgrad / Smederevo

CE S-A ÎNTÂMPLAT: Prima calificare din istorie a juniorilor români la un turneu final după calificări n-a fost urmată de un turneu la fel de bun. S-a scos un singur punct în grupă după 1-1 cu Cehia, iar România a terminat pe ultimul loc în grupă după rezultate nefaste cu Germania și Olanda (0-1 ambele).

CE A URMAT: Doar trei jucători au debutat la echipa mare a României: Steliano Filip, Claudiu Bumba, Bogdan Țâru. Nu ar fi un procentaj rău, vorbind de U17, copii de 16 ani, însă majoritatea s-au pierdut prin liga a 3-a ori s-au retras deja, cum este cazul lui Geo Mișu ori Eduard Schuller. 

A pățit-o și FCSB

Nici la nivel de club nu stăm mai bine. În preliminariile Ligii, ediția 2015-'16, FCSB a făcut 1-1 acasă cu Partizan și a mers la Belgrad pentru a obține cel puțin un egal cu goluri. Și, în ciuda unui start greșit, 0-1 în minutul 8, a întors rezultatul grație reușitelor lui Muniru și Hamroun.

Totul s-a rupt în repriza a doua. Gafă Papp, "roșu" Varela și trei goluri ale sârbilor pentru un 4-2 care au trimis acasă trupa românească. 

Vezi și:  Novak Martinovic dezvăluie secretele sârbilor înaintea meciului de diseară: "N-am arătat bine în Lituania, dar nici de voi nu mi-a plăcut" » Care crede că e marele minus al Serbiei

02 03

ETAPA URMĂTOARE (11 octombrie): Lituania - ROMÂNIA, Muntenegru - Serbia.

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1207261312745266
Alexandru Mihai Barbu  •  10 Septembrie 2018, 16:29

nu vreau sa par pesimist dar ne paste un 2-0, oricum succes Romania!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează