FOTBAL  »  NATIONALA  »  ESTONIA - ROMÂNIA 0-2

Şi eroi, şi deziluzii » Torje şi Marica au sclipit. Măţel şi Bourceanu au acţionat din umbră. Lazăr şi Grozav, sub aşteptări

Măţel a făcut un meci bun cu Estonia
Măţel a făcut un meci bun cu Estonia

Articol de - Publicat duminica, 09 septembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 09 septembrie 2012 13:07

Cifrele InStat oferă o perspectivă plină de contraste pentru meciul de la Tallinn: "tricolorii" au speculat mai mult în ofensivă şi s-au bazat pe fundaşi centrali siguri, mijlocul a funcţionat în parte, iar flancurile pe rînd.

Deşi au avut 48 de acţiuni în zona careului nostru, estonii au reuşit doar 21, iar asta spune mult despre randamentul defensivei. "Centralii" Chiricheş şi Goian au cifre bune: 97% din pasele stelistului au fost precise, 91% acţiuni reuşite şi nu a comis nici un fault, în vreme ce stoperul de la Spezia e liderul "tricolorilor" la recuperări (18) şi a cîştigat 35 din cele 38 de acţiuni defensive în care a fost implicat.

Măţel curajos, Raţ moale
Pe flancuri, Măţel a fost o alegere inspirată: singurul român care a reuşit un dribling în prima repriză, cel mai bun procentaj la dueluri cîştigate din toată echipa (88%) şi cele mai multe acţiuni ofensive reuşite dintre fundaşi, 62. În schimb, performanţa lui Raţ, pe stînga, a lăsat de dorit: doar 40% din dueluri cîştigate, zero driblinguri încercate şi 13 baloane pierdute, mai multe decît cele recuperate (11)!

Alb-negru la închidere
Bourceanu a fost unul din secretele succesului la Tallinn, cu 79 de acţiuni reuşite, maximum dintre "tricolori", fără a neglija defensiva: 5 intercepţii faţă de doar 2 în dreptul lui Lazăr, 8 deposedări faţă de doar 3 la omul lui PAOK. Lazăr, schimbat ulterior cu Pintilii, nu a recuperat nici o minge în jumătatea estonilor şi a cîştigat doar 43% din dueluri!

Am speculat mai mult!
Torje a pierdut extrem de multe dueluri, 10 din 14, şi a scos cel mai mic procentaj de pase reuşite dintre fotbaliştii ofensivi, doar 70%. Însă a compensat prin concentrare şi eficienţă: 5 pase pregătitoare şi 3 decisive, absolut toate precise, 4 şuturi dintre care trei pe poartă şi un gol! Tănase a completat stilul contrastant, şutînd o singură la poartă, comiţînd cele mai multe faulturi din echipă, 6, şi reuşind doar 3 driblinguri din 7. Însă are cele mai multe acţiuni ofensive reuşite, 61, dintre fotbaliştii de atac ai lui Piţurcă.

Marica a pierdut cele mai multe baloane, 19, dar a făcut ce era scris în fişa postului: gol din singurul şut pe poartă, un assist şi 9 din 10 pase scurte precise. În spatele lui, Grozav a fost sub forma cu care ne obişnuise, doar 54% dueluri cîştigate, nici o intercepţie şi nici o deposedare!

63 de pase a recepţionat Bourceanu, fiind destinatarul numărul unu al baloanelor "tricolorilor" dintre titulari, la polul opus aflîndu-se Goian (34)

88% e procentajul de dueluri cîştigate al lui Măţel, cel mai bun dintre titularii de la Tallinn. Cel mai mic îi aparţine lui Torje, doar 29%

79 de acţiuni ofensive reuşite stau în dreptul lui Bourceanu, randamentul maxim la acest capitol

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (58)
supereduardo10
supereduardo10  •  10 Septembrie 2012, 10:53

prostia asta de statistica e pentru prostime si pr piti..pai daca ai 90% procentaj pase reusite inseamna ca il cheama maradona? fiti atenti aici dai 10 pase tot meciul 9 bune toate in sapate si una la adversar din care se primeste gol....deci ai 90% procentaj la pase reusite puff ce mare jucator :)) La atacanti iarasi tragi 5 sututi 4 pe poarta ...daca tragi din 6 unu pe poarta si e gol ai procentaj mai slab ca ala de nu marcheaza nici in 10 meciuri...Sa zici ca dodel care nu e in stare sa dribleze tot meciul cu niste desculti e jucator ma pisu pe statistica voastra mamir ca nu ziceti de bourceanu ca a facut vre-o 10 dribliguri cu 100% procentaj :))

simi62
simi62  •  09 Septembrie 2012, 22:22
Postat de popgelu2 pe 09 Septembrie 2012, 20:57

de lemn tanase nau scris:)))

Comentariul tău...Au scris ca a avut 62 de actiuni reusite. Se refera la pasele de 2-10 metri pe care le-a dat la Bourceanu sau Rat. In rest faulturi si simulari, ca la Steaua.

popgelu2
popgelu2  •  09 Septembrie 2012, 20:57

de lemn tanase nau scris:)))

Vezi toate comentariile (58)
Comentează