FOTBAL  »  NATIONALA  »  TURCIA - ROMÂNIA, ASTĂZI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Şi-nc-o dată, măi băieţi! De la 20:30 jucăm în infernul de la Istanbul! Piţi mizează pe tineri, Mutu şi Marica pe bancă

Articol de - Publicat vineri, 12 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 14 octombrie 2012 00:00

Deşi înclină să joace din start cu Stancu în avanposturi, Piţurcă nu e hotărît pentru că vîrful lui Orduspor n-a convins la antrenamentul decisiv de ieri.

Piţurcă are o confirmare din start: "Tătă" e bătut în cuie între buturi, pe el s-a axat antrenamentul goalkeeperilor de ieri. La "rezerve", maiourile albastre, a evoluat Bornescu, Pantilimon pregătindu-se pe margine. Tamaş a fost preferat lui Luchin ca fundaş dreapta, Gabi evoluînd în ultimele două meciuri ca titular la WBA în această poziţie. Selecţionerul s-a decis, îl preferă pe braşovean, cu experienţă superioară în meciurile cu miză. În rest, Chiricheş, Goian şi Raţ sînt certitudini.

Linia mediană: Steaua pentru Pintilii şi Chipciu
Piţi îl preferă pe Pintilii lîngă Bourceanu, mergînd pe doi oameni-cheie în angrenajul Stelei. Tocmai comunicarea dintre cei doi la liderul Ligii 1 îl favorizează pe Pintilii în faţa lui Lazăr. Fostul gorjean a avut şuturi puternice ieri la miuţă, lovind o dată şi bara. Pentru cei ce sprijină ofensiva, Torje e clar, n-are concurent acum, dar surprizele mari ar putea fi Grozav şi Chipciu. Ultimul l-ar ţine pe veteranul şi fostul căpitan al "naţionalei", Mutu, pe bancă. Cei doi s-au implicat şi ieri la "miuţă", "petrolistul" a marcat şi şi-a creat alte oportunităţi.

Stancu, dar încă sînt emoţii
Ieri a jucat doar Bogdan, vîrful lui Orduspor, la "titulari", pe durata celor două reprize. Însă nu a impresionat. Piţi a simţit că Stancu n-a avut ocazii de a marca, că nu a fost folosit, şi nici nu s-a bătut cum ar trebui în faţă, în duelurile cu perechile Găman - Grigore şi Găman - Gardoş. La final, a discutat 5 minute cu fostul stelist, i-a explicat cum ar trebui să atace, cum să se poziţioneze, iar Stancu a ascultat atent. Apoi a plecat destul de îngîndurat spre vestiare.

Cînd intră Marica şi Mutu?
Varianta în avanposturi e Marica. Mai experimentat, dar fără jocuri în ultimele 4 săptămîni. Oricum, Piţi l-a anunţat încă de la Bucureşti pe Cipri că va fi rezervă, preferînd fotbalişti care joacă la echipele de club. Ideea e ca experimentaţii Mutu şi Marica să intre în partea secundă, după ce titularii vor avea "lupte de gherilă" cu turcii, iar cei doi să poate fructifica şi momente de oboseală ale adversarului.

"Sincer, nu m-am gîndit că o să ajung atît de sus. Întîi am venit la Steaua, acum sînt la echipa naţională, trăiesc ceva senzaţional în fotbal. Sper să continuu pe aceeaşi linie" (Mihai Pintilii, mijlocaş)

"Cred că va fi un meci încins, dar nu avem de ce să ne temem. Un aport important în obţinerea unui rezultat bun îl pot avea şi cei care vor fi pe bancă" (Costel Pantilimon, portar)

528597-turcia-romania-caseta.jpg

VEZI AICI CLASAMENTUL GRUPEI ŞI MECIURILE VIITOARE!

ALTE ŞTIRI DESPRE NAŢIONALĂ:

Lecţie deschisă cu Grozav
Chiar înainte de a pleca la vestiare, Piţurcă l-a luat pe Grozav deoparte, la mijlocul terenului. Tehnicianul i-a explicat cîteva scheme lui Gicu, cum ar trebui să atace, cum să se replieze şi să stea în meci, antrenorul folosindu-se de gesturi largi. La un moment dat, Piţi l-a luat pe tînărul jucător, 22 de ani, şi a exersat alături de el, fără balon.

"Terenul e "puşcărie"!"
După antrenamentul oficial, fotbaliştii lui Piţi au strîmbat din nas. Motivul? "Gazonul e "puşcărie"! N-aţi văzut ce sar brazdele? Pe bune, e mai prost decît cel vechi de pe Naţional Arena. Iar terenul va fi şi mai dificil după primele zeci de minute. Să sperăm că nu ne va afecta şi va fi un adversar în plus", au declarat jucătorii în drum spre autocar.

"Naşul" s-a ridicat la imn
La începutul şedinţei de pregătire, gazdele au făcut probe audio cu imnul României. Cînd a auzit primele acorduri din "Deşteaptă-te, române!", Mircea Sandu s-a ridicat brusc în picioare şi, cu un aer solemn, le-a făcut semn şi celorlalţi să facă la fel. La ideea preşedintelui FRF a marşat doar Alexandru Deaconu, şeful CCA. Oricum, melodia s-a oprit după 5 secunde.

Un "Ilie Oană" de 4 ori mai mare
Stadionul Şukru Saracioglu, gol, la prima inspecţie vizuală, nu-ţi taie respiraţia şi nici nu te înfricoşează. "Parcă e "Ilie Oană" din Ploieşti, cel nou, şi culorile, şi forma este asemănătoare", spuneau ieri românii. Da, cam aşa e, însă, arena lui Fener are 55.000 de locuri, iar cea a "lupilor" doar 15.500. Chiar dacă nu e cu mult mai vast, spaţiul dintre scaune este mai mic. "Oricum, cu toţii am jucat sub presiune, pe stadioane pline, de ce ne-ar aduce teamă 50.000 de turci?! Sîntem pregătiţi să rezistăm şi la urletele lor", au spus jucătorii cu experienţă.

Cadu le ţine pumnii "tricolorilor"
Unul dintre stranierii care au fost luaţi în calcul spre a fi naturalizaţi, portughezul Ricardo Cadu, căpitanul celor de la CFR Cluj, speră ca România să bată la Istanbul: "Pot spune că şi eu am ceva românesc în mine după atîţia ani petrecuţi la voi în ţară. Sînt sigur că veţi reveni acasă cu un rezultat pozitiv. Dacă mi se va ivi ocazia să joc pentru "naţionala" voastră, iau în calcul, ar fi o chestie de mîndrie". Lusitanul a cîştigat 8 trofee interne cu CFR.

Piţi l-a refuzat pe Colak!
Selecţionerul a declinat invitaţia televiziunii TRT pentru un interviu în doi cu Tanju Colak, fosta "Gheată de Aur" 1988, an în care Piţurcă a terminat pe locul 3. Piţurcă a spus că nu poate înaintea unui meci atît de important, amînînd oferta pentru retur. "Mi-ar fi plăcut, am şi jucat contra lui, dar sînt disponibil pentru Bucureşti. Pentru că n-a vrut, trebuie să-i batem la scor pe români", a spus mai în glumă, mai în serios, fostul atacant al Galatei şi adversar al Stelei în semifinala CCE 1989. (Beniamin Osman)

INBOX
- Aproximativ 20 de suporteri ai "naţionalei" au asistat ieri la prînz la antrenamentul primei reprezentative. Printre ei şi un bărbat cu handicap care s-a fotografiat pe marginea terenului cu fiecare jucător al "tricolorilor".
- Antrenamentul oficial era deschis, pînă acum, doar un sfert de ceas, dar selecţionerul a dublat numărul minutelor acordate şi pentru a arăta că nu-i e teamă înaintea meciului. La şedinţa de pregătire au asistat şi 15 jurnalişti turci.
- Turcii le-au arătat ieri celor din delegaţia noastră drapelul României ce va fi arborat la una dintre peluze, steagul fiind atent verificat.
- Agenţii de pază de la stadion şi-au făcut poze cu "tricolorii". Chiar dacă sînt şi fani Fener, ei au admis: "Hagi a fost cel mai bun străin ce-a jucat vreodată în Turcia, îl iubim toţi!".

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (130)
bodyzapacit
bodyzapacit  •  12 Octombrie 2012, 17:04

Joaca Turcia Cu steaua sau cu romania ? FORZA MUTU SI MARICA

emainter
emainter  •  12 Octombrie 2012, 17:02
Postat de luciann pe 12 Octombrie 2012, 13:05

Grozav a fost varza tot acest tur de campionat! A ratat din toate pozitiile! Nici nu trebuia convocat!

eu as spune ca in locul lui mai trebuia inca vreo 6-7 oi selectionate.

aalywan
aalywan  •  12 Octombrie 2012, 17:02
Postat de irriducibil pe 12 Octombrie 2012, 15:55

Pantilimon in locul lui Tatarusanu, Sapunaru in locul lui Tamas, Tamas in locul lui Goian, Lazar in locul lui Pintilii, Muresan in locul lui Bourceanu, Maxim in locul lui Grozav si Mutu in locul lui Stancu...cam asa ar trebui sa arate echipa! Piturca sau profesorul Plesneala (din Harry Potter) ca si asa seamana, poate se uita si schimba ceva!

Te inteleg, dpdv al faptului ca esti dinamovist, ca nu il vrei pe Bourceanu in primul "11", dar chiar nu iti dau dreptate. Bourceanu trebuie sa fie titular incontestabil, langa el unul dintre Lazar/Muresan.

Vezi toate comentariile (130)
Comentează