FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Psihologul din spatele lui Rădoi dezvăluie minusul mental al lui Ianis Hagi: “Îi spun câteodată că trebuie să aibă altă atitudine”

Ianos Hagi
Ianos Hagi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 septembrie 2020 11:46 / Actualizat miercuri, 16 septembrie 2020 14:01

Silviu Ioniță (44 de ani) este psihologul care l-a ajutat pe Mirel Rădoi în campania care s-a terminat cu semifinala de la Euro 2019 de tineret și în această toamnă, în dubla cu Irlanda de Nord și Austria. În direct la GSP Live, Ioniță a vorbit despre ce îi mai lipsește lui Ianis Hagi din punct de vedere mental.  

Silviu Ioniță este primul psiholog care a lucrat la Federația Română de Fotbal. În 2015, el a colaborat cu stafful naționalei U-17, din care făcea parte și Ianis Hagi. După ce a fost luat de Anghel Iordănescu în stafful pentru Euro 2016 și, apoi, de Christoph Daum în cel pentru preliminariile CM 2018, Ioniță a lucrat din nou cu Ianis Hagi la naționala de tineret care a ajuns în semifinalele Euro 2019 și, acum, la naționala mare.  

În direct la GSP Live, psihologul aflat în stafful selecționerului Mirel Rădoi a fost întrebat despre cum crede că se descurcă fiul lui Gică Hagi în fața presiunii puse de media și de tatăl său: 

„Pe Ianis îl cunosc de la România U-17. Din punct de vedere psihologic, este un progres real. Față de cum a venit el atunci (n.r. - la naționala U-17) ca un lider incontestabil, ca următorul Rege, fără să fie nevoit să demonstreze, acum văd un altfel de jucător. Văd un tânăr care este conștient de valoarea lui și care este conștient că trebuie să muncească pentru locul pe care îl are, pentru naționala mare, cum a trebuit să muncească și la naționala U-21. 

Știe că trebuie să-și confirme locul prin prestațiile de la club și prin cele de la națională. E un jucător care are foarte mult bun simț. Câteodată, îi spun că o atitudine mai incisivă, o agresivitate pozitivă, l-ar ajuta mult mai mult. Câteodată are un bun simț prea așezat, poate din familie, dar e foarte important în sport să ai agresivitate pozitivă. Adversarul trebuie să-ți citească în ochi că ești nebun, că ești dornic de victorie. Să se uite în ochii tăi și să vadă o bestie în teren.  Câteodată, Ianis nu arată chestia asta, deși din punct de vedere al dăruirii nu-i putem reproșa nimic. 

El a crescut enorm și cred că are atât de mult loc de a îmbunătăți încât e un câștig atât pentru el, cât și pentru națională. Când ai un jucător care poate să crească enorm e foarte încurajator pentru națională”.  

VIDEO EXCLUSIV Psihologul din spatele lui Rădoi dezvăluie minusul mental al lui Ianis Hagi: “Îi spun câteodată că trebuie să aibă altă atitudine”
Silviu Ioniță și Mirel Rădoi, pe margine, înainte de meciul cu Irlanda de Nord: "Observ atitudinea de la încălzire a jucătorilor noștri și a adversarilor și îi transmit niște informații lui Mirel. El are astfel la dispoziție niște detalii suplimentare care îl pot ajuta"

Ianis Hagi a fost titular în egalul cu Irlanda de Nord (1-1), dar a făcut un joc slab și a fost în repriza secundă. În victoria din Austria (3-2), mijlocașul lui Rangers nu a fost folosit nici măcar un minut. 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (15)
368023036732853
Iuga Mircea  •  17 Septembrie 2020, 08:12

Ianis e jucător bun,deocamdată doar la echipa de 21 ani,nu la naționala mare!!!!!

nicolaedobrin
nicolaedobrin  •  16 Septembrie 2020, 21:31

"Câteodată are un bun simț prea așezat, poate din familie, dar e foarte important în sport să ai agresivitate pozitivă." Tocmai ca daca ar avea bun simt s-ar cere singur afara in loc sa vina la nationala sa faca figuratie.

klauz
klauz  •  16 Septembrie 2020, 20:05
Postat de Vasile Vasile pe 16 Septembrie 2020, 13:25

Nu cred ca lipsa "fiarei" este problema adevarata ,cit lipsa bucuriei de a juca !Atita l-ati criticat si l-ati laudat toti incit parca-i este lehamite sa mai joace !Uitati-va la el dupa golul 4 al lui Rangers cind el a dat pasa de gol si cind toti se bucurau ca *** el era abatut si-si steregea transpiratia de pe frunte ca un batrin ceapist care a mai terminat un rind de prasila !

Pai tu nu ai observat ceea ce pana si Ianix hagi stie, adica ca a jucat foarte foarte prost faza aia. Ianix a primit o pasa geniala care l-a lasat singur, central spre poarta, cu cel mai apropiat adevrsar la 15 metri in urma. Iar Ianix ce a facut? Nu a putut cara balonul, tocmai pentru ca nu stie fotbal. In loc sa se opreasca cu mingea in poarta, abia a facut 15 metri - luand-o si in lateral nu direct pe poarta - si a fost ajuns de mai multi adversari si de cativa coechipieri. Deci a stricat complet faza. asta e, nu stie prelua, nu poate fugi cu mingea la picior, e o nulitate. Fiind stricata faza, a dat si el la cel mai apropiat coechiper, lateral si in spate, o pasa de 4 metri, cu mingea din stant si de pe loc. Scotianul ala a tras din prima un sut sanatos si ca lumea, cum Ianix nu va da in viata vietii lui de nepot, si a marcat spectaculos, cu merit propriu 100%.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează