FOTBAL  »  NATIONALA  »  CALCULE

Sîntem la mîna noastră » Dacă învingem Ungaria, doar o catastrofă ne privează de locul secund

O victorie cu Ungaria o trimite aproape pe sigur pe România la baraj
O victorie cu Ungaria o trimite aproape pe sigur pe România la baraj

Articol de GSP - Publicat luni, 02 septembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 01 septembrie 2013 21:06

La egalitate de puncte, departajarea se face după golaverajul general, iar următorul criteriu e numărul total de goluri înscrise în toate partidele.

Olanda e virtual cîştigătoare a grupei, astfel că bătălia pentru locul secund se dă în trei: România, Ungaria şi Turcia. Fiecare din cele trei contracandidate mai are de disputat 4 meciuri. Două dintre ele cu Estonia şi Andorra, codaşele grupei, fără punct din duelurile cu "granzii".

Greu de crezut că o vor face pînă la final! Astfel, pentru a simplifica abacul calificării, se pot adăuga cîte 6 puncte în dreptul Ungariei, României şi Turciei.

Clasamentul ar arăta astfel:
2. Ungaria 17p
3. România 16p
4. Turcia 13p

Victorie cu Ungaria şi visăm
Cu 3 puncte obţinute vineri, depăşim maghiarii. Şi mai putem pierde locul secund doar în două scenarii, puţin probabile, ambele dependente de o victorie a Turciei la Bucureşti.

Astfel, Ungaria ajunge pe doi dacă învinge Olanda la Amsterdam. Dacă nu, Turcia ajunge pe doi învingînd acasă batavii şi, la egalitate de puncte cu noi, are un golaveraj general mai bun.

Punctul cu maghiarii ne ţine în viaţă
Dacă remizăm cu Ungaria, sîntem obligaţi să nu pierdem cu Turcia. Şi avem două variante pentru locul secund: învingem turcii şi aşteptăm ca Ungaria să nu cîştige la Amsterdam, remizăm cu turcii şi aşteptăm înfrîngerea Ungariei cu Olanda, dar cu condiţia să avem golaverajul mai bun ca vecinii!

Pierdem vineri: 90% out!
O înfrîngere la Bucureşti cu Ungaria ne scoate aproape definitiv din cursă. Maghiarii ar ajunge la 4 puncte în faţa noastră şi nu mai putem visa decît să învingem Turcia, iar ei să piardă la Amsterdam şi presupunerea noastră, că obţin maximum de puncte cu Andorra şi Estonia, să nu se dovedească reală.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
vladutz13
vladutz13  •  02 Septembrie 2013, 13:25

Domne, situatia e simpla, nu ne trebuie neaparat victorie cu Ungaria. 4 puncte din dubla asta si suntem calificati!!! E atat de simplu. Si cu 2 egaluri am avea ceva sansa.... dar ar trebui sa jucam total in ultima dubla, sa dam cate 5 goluri cu Estonia si Andorra pentru ca avem un golaveraj penibil.

lolica123
lolica123  •  02 Septembrie 2013, 13:22

Incep deja calculele... desi imi doresc din tot sufletul sa mergem la baraj, eu ma indoiesc ca luam mai mult de 2 pcte din dubla asta... sa dea Domnu` sa ma insel....

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  02 Septembrie 2013, 11:49

Nici locul doi nu l prindem ...dar daca l am prinde este valabil ce a spus Alpin ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează