FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - POLONIA, VINERI, 21:45, TVR1, GSP.RO

Soldații răniți grav în Irak și în Afganistan i-au vizitat pe tricolori: „Fiți luptători, ca noi!”

La finalul antrenamentului, veteranii s-au fotografiat cu liderii naţionalei // FOTO Raed Krishan
La finalul antrenamentului, veteranii s-au fotografiat cu liderii naţionalei // FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat marti, 08 noiembrie 2016 00:00

Acesta a fost mesajul unor soldați răniți grav în Irak și în Afganistan, care au venit ieri la Mogoșoaia special pentru a le transmite acest lucru „tricolorilor”.

Cu o oră înainte de antrenamentul de ieri, după reunirea de la Mogoșoaia, centrul era aproape pustiu. Doar gazonul arăta ca o sală de fitness, cu 14 biciclete așezate la rând. Ceva mai încolo, patru porți mici de fotbal. Apoi au început să curgă spectatorii.

"Vrem să le dăm din puterea noastră"

Primii au venit cei câțiva soldați răniți în teatrele de război din Afganistan și din Irak. Doi dintre ei, Daniel Porumb și Ionuț Butoi, sunt imobilizați în scaune cu rotile. Altul, Florin Vuță, își trăiește drama unei răni la coloană ajutat de un baston și de niște proteze speciale. Zâmbesc. Sunt steliști.

"Azi însă am venit pentru toți băieții de la echipa națională. Vrem să-i vedem jucând frumos, luptând, aşa cum am făcut-o noi și înainte de a fi răniți, dar și după aceea. Dacă noi am reușit, sigur pot s-o facă și ei pe terenul de fotbal. Nu vrem să mai vedem pase nesfârșite înapoi la portar și că se chinuiesc să dea goluri. Vrem să-i vedem învingători! Să ajungem și noi iar la Mondiale", spun soldații.

S-au așezat aproape de o bancă de rezerve, iar la începutul antrenamentului, tot staff-ul echipei naționale a trecut să-i salute.

Unii la biciclete și stretching, alții la fotbal

De la antrenamentul de ieri, singurul absent a fost Pantilimon, care, din cauza traficului de la Londra, a pierdut avionul ce trebuia să-l aducă la București. Ceilalți 28 s-au împărțit în două "tabere". Cei care au jucat sâmbătă sau duminică au făcut o cură de biciclete, chiar pe gazon, apoi reprize de stretching.

Restul au intrat la exerciții cu mingea și apoi la miuțe, la porți mici sau la cele normale. Ratări, goluri, toate au fost gustate de cei peste 300 de copii veniţi de la școli de fotbal sau de la Asociația Down Plus.

Săpunaru și Filip separat

Doi dintre jucători nu s-au antrenat în nicio "tabără". Este vorba despre Steliano Filip și Cristi Săpunaru. Ei acuză probleme medicale și au intrat direct pe mâna preparatorilor fizici, pentru o serie de exerciții speciale. Spre final, s-au retras pe bancă, urmărind antrenamentul de acolo.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
raptorlvm
raptorlvm  •  08 Noiembrie 2016, 17:59

Mircea Lungu. Nu stii nu vorbi ,ca asa crezi tu .Noi am pierdut 23 de soldati in Irak polonezi au pierdut 44 probabil avand si mai multe trupe acolo .Dar vorbim si noi .Toti au pierdut oameni acolo .Toti fara exceptie.

1795376680686028
Mircea Lungu  •  08 Noiembrie 2016, 16:38

Cât de tragic sună! Polonezii nu au nici o șansă să fie încurajați de mari mutilați în teatrele de război americane, pentru că au conducætori care nu acceptă ca armata lor să fie folosită la deminări, ca ante-mergători! Un colonel care a fost în Afganistan spunea că românii sunt tratați precum ***!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentinn10
valentinn10  •  08 Noiembrie 2016, 11:39

Sanatate sa aveti si sa va faceti bine , ostasi ai armatei romane si poate vorbiti cu sefii vostri sa-si vada de treburile armatei , sa aiba grija de voi si sa lase STEAUA , FENOMENUL FOTBALULUI ROMANESC , in pace.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close