FOTBAL  »  NATIONALA  »  

SPANIA - ROMÂNIA 5-0 // Anghel Iordănescu i-a găsit o mare greșeală lui Cosmin Contra: „N-ai voie să faci așa ceva!” + Întrebarea la auzul căreia l-a pufnit râsul

Articol de GSP - Publicat marti, 19 noiembrie 2019 14:42

SPANIA - ROMÂNIA 5-0. Invitat astăzi în emisiunea „Stop pe piept” de la Radio Național FM, fostul selecționer Anghel Iordănescu (69 de ani) i-a făcut inventarul lui Cosmin Contra, dar a avut reproșuri și pentru cei de la FRF.  

„Nu trebuie să punem totul în cârca lui Contra. Și-a dorit să califice echipa, a făcut și greșeli, dar nu e singurul vinovat. I se face o nedreptate, mai ales prin ce s-a petrecut în ultima perioadă, când a fost înjurat, blamat. 

Într-adevăr, unii care l-au criticat aveau această competență. Dar sunt și mulți care cred că dacă ai fost un simplu purtător de ghete poți să spui ce îți trece prin cap. Alături de Contra vina o are și FRF prin Comisia Tehnică, prin membrii Comitetului Executiv, care au mers în toate deplasările. Comisia Tehnică trebuia să-l cheme periodic la raport și, dacă observa că în jocul echipei apar probleme, să-l sfătuiască.  

Întrebat dacă pe vremea ultimului său mandat la națională dădea raportul Comisiei Tehnice, Iordănescu a izbucnit în râs: „Nu aveam cum, pentru că eram concomitent și președintele ei! Oricum, mai discutam cu oamenii din Federație despre națională.

De exemplu, o veche regulă din fotbal pe care eu am învățat-o de la Ștefan Kovacs spune că nu poți juca cu ambii fundași centrali tineri. Obligatoriu e ca măcar unul să aibă experiență. La ultimul meu mandat, m-am rugat realmente de Săpunaru să vină la națională și noi renunțăm acum așa de ușor la el! 

Pe viitor, eu garantez despre Contra că va deveni un antrenor de club foarte bun. Avem însă calitate și jucători să ne calificăm. Doar că voi, cei din Federație, trebuie să fiți inspirați și să alegeți selecționerul cel mai bun pentru acțiunea din martie”, a spus Iordănescu în emisiunea moderată la Radio Național FM de Horațiu Ciornei și de editorialistul GSP Alin Buzărin.

Citește și:

Casele de pariuri văd un mare favorit să-l înlocuiască pe Contra! Iată cotele: cum arată TOP 12 posibili selecționeri

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
maccsero
maccsero  •  19 Noiembrie 2019, 18:40

Dă jos uniforma aia de pe tine, cu stelele de general pe care nu le meriți, și pe urmă poți vorbi. Gradele și uniforma sunt doar pentru cei care apără țara și uneori chiar mor pe teren, de-adevăratelea.

1992024127509850
Cantaragiu Cristinel  •  19 Noiembrie 2019, 17:41

Aseară s a văzut clar ce și cum stă treaba cu jucătorii noștri. Ne au desființat, n am existat decât în câteva momente, rolul întâmplării de altfel.Jucatori fără meciuri în picioare,erori uriașe de plasament,a fost un circ total. Mutu,în nemernicia lui,avea dreptate,la seniori e alt nivel.

fabius_2014
fabius_2014  •  19 Noiembrie 2019, 17:11
Postat de cfrinho pe 19 Noiembrie 2019, 16:13

Contra, la meciul cu Spania, satul de presiunile machedonilor a bagat pe teren toata armata lor spunandu-si in gand..."Na, ma, jucati, fiti voi fericiti, aratati cat de buni sunteti impresarilor vostri care m-au tocat de cand am venit." :))) Eu propun sa si schimbam denumirea acestei nationale condusa din umbra de machedoni, punem si imnul Pamporea in loc de cel actual, sa stim o treaba.

Si eu cred ca echipa a fost facuta de Contra tocmai pentru a-i umili pe cei care i-au fost impusi de patroni sau impresari. Florinel Coman impus de Becali , Ianis Hagi impus de Gheorghe Hagi si exemplele pot continua cu Marin, Tosca, Benzar. In meciul asta s-a vazut ce valoare au Ianis si Coman.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează