FOTBAL  »  NATIONALA  »  OPINIE

SPANIA - ROMÂNIA 5-0 // OPINIE GSP / Răzvan Luțac, după umilința cu Spania: „Bendeac a fost vizionar! La cum ne-am prezentat, am avea emoții și la un baraj cu Funafuti”

Articol de - Publicat marti, 19 noiembrie 2019 09:00

Sincer, de la umilința de la Belgrad - tot 0-5, însă doar pură coincidență - n-am văzut atâta glod pe ghetele „naționalei”. 

Am mai pierdut cu Albania, dar măcar era la Euro. Ne-am mai furnicat prin Kazahstan, am mai încasat-o de la polonezi ori olandezi, însă n-am mai trăit un meci în care cel mai bun pasator să fie portarul Tătărușanu! 

Da, e o statistică UEFA, distribuită de colegul Liviu Manolache - ceva mult mai relevant decât glumițele că Spania n-a ajuns la set. 

28. 28 de pase a încercat Tătă. I-au ieșit 90%.  

La ei, Inigo Martinez, omul care a comis-o la cea mai mare ocazie a noastră, a reușit 98% din 123.  

„Își bat joc de noi, Sergio Ramos joacă vârf”, observa cineva, lucid, în debutul reprizei secunde, când încă nu știam dacă nu scoatem de la răcituri acel 0-9 cu Ungaria din anii '40. 

Ieri, 18 noiembrie, am salutat înfrângerea Armeniei cu 1-9, mulțumim, Italia!, că altfel eram rușinile serii. Împreună cu amicii din Gibraltar, care au pierdut tot la 5 goluri diferență. Totuși, ei au dat gol.  

În 2011, "naționala" din Gibraltar juca doar la competiții în care participau regiuni și insulițe care necesită Google Maps. 

De exemplu, la Jocurile Insulare 2011, competiție de amatori care îngloba diverse sporturi, Gibraltar s-a clasat pe 11. Sub Guernsey, Jersey, Insulele Aland sau Insulele Cayman. 

Măcar a depășit Groenlanda ghețurilor și Sark, ultimul teritoriu feudal din Europa! 

N-a avut echipă înscrisă la fotbal. Azi a marcat contra Elveției. 

Tot în 2011, România se amuza la scheciul lui Mihai Bendeac de la Antena 1, în care România se bătea cu Insula Funafuti pentru un loc la Campionatul Mondial.

Cum cei de la Simpsons au fost vizionari în 2000, ungându-l președinte pe Donald Trump cu mai bine de un deceniu și jumătate mai devreme*, așa a fost și emisiunea Antenei.  

Marele nostru noroc, Funafuti e doar un atol din Tuvalu. Altfel, la cum s-au prezentat luni (și nu doar luni) “tricolorii”, aveam șansa să tremurăm la un baraj jucat departe, cu o minge adusă la mal ca-n Naufragiatul lui Tom Hanks.  

* Deși au existat multe exagerări referitoare la episodul în care Donald Trump a fost numit președinte în The Simpsons (poze false care au circulat pe net) încă din 2000, informația e reală  
 

Citește și:

MĂCAR AM SCĂPAT DE CONTRA! „PLEC! Nu e treaba mea cine trebuie să fie selecționer” + mesajul pentru fani 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
maccsero
maccsero  •  19 Noiembrie 2019, 13:44

Păi hai să-l punem pe Bendeac selecționer, că umor tot nu prea are.

danny_l
danny_l  •  19 Noiembrie 2019, 12:43

E de fapt realitatea fotbalului din România

magic4ever
magic4ever  •  19 Noiembrie 2019, 12:34

Tare filmuletul:))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează