FOTBAL  »  NATIONALA  »  SPANIA - ROMÂNIA

SPANIA - ROMÂNIA // VIDEO Corespondență GSP din Madrid » Gică Craioveanu îi face inventarul prietenului Contra: „Mă așteptam la mai mult de la Cosmin!”. Are două variante pentru a-l înlocui

Articol de , - Publicat duminica, 17 noiembrie 2019 22:44

SPANIA - ROMÂNIA. Gică Craioveanu (51 de ani) crede că prietenul său Cosmin Contra a greșit prima dată cu Spania, "că a folosit cinci fundași", iar pentru un înlocuitor ar opta între Petrescu și Rădoi

  • Tragerea la sorți pentru play-off-ul Ligii Națiunilor va avea loc vineri, 22 noiembrie, de la ora 13:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV
  • Spania - România, ultimul meci din preliminariile EURO 2020 se joacă luni, de la 21:45. Partida e liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Pro TV

- Gică, acest meci cu Spania ar fi trebuit să fie pentru calificare, dar, din păcate, e doar unul amical, după acest final dezamăgitor de campanie. 
- Da, ne făcuserăm toți iluzii, aveam încredere în această echipă, în Cosmin. Avem mulți jucători talentați, dar n-a fost să fie. A fost oricum o grupă grea și noi n-am fost la înălțime. Îmi pare rău, mai ales pentru că la meciul cu Suedia am văzut copii frumoși, cu tricolorul pictat pe față, dar dezamăgiți. Cu noi, bătrânii, e altceva, dar de acei puști îmi pare rău. 

„Undeva s-a greșit” 

- Când spui că nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, te referi la selecționer, la jucători? 
- La toți, fiindcă sunt un grup. Am avut și am încredere în continuare în Cosmin, l-am cunoscut ca prieten, ca jucător, ca antrenor aici, la Getafe, dar n-a fost să fie. Poate că sunt eu prea optimist din fire.   

- Unde crezi că a gresit Cosmin la meciul cu Suedia? 
- La meciul cu Spania, când a folosit o linie de 5 fundași. Noi nu știm să jucam așa, îți trebuie câteva zile să pregătești acest sistem. Apoi, Suedia ne-a surprins că ne-a luat mingea și ne-a alergat, iar noi nu am reușit să-i blocăm pe faza defensivă. Cred că asta a fost cea mai mare greșeală a noastră.  

- Te-a surprins alegerea asta cu Mogoș, de unde a venit și primul gol al suedezilor? 
- Eu zic că acolo și Mogoș, și Deac puteau să-l trântească pe suedezul care a centrat. Să facă un fault tactic. Zic și eu, că nu mă pricep la fotbal, deși am și carnet de antrenor (râde). S-au lăsat prea ușor scoși din joc. Cu Mogoș a fost o mare responsabilitate, dar Cosmin l-a văzut la antrenamente, a avut încredere în el și asta a fost. 

- Contra a fost criticat pentru orgoliul lui față de Mitriță, Ionuț Radu pentru episodul cu Pușcaș. Crezi că au contribuit și astea la eșecul final? 
- Cosmin a fost orgolios de când a debutat ca jucător, la 17 ani. Paradoxal, împotriva mea, într-un meci de Cupă, între Craiova și Poli Timișoara, câștigat de noi cu 3-2. E posibil ca toate astea să fi avut un impact. El era drăcos de mic, mi-a plăcut mereu de el. Dar de aici eu nu pot să știu ce a fost exact acolo. Dar undeva e clar că s-a greșit. 

- Una peste alta, e o dezamăgire acest mandat de doi ani al lui Contra? 
- Nu pot să spun asta. Este prietenul meu și nu vreau să îl jignesc, dar recunosc, mă așteptam la mai mult. Mă așteptam să fim acolo până în ultima partidă, asta cu Spania, unde eu cred că puteam scoate ceva.  

- Ce mai putem spera acum de la meciul cu Spania? 
- Să lăsăm o imagine bună, să arătăm că suntem totuși o echipă care știe și joacă fotbal, care pune probleme adversarului.  

„Dan dacă vrem rezultate, Mirel pentru fotbal ofensiv” 

- Sunt multe variante pentru succesorul lui Contra. Tu pe cine ai vedea acolo? 
- Sunteți siguri că pleacă? Știu că i se termină contractul în decembrie. Ok, dacă el pleacă, eu zic că Hagi nu va veni, că Gicanu are un proiect foarte frumos acolo, la Viitorul. Eu aș fi între Rădoi și Petrescu. Dan e foarte tactic, Mirel e mai jucăuș, îi place fotbalul mai ofensiv.  

- Tu pe care l-ai prefera dintre cei doi? 
- Pe Guardiola (Râde). Nu, glumesc. Mie mi-a plăcut mereu fotbalul ofensiv. Cu cât ești mai departe de poarta ta, cu atât ești mai aproape de gol.  

- Dar Mirel a spus că nu se simte pregătit să vină la naționala mare. 
- Cred că spune ce simte, dar eu îl văd pregătit. E presiune mare, dar trebuie să aibă un început. Ce a făcut el la tineret nu e ușor. Echipa ne-a încântat, abia așteptam meciurile lor. 

- Petrescu va pregăti o națională cinică, după modelul de la CFR. 
- Acum ce vrem, rezultate sau joc?! Dacă vrem rezultate, "Bursucu'" e ideal. Studiază adversarul, e campion, are rezultate excelente cu CFR în Europa.   

- După Suedia, jucătorii recunoșteau că asta e valoarea. Chiar suntem echipă de urna a 4-a? 
- Păi de acolo am pornit. Dar eu nu cred asta. Doar că fotbalul s-a schimbat, a devenit foarte tactic. Când vom înțelege asta, când vom studia adversarul mai mult, când vom da mai mult la națională, vom avea și rezultate. Pe noi tremura tricoul când veneam la lot. Suedia ne-a studiat mult. Avem talent, dar la echipa națională trebuie să aduci și altceva.  

- Ți-e teamă de un dezastru cu Spania acum, că jocul nu mai are miză, că se știe că va pleca și Contra?  
- Spania este o echipă foarte puternică, de 12 ani printre primele 3 din lume. Ne-au demolat la București în prima repriză, dar cred că acum România e pregătită să facă față acestui joc. 

„Eu aș vrea să câștigăm cu 2-1, dar cred că ne bate Spania cu 3-1. Golul nostru îl dă, normal, feblețea mea, piticul atomic, Mitriță, cel mai bun jucător din România, de departe”
Gică Craioveanu, fost internațional 

25 de meciuriși 4 goluri a adunat Craioveanu la echipa națională

Match preview Spania - România

Vezi și:

SPANIA - ROMÂNIA // CORESPONDENȚĂ GSP DIN SPANIA / VIDEO+FOTO Zâmbete „tricolore” pe Wanda Metropolitano, la antrenamentul oficial

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
1621414144804093
George Dobrescu  •  18 Noiembrie 2019, 16:32

Grande si țuică de dude

corsair83
corsair83  •  18 Noiembrie 2019, 11:23

Nu prea inteleg sistemul de calificare...noi daca terminam pe locul 4 in grupa pe 3 va termina Norvegia ei avand meci cu Malta, mai jucam baraj? Peste tot vad articole despre viitoare noastra adversara din baraj.

petrucj
petrucj  •  18 Noiembrie 2019, 09:04
Postat de blatistu49 pe 18 Noiembrie 2019, 07:44

ba fratilor va fi un meci amical unde noi suntem f buni nimeni nu ne bate ..prilej la Burleanu sa ne promite ca suntem in revenire si ne pregatim ptr Mondialele din 2050

Sa nu ne grabim, trebuie sa construim. Cred ca totusi europenele din 2052 ar fi un obiectiv mai realist. Noi de 20 ani construim intruna dar nu terminam nimic. Cand ma uit in jur in tara asta parca asta e deviza. Construim in nestire!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează