FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO U21

Selecționerul Spaniei, după ce a aflat că înfruntă România la EURO 2023: „Ce bine că jucăm doar la București”

Luis de la Fuente // foto: Guliver/gettyimages
Luis de la Fuente // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 18 octombrie 2022 22:46 / Actualizat marti, 18 octombrie 2022 23:25

Luis de la Fuente (61 de ani), selecționerul reprezentativei U21 a Spaniei, a analizat rezultatul tragerii la sorți pentru grupele Campionatului European din 2023, care va fi găzduit de România și Georgia.

  • Repartizată în grupa B, alături de România, Croația și Ucraina, Spania va juca în meciul de deschidere împotriva românilor, în Ghencea.
  • Primele două formații din fiecare grupă se califică în sferturile de finală. În „sferturi” se vor încrucișa astfel: grupele B cu D, respectiv grupele A cu C
  • Campionatul European din 2023 va fi transmis de Televiziunea Română.

Luis de la Fuente, selecționerul reprezentativei iberice U21 din 2018, consideră acel meci de maximă importanță.

Robert Lewandowski a uimit pe toată lumea la gala Balonului de Aur! Cât costă ceasul purtat de superstarul Barcelonei: „Îl iau și eu la nunta mea”
INEDIT
Robert Lewandowski a uimit pe toată lumea la gala Balonului de Aur! Cât costă ceasul purtat de superstarul Barcelonei: „Îl iau și eu la nunta mea”

Ce spune selecționerul Spaniei despre tragerea la sorți pentru EURO U21

„Primul meci va fi foarte important, România joacă în fața fanilor săi și va da totul. Aștept cu nerăbdare să jucăm meciul de deschidere.

Sunt conștient că nu va fi ușor să jucăm împotriva gazdelor. Stadionul va fi plin de susținătorii lor”, a afirmat De la Fuente, citat de Marca.

Selecționerul Spaniei este mulțumit că reprezentativa iberică va juca toate meciurile din grupă în capitala României, București:

Vom juca toate meciurile din grupă la București, la fel și sfertul, în caz că vom câștiga grupa. Asta înseamnă că nu vom fi nevoiți să călătorim, ceea ce contează. Este foarte obositor să călătorim, iar uneori îți strică ritmul.

  • București, prin stadioanele Steaua și Rapid-Giulești, va găzdui meciurile din grupa B a turneului final. Tot în România, dar la Cluj-Napoca, vor avea loc meciurile din grupa D. Cele două arene alese sunt „Dr. Constantin Rădulescu” și Cluj Arena.

Luis de la Fuente i-a adus titlul european Spaniei

La precedentul turneu final, EURO U21 din 2021, Spania s-a oprit în semifinale. Iar în 2019, când România a ajuns în careul de ași, ibericii conduși de Luis de la Fuente au cucerit trofeul.

Cu Luis de la Fuente la cârmă, selecționata U21 a Spaniei a câștigat 33 dintre cele 41 de meciuri jucate, un procentaj de victorii colosal, de 80%.

Despre Spania U21, cea mai tare adversară a României în grupa de la EURO U21:

  • cei mai valoroși jucători: căpitanul Bryan Gil (21 de ani/Tottenham/cotat de Transfermarkt la 12 milioane de euro), mijlocașul central Nico Gonzalez (20 de ani/Valencia/cotat la 20 de milioane de euro), fundașul stânga Sergio Gomez (22 de ani, Manchester City, cotat la 13 milioane de euro).
  • antrenorul: Luis de la Fuente (61 de ani), în funcție din anul 2018. Cu el pe bancă, „Furia Roja” a cucerit trofeul din 2019, ediție la care România s-a clasat pe poziția a 4-a.
  • cum s-a calificat: a câștigat grupa C din preliminarii cu 24p din 24 posibile;
  • ce a făcut la ultimul turneu: semifinale;
  • cea mai bună performanță: campioană europeană în 1986, 1998, 2011, 2013 și 2019;
  • palmaresul vs. România: 4 meciuri - 3 victorii, 0 egaluri, o înfrângere;
  • ultimul meci oficial cu România: 1-0 (calificări Euro 1987).

Mai multe știri despre EURO U21: 

Ce adversari ar fi dorit Răzvan Burleanu în grupa de la Euro 2023: „Asta v-aș fi spus înaintea tragerii”

Sala goală, dar presa trimisă la subsol » Așa s-a desfășurat tragerea la sorți pentru grupele EURO U21

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează