FOTBAL  »  NATIONALA  »  SPANIA U21 - ROMÂNIA U21

SPANIA U21 - ROMÂNIA U21 // VIDEO + FOTO Granada, orașul influențelor arabe, al muzicii latino și al romanticilor

FOTO: Raed Krishan +9   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2019 18:28

România U21 înfruntă Spania U21 în primul amical în vederea pregătirii Euro 2019, de la ora 19:45. Partida se joacă la Granada, orașul influențelor arabe, al muzicii latino și romanticilor.

Aflat la poalele muntelui Sierra Nevada, Granada își trăiește existența între romantism și influențele arabe. Prima impresie pe care o ai când calci în Granada e că ai mai trecut pe aici. Sau măcar că îți e cunoscut totul. Asta pentru că periferia te duce cu gândul la Piatra Neamț. Clădiri ruginii, munte, temperaturi nu foarte ridicate, cel puțin nu acum, pentru că vara e sufocant. O falsă impresie însă.

Când aprofundezi, realizezi imediat că ai dat peste un oraș destul de mare, incomparabil totuși cu giganți ca Madrid, Barcelona sau Valencia. Dar totuși viu.

Muzică, romantism și Vespa

Cine își imagina că doar Bucureștiul sau drumurile noastre sunt aglomerate s-a înșelat. Iar Granada, plină de străzi strâmte, de abia strecori o mașină mică, în pantă și multe încă pietruite, confirmă că omul se poate despărți de orice, mai puțin de mașină, și de telefon, desigur. Reușesc însă să mai spargă puțin din aglomerație adepții scuterelor. Și sunt destui. Nu e colț de stradă fără vreun Vespa parcat.

Aflat la poalele muntelui Sierra Nevada, orașul e o destinație preferată pentru îndrăgostiți. Iar patronii de localuri știu să ofere intimitatea și peisajele dorite de romantici. În plus, mergând pe stradă, în surdină vei avea mereu un artist ambulant care cântă la chitară, acompaniat de trecători sau simpli preieteni ce știu ritmul. N-o fac gratis, așteaptă o "atenție" în husa chitării larg deschise pe trotuar.

Magnetul Alhambra

Principalul obiectiv turistic este Alhambra, cea mai renumită clădire a moștenirii istorice islamice. Dinastia almohadă încă se simte la nivelul arhitecturii din cartierul Albaicin. Dacă nu strici surpriza printr-o căutare pe Google, aici  poți afla cu un euro cum ți se scrie numele în arabă. Sau îți poți cumpăra tot felul de alte obiecte în stil arăbesc: de la portofele, până la lanțuri și brățări. 

230.000 de locuitorinumără orașul aflat în comunitatea autonomă Andaluzia

Vezi și: 

SPANIA U21 - ROMÂNIA U21 // FOTO Aici va juca România U21 contra Spaniei U21 » Cum știe un club fără performanțe să-și promoveze istoria

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
visinu
visinu  •  22 Martie 2019, 06:21
Postat de Mario Rodriguez pe 21 Martie 2019, 18:54

Ati ales fix o melodie in catalana pentru video :))), total nepotrivita, poate doar ca ritm, dar macar una in spaniola tipica pentru zona Andaluciei tot se gasea... asta avand in vedere ca anadaluzii si catalanii nu prea se inghit in general

Cine stie cunoaste...

829316630737493
Mario Rodriguez  •  21 Martie 2019, 18:54

Ati ales fix o melodie in catalana pentru video :))), total nepotrivita, poate doar ca ritm, dar macar una in spaniola tipica pentru zona Andaluciei tot se gasea... asta avand in vedere ca anadaluzii si catalanii nu prea se inghit in general

Vezi toate comentariile (2)
Comentează