NATIONALA  ·  ROMÂNIA - OLANDA 1-4

Specialiştii se contrazic! » Prestaţia scoţianului Thomson de la România - Olanda i-a băgat pe toţi în ceaţă

Crăciunescu şi Lăzărescu au opinii diferite despre greşelile de arbitraj din meciul cu Olanda.
Crăciunescu şi Lăzărescu au opinii diferite despre greşelile de arbitraj din meciul cu Olanda.

Articol de - Publicat joi, 18 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 17 octombrie 2012 21:49

Crăciunescu spune că nu se impunea penalty pentru olandezi, dar nici pentru noi la Adi Popa, însă Lăzărescu susţine că a fost 11 metri clar făcut de Tamaş şi că s-ar fi impus la fel şi în favoarea noastră.

Gazeta Sporturilor i-a dat nota 4 "centralului" Craig Thomson, jucătorii echipei naţionale l-au pus la zid, iar Piţurcă a refuzat să comenteze prestaţia lui. Ieri, a fost rîndul specialiştilor să fie băgaţi în ceaţă de arbitrul scoţian. Doi foşti membri ai CCA, Ion Crăciunescu şi Dan Lăzărescu, s-au contrazis pe fazele cele mai controversate.

1. Penalty pentru Olanda. Crăciunescu nu, Lăzărescu da
Fostul şef al CCA spune că nu se impunea acordat: "Este o luptă corp la corp, jucătorii se ţin reciproc, niciodată nu trebuie dat penalty". În schimb, Lăzărescu susţine că "Tamaş are mîna dreaptă pe adversar şi la un moment dat îl trage. Există circumstanţe de penalty, decizie corectă".

2. Penalty la Adi Popa? Crăciunescu nu, Lăzărescu da
Şi faza din minutul 81, cînd Adi Popa a căzut de lîngă Martins Indi, a creat păreri diferite. "Popa se agaţă cu braţul de adversar, acesta la rîndul lui pune o mînă pe jucătorul nostru, dar nu se acordă penalty în asemenea situaţii", a spus Crăciunescu. "Am revăzut faza de 5 ori în seara meciului, am mai revăzut-o şi în această dimineaţă pe site. Se cam ţin reciproc, dar parcă olandezul îl trage la un moment dat. E cam aceeaşi fază ca la Tamaş, trebuia şi aici dat penalty", a spus Lăzărescu.

N-a fost ofsaid la golul 4
O altă dilemă a partidei de marţi seară a fost faza de la ultima reuşită a olandezilor, suspectă de ofsaid pe toate reluările din timpul jocului. Dolce Sport, care a preluat imagini de la Antena 1, a introdus sistemul pe care îl are şi care arată exact dacă la o astfel de fază e ofsaid sau nu, iar rezultatul a fost clar: Narsingh se afla pe aceeaşi linie cu Tamaş în momentul în care i s-a pasat, deci decizia asistentului a fost corectă.Cine este cel mai de temut interlop din România. Poreclit “Ștefan cel Mare” a pus Moldova sub asediu
Libertatea
Comentarii (9)
darvvin0  •  18 Octombrie 2012, 18:19

ce specialist e Lazarescu? Craciunescu a arbitrat o finala C.L.

mplttev  •  18 Octombrie 2012, 14:58

La penalty-ul olandezilor, atacantul olandez n-a avut nici o treaba cu mingea, traiectoria jucatorului e in Tamas, mingea era in alta parte. Singurul care urmareste mingea si incearca s-o joace e fundasul roman. Dupa ce-l darama pe-al nostru se-ntinde si el ca o placinta pe gazon. Cartonas galben clar pentru olandez. Offside-ul e clar, in momentul lansarii atacantul batav avea o jumatate de metru in fata lui Goian. Ce sa mai spun de penaltyul nostru, singurul scop al olandezului (se vede dupa traiectoria lui de joc, este sa-l dezechilibreze pe-al nostru, atunci cand a fost depasit. Penalty mai clar, rar mi-a fost dat sa vad. Arbitru camparat !

armion  •  18 Octombrie 2012, 12:24

Daca specialistii dupa ce revad faza de zeci de ori se contrazic, arbitul ia hotararea intr-o fractiune de secunda. Atunci sa-i dam credit lui.

Vezi toate comentariile (9 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA
Turneul din Strasbourg
Digi 2
21:00 Fotbal, Liga 1
Gaz Metan - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Milan - Bologna
Digi 2, Telekom 2
22:00 Fotbal, La Liga
Betis - Valladolid
Digi 4, Telekom 4
Program TV complet

Liga 1