FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - AUSTRIA, MIERCURI, 20:45, ANTENA 1 ŞI GSP.RO

Spectacol mai puţin = Rezultate mai multe » Răzvan preia modelul Dunga

Razvan Lucescu, Carlos Dunga
Razvan Lucescu, Carlos Dunga

Articol de - Publicat marti, 08 septembrie 2009 00:00

Răzvan Lucescu a început la echipa naţională un proces de reconstrucţie, lucru care i-a adus antipatia marilor conducători din fotbalul românesc.

Chiar dacă pare greu de acceptat, Răzvan preferă să convoace jucători la care puţină lume s-ar aştepta să îi vadă în tricoul primei reprezentative. Va avea această tactică succes? Un exemplu de reuşită îl reprezintă Carlos Dunga, selecţionerul naţionalei Braziliei.

DUNGA A REVOLUŢIONAT STILUL SELECAO
Numit în 2006 pe banca selecţionatei Selecao, Dunga a început revoluţia în cadrul echipei. A renunţat la stilul "Joga Bonito" al brazilienilor, punînd accent pe echipă, nu pe individualităţi. Lucru pe care încearcă să îl imprime şi Răzvan Lucescu.

Astfel, jucători care nici nu visau să ajungă la echipa naţională s-au trezit îmbrăcînd tricoul galben-verde. Jo, Rafinha, Thiago Silva, Felipe Melo sau Nilmar au început să apară în primul unsprezece, renunţînd la alţi jucători consideraţi de neînlocuit. Aşa se întîmplă şi la naţionala României, apariţiile lui Romeo Surdu, Max Nicu sau Iulian Apostol dînd apă la moară contestatarilor

CONTESTAT, A RASPUNS PE TEREN
Stilul său, asemănător cu cel al lui Răzvan Lucescu, nu a fost privit cu ochi buni. Publicul l-a contestat, s-a certat cu şefii federaţiei, dar Brazilia a renăscut. La doar un an de la numire, Dunga cîştiga Copa America, zdrobind Argentina cu 3-0, într-o finală în care pumele plecau favorite.

Mijlocul anului 2008 a adus cu el un nou val de contestatari. După două înfrîngeri în amicale, paharul s-a umplut odată cu un 0-0 pe teren propriu în faţa Argentinei. Stilul impus echipei, acela care l-a caracterizat şi ca jucător era din nou criticat. Deja ideea de "fost mare jucător, slab antrenor" se întipărise în mintea brazilienilor.

REZULTATELE VOR VENI!
Dunga a răspuns cum ştie mai bine. A umilit Portugalia cu 6-2, a cîştigat Cupa Confederaţiilor, călcînd în picioare campioana mondială Italia, scor 3-0. Ultima sa mare victorie? Calificarea la Mondialul din 2010 pe terenul Argentinei, defilînd în faţa echipei lui Maradona cu scorul de 3-1.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (13)
 •  09 Septembrie 2009, 10:14
Postat de pe 08 Septembrie 2009, 22:51

pai care sunt acei noi jucator? radoi,mutu,chivu,marica,codrea,banel,rat...?

Rezultatele vin in timp, lasati anternorul sa isi faca treaba, daca era Piti pe banca luam bataie la Paris de ne sareau capacele. Faceti o comparatie intre Razvan Lucescu si Piturca. Cu Razvan pe banca, macar se va salva din dezastrul produs in era Piturca si vom reveni acolo unde ne este locul

 •  08 Septembrie 2009, 22:51

pai care sunt acei noi jucator? radoi,mutu,chivu,marica,codrea,banel,rat...?

 •  08 Septembrie 2009, 19:15

pai dunga are la ce vedete sa renunte razvan nu :) in afara de mutu, romania nu are alte individualitati. comparatia nu isi are rostul

Vezi toate comentariile (13)
Comentează