FOTBAL  »  NATIONALA  »  CULISE

Ștefan Iovan a citit raportul secret de la națională semnat de Mircea Lucescu și Emeric Ienei: „Cum să stau la șpriț cu zilele?”

Ștefan Iovan a reacționat vehement după raportul întocmit de Mircea Lucescu și Emeric Ienei
Ștefan Iovan a reacționat vehement după raportul întocmit de Mircea Lucescu și Emeric Ienei

Articol de GSP - Publicat joi, 16 aprilie 2020 21:03

Ștefan Iovan (59 de ani) dezminte informațiile publicate ieri de GSP.RO - un raport întocmit de Mircea Lucescu și Emeric Ienei: „Iovan e la șpriț, Bumbescu e băut!”.

  • Gazeta Sporturilor a publicat un raport întocmit în 1988 de către Emeric Ienei şi Ion Alecsandrescu, selecţionerul de atunci al României şi, respectiv, vicepreşedintele FRF, dar semnat şi de Mircea Lucescu, preşedintele Colegiului Central al Antrenorilor, şi Mircea Rădulescu, secretar general FRF.

Singura întâmplare adevărată este aceea în care eu și Bumbescu am pierdut avionul, înaintea meciului cu Grecia, dar, în rest, la echipa națională nu am avut nici o abatere. Inclusiv ce s-a scris că s-a întâmplat înaintea finalei cu Milan, sunt aiureli! Dacă s-ar fi întâmplat ceva, aș fi avut o dicuție privată cu Emeric Ienei, nu se întocmea niciun raport.

Nu sunt lucruri adevărate! Unde puteam să mă duc două zile? Noi stăteam într-un turneu două zile, apoi plecam la altul. Am fost la un turneu în Amsterdam, apoi am plecat la San Sebastian, cu autocarul, nu înțeleg rapoartele astea. Adică, plecam două zile de la echipa națională și apoi unde mă întorceam? După nu trebuia să plec acasă? Cine mă mai primea dacă dispăream două zile? Sunt niște bazaconii, din punctul meu de vedere.

Nu cred că s-ar fi întâmplat așa ceva la echipa națională! Am mai făcut una, alta, am mai fost la un șpriț, o oră, două, dar nu cu zilele, cum se spune în raportul respectiv”, a declarat Iovan pentru Prosport.

„Indisciplina au creat-o Iovan şi Bumbescu! Câştigurile au fost Sabău şi valuta!"

Caracterizările aparţin lui Emeric Ienei, selecţioner în '88, şi lui Ion Alecsandrescu, vicepreşedinte al FRF la acea vreme, şi fac parte dintr-un raport despre ceea ce s-a petrecut la echipa naţională a României înaintea amicalului cu Olanda, disputat la Amsterdam în iunie 1988

Ștefan Iovan a citit raportul secret de la națională semnat de Mircea Lucescu și Emeric Ienei: „Cum să stau la șpriț cu zilele?”

Căpitanul de la Sevilla ar fi fugit două nopţi din hotelul de la Amsterdam, motiv pentru care nici n-a fost folosit în acel amical, în timp ce colegul său din defensivă, Bumbescu, „reclama o stare care îl scutea de antrenament".

Raportul realizat de Ienei şi Alecsandrescu a fost unul complet, care făcea trimitere inclusiv la momentul în care s-au anunţat cluburile din Divizia A ce jucători trebuie să trimită la lot. În afara problemelor cu Iovan şi Bumbescu, relatate la punctul b din raport, iată ce au mai scris cei doi:

Ștefan Iovan a citit raportul secret de la națională semnat de Mircea Lucescu și Emeric Ienei: „Cum să stau la șpriț cu zilele?”

VIDEO Conferință de presă Klaus Iohannis: „Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”

Citește mai multe știri de actualitate:

Adrian Bumbescu, fundașul care i-ar eclipsa pe Ramos și Pique » Victor Pițurcă: „Acum ar fi plătit cu 20 de milioane de euro pe an”

Cum a intermediat presa transferul unui rapidist: „Vino repede la redacție, mâine joci la Craiova”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
schoenbirk
schoenbirk  •  17 Aprilie 2020, 16:26
Postat de caoradea pe 17 Aprilie 2020, 09:25

Milanul acela era cea mai buna echipa a lumii. De ce era dezastru un meci pierdut ? Sau te referi la "dezastrul" comunist, ca te-a batut o echipa capitalista ?

Pentru conducerea de partid si stat a fost un dezastru pentru ca se credeau, dupa Sevilla , buricul pământului . Pentru suporteri dezastruos a fost modul in care s-a pierdut . Daca Milan nu oprea motoarele in repriza a doua , ne dădeau 8 ! Vadim nu scria niciodata ce-a scris daca nu avea aprobarea lui Ceaușescu . Repet , raportul ce-l contesta Iovan , e parfum pe langa articolul lui Vadim . Pentru acele vremuri , sa spui asemenea lucruri era absolut incredibil . Bătrânii poate isi mai amintesc !

portardelegenda
portardelegenda  •  17 Aprilie 2020, 11:24

Cand ai CONSTIINTA VALORII SI DECI AUTOMAT SI PERSONALITATE , iti mai permiti si mici derapaje . Astia de acum le e frica si sa dea o pasa ,,in gaura " de frica presei ,a spectatorilor sau a lui ,,nea X " de pe banca .

deusdat
deusdat  •  17 Aprilie 2020, 11:19

Iovan rimează cu bețivan.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează