FOTBAL  »  NATIONALA  »  SUEDIA - ROMÂNIA 2-1

SUEDIA - ROMÂNIA 2-1 // Cifre de coșmar pentru România! Dovada că „tricolorii” au fost dominați de suedezi + Alex Mitriță, zero barat!

Alex Mitriță // FOTO: Cristi Preda
Alex Mitriță // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 25 martie 2019 15:13

România a pierdut cu Suedia, 1-2, în primul meci din preliminariile Euro 2020. Cifrele de analiză InStat oferă răspunsurile eșecului din Suedia: ne-au masacrat la dueluri, au avut mai multe atacuri reușite, am pierdut mingi duble ca număr în propria jumătate, am recuperat de două ori mai puțin în terenul advers. 

Rezumatul simplist al eșecului de la Stockholm se reduce la constatarea că am făcut o primă repriză falsă și o a doua mai coerentă. Datele de analiză InStat intră însă în măruntaiele jocului și ne arată reperele la care am căzut, de fapt, examenul din Suedia. 

Indicele cel mai copleșitor vine la capitolul duelurilor câștigate: 58,9% - 41,1% pentru nordici! E o diferență neobișnuită între două formații care au pretenții egale la calificare.

În cifre reale, "tricolorii" au câștigat în astfel de faze de 67 de ori, adversarii de 96 de ori. E un detaliu pe care Contra l-a simțit și l-a punctat în treacăt la conferința de presă: „Agresivitatea lui Pintilii ne-ar fi prins bine la Stockholm. Din păcate, n-am reușit să ne ridicăm la aceeași intensitate pe dueluri cu adversarii, care au fost mai determinați pe recuperare și ne-au depășit la acest capitol”.

Posesie neconcretizată

Un alt vector vine pe axa posesie-recuperări. Deși am controlat mingea mai mult, 50,7% (28,3 minute) din timpul de joc și am fost superiori inclusiv în treimea adversă (12,09 minute vs. 11,38 minute), acțiunile de atac reușite le sunt favorabile suedezilor. 

Am pierdut de două ori mai multe baloane în propria jumătate decât suedezii (26 față de 12), iar în jumătatea adversă am recuperat de două ori mai puține mingi (12 vs 25). 

Scorul spiritului ofensiv: 4,7-4

Iar tabelul centralizat al atacurilor finalizate ne e și el defavorabil. Iată cum a arătat Suedia – România pe acest parametru:

Total: 15-13
Contraatacuri: 4-3
Atacuri poziționale: 5-6
Faze fixe: 6-4
Pe stânga: 5-4
Pe centru: 2-2
Pe dreapta: 2-3

Impresia artistică generală e contrazisă inclusiv de coeficientul mentalității ofensive, un indicator care cuprinde acțiunile active de atac, acțiunile de păstrare a posesiei și controlului mingii. Scor: 4,7-4 în favoarea Suediei. Prin urmare, cine merita victoria? 

Top 3 cel mai bun index InStat (titulari)

1. Chipciu 278
2. Tătărușanu 276
3. Săpunaru 270

Top 3 cel mai slab index InStat (titulari)

  1. Manea 185
    2. Mitriță 193
    3. Grigore 218

Zero Mitriță!

Datele lui mijlocașului ofensiv Alexandru Mitriță sunt de pus în ramă la capitolul „Așa nu!”. Are zero șuturi pe spațiul porții, zero faulturi făcute sau suportate, o singură pasă decisivă, dar nereușită, niciun dribling reușit din două tentative, a pierdut toate cele patru dueluri directe.

În plus, are cele mai puține participări la faza ofensivă: 9. Asta în condițiile în care Keșeru a strâns 12 în același interval de timp, 45 de minute, iar Ianis Hagi a adunat 16 în doar jumătate de ceas! 

CLASAMENT GRUPA F

grupa f

La EURO 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
albalbastru72
albalbastru72  •  26 Martie 2019, 12:21

Domnule Gafiuc ai gafat din nou.Eu sint de acord ca Mitrita nu a avut o repriza buna,dar statistica ta e masluita si noi nu plecam dupa fenta,asta e grav.La Digi erau statistici mult mai amanuntite si interesante care aratau un pic altfel,nu am timp sa-ti explic dar sa stii ca diavolul sta ascuns in detalii.

sergentu72
sergentu72  •  25 Martie 2019, 22:31
Postat de magic4ever pe 25 Martie 2019, 16:38

Si inainte sa plece in America juca la fel de slab la nationala, in cupele europene si in Serie B...a jucat bine in campionatul nostru din lumea a 5-a si il tot ridicau in slavi Gica Craioveanu si Becali...el cand intalneste niste adversari cat de cat mai buni nu misca si nu este in stare sa depaseasca un adversar prin dribling sau sa ofere o pasa filtranta sau o centrare de calitate...la fel ca Mitrita a fost si o alta "perla" Baluta, care este rezerva rezervelor la Slavia Praga...si aceeasi soarta o sa o aiba si "perlele" Tanase, Man sau Morutan cand o sa se transfere in alte campionate...

miau miau, pai ce meci ai vazut gogule de cand pina cand Hagi la vandut pe Baluta la Slavia PRAGA

2397230726988688
Flavius Baltes  •  25 Martie 2019, 20:39

Auzi Contra l-ai avut pe banca pe Nistor!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează