FOTBAL  »  NATIONALA  »  SUEDIA - ROMÂNIA 2-1

SUEDIA - ROMÂNIA 2-1// Cornel Dinu, atac frontal la Cosmin Contra: „Lipsă de experiență și înțelegere a jocului” » Se ia de antrenamentele staff-ului: „Sunt de circ! E o rușine!”

Suedia - România // FOTO: Cristi Preda
Suedia - România // FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 martie 2019 21:34

Cornel Dinu, fost selecționer al României, a vorbit despre meciul Suedia - România 2-1 și a criticat dur schimbările făcute de Cosmin Contra și antrenamentele făcute de staff-ul naționalei.

„Au fost câțiva jucători care nu aveau ce să caute acolo. Mai bine pregătim echipa pentru viitor pentru că avem șanse mici să prindem primele două locuri. Marin a dezamăgit, Stanciu, care joacă pe unde joacă. Dacă la nivelul ăsta sunt 3-4 piese care nu dau randament, rezultatul e în pericol.

Am avut 15-20 de minute bune în repriza a doua. Au fost schimbări total neinspirate, care dovedesc lipsa de experiență a selecționerului. Când am jucat cu doi atacanți, am făcut 2-1. Nu schimbi și-l scoți pe Pușcaș pentru a-l băga pe Ianis. Rămâi cu formula asta. Te duci peste adversar. Dar a fost o schimbare total nejustificată. Schimbările dovedesc lipsa de experiență și de înțelegere a jocului ”, a declarat Cornel Dinu la TV Telekom Sport.

Cornel Dinu: „antrenamente de «Cirque du Soleil»”

Cornel Dinu a criticat dur și exercițiile pe care staff-ul României le face la antrenamente.

„Am văzut antrenamente care-mi aduc aminte de «Cirque du Soleil». Nu se poate să faci asemenea exerciții, asemenea comicării. Nu poți să treci mingea peste o sârmă ghimpată și să spui că te ajută. Îi pui pe jucători să meargă de-a bușilea sau să se joace cu o minge de plajă. Este o rușine! Râde lumea.

Au venit niște băieți care n-a jucat niciodată fotbal și au inventat tot felul de chestii. I-a pus pe jucători să stea pe un cauciuc și îi pui să lovească mingea? Ce ? E 4 martie și e cutremur? Ce exercițiu e ăsta?”, a adăugat Cornel Dinu.

Video cu o parte dintre antrenamentele României 

Clasament Grupa F

grupa f

La EURO 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (56)
1764061520284739
George Adrian Popescu  •  24 Martie 2019, 19:16

Rolul antrenorului este sa foloseasca la maximum calitatile (atata cate sunt) jucatorilor pe care ii are iar tactica de joc trebuie gandita in functie de acest aspect. Sa joci cu Mitrita si sa ai pretentii de jucator la inchidere mi se pare o ineptie. L-ai introdus in teren, atunci foloseste-l, joaca-l, lasa-l sa se exprime acolo unde el stie. Altfel asistam la un experiment nereusit. Sa nu reusesti sa il faci pe Stanciu sa inteleaga ca se joaca in echipa nu de dragul sau mi se pare inpardonabil. La fel si folosirea lui Ravan Marin intr-o idee de joc despre care putem spune ca a fost sublima dar a lipsit cu desavarsire. Hagi este jucator de creatie iar daca il pui sa joace altceva, o faci degeaba. Daca la toate astea adaugam si ce spune Dinu, tabloul este complet.

1763887750508605
Calin Francu  •  24 Martie 2019, 11:04

Trebuia bagat Ianus ca se supara tatasu si iar da de pamint cu Contra. Nu ati vazut ca a si spus inainte de meci ca fiul sau nu s-a dus carator de mingi. *** curata asta e la nationala. Acum trebuie sacrificat Stanciu sa poata fi bagat printisorul Ianus. Plus altii gen Bancu , Grigore , Baluta , Manea . De Mitrita ce sa mai spun a fost praf ca de obicei.Las ca batem Luxemburg sau bucatarii de la Feroe si sa vezi ce tari sintem .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1740017484
Bleotu Gheorghe  •  24 Martie 2019, 10:36

Eu cred ca meciul l-a pierdut tactic Contra! Meciul parca nici nu a fost pregatit tactic! Pana la 2-0 echipa noastra a avut SPATII MARI intre aparare si ATAC. Si-a dat seama de asta , numai ca de data aceasta antrenorul suedez a atacat pe flancuri lasate libere! Contra a fost intotdeauna cel care trebuia sa gaseasca solutii! Nu a reusit sa sa isi impuna jocul!!!

Vezi toate comentariile (56)
Comentează