FOTBAL  »  NATIONALA  »  SUEDIA - ROMÂNIA

SUEDIA - ROMÂNIA // Florin Răducioiu, fără menajamente: „Dacă stăm cu fundul în poartă, 4 ne dau suedezii!”

Articol de - Publicat vineri, 22 martie 2019 08:57

România debutează sâmbătă în preliminariile pentru EURO 2020, contra Suediei. Florin Răducioiu face o avancronică tăioasă și spune că vrea să vadă la Stockholm o națională curajoasă și agresivă: ”Nu mai accept să găsim explicații pentru evoluții timide”.

  • Reporterul GSP.ro Justin Gafiuc și fotoreporterul Cristi Preda sunt în Stockholm și transmit toate noutățile despre reprezentativa României. 
  • Suedia - România e sâmbătă, de la ora 19:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro TV. 

- Florin, începem la Stockholm campania pentru Euro 2020. Cum te aștepți să abordeze România partida din Suedia?
- Cu mare curaj și cu intenția de a ne impune jocul. Aș vrea să arătăm încă de la prima partidă ca o echipă care ține să se califice și luptă pentru asta încă din minutul unu al preliminariilor. Nu mi-aș dori să mai văd o națională a României care stă în expectativă, temătoare, nesigură, la alibi, visând eventual la un contraatac din care să se nască un gol miraculos. Nu avem jucători pentru acest tip de fotbal. Nu se mai poate obține o calificare cu tactica statului la cutie!

- Avem însă fotbaliști cu care să mergi pe această variantă curajoasă?
- Urci un pic linia echipei, o ții cât mai departe de propria poartă. Dacă ne băgăm cu fundul în careu, luăm patru la Stockholm! Am demonstrat cu Serbia că putem să fim agresivi, să controlăm meciul, să punem adversarul sub presiune. Nu mai avem oameni care să fie decisivi pe contre ori să se demarcheze în profunzime, să se bată și să fie agil chiar pe axul apărătorilor. Poate erau Maxim și Florin Andone. Dar primul nu e convocat, iar celălalt n-a putut veni din cauza unei accidentări.

- Stanciu vine pentru prima dată din Arabia Saudită, Mitriță din SUA. Ce crezi că vor aduce cei doi la Stockholm?
- E clar că ambii au ales transferurile din rațiuni financiare. Atenție însă, campionatul american devine din ce în ce mai competitiv! Am văzut destule meciuri acolo și mi-au plăcut. Sigur, în zona arabă ligile sunt încă slabe la nivel valoric. Da, sunt și eu curios cum vor veni ambii acum la națională, de undeva departe de realitatea fotbalului european. Cred că e un test inclusiv în fața selecționerului, care își va da seama în ce măsură vor mai putea fi soluții pentru viitor.

- La ce te referi?
- Au obligația să fie protagoniști, să tragă echipa înainte, să-și etaleze calitatea. Dacă nu dau randament încă de acum, nu cred că poți miza într-o campanie așa scurtă doar pe un atu individual. Ce să fac? Să aștept de la Stanciu să-mi dea numai o lovitură liberă dacă el nu-mi intră în joc 90 de minute și nu-mi creează superioritate, nu-mi driblează, nu-mi inventează o pasă luminoasă? Vom vedea cum rezistă la intensitate internațională. E un meci provocator din acest punct de vedere.

- Vor fi 4.000 de români la Stockholm, o asistență remarcabilă pentru un meci în străinătate.
- Contează foarte mult pentru băieți ca într-un stadion de 50.0000 de locuri să existe un colț românesc. Sunt sufletele unor oameni care bat pentru România, chiar dacă își câștigă pâinea în Scandinavia sau prin alte colțuri ale Europei. Îmi aduc aminte că, pentru mine, însemna mult să-i aud cântând și scandând pentru echipa națională pe orice stadion din lume. Și chiar dacă se întâmpla să fie doar câteva sute de suporteri, era acolo un pol de energie pozitivă pentru jucători. De asta și spun că vreau să văd o echipă curajoasă, dinamică, arțăgoasă, pe placul publicului, care simte când jocul trenează sau se instalează frica pe teren.

- E doar primul joc al campaniei, dar Suedia e principalul rival la locul doi. Ar fi deja un handicap serios dacă pierdem sâmbătă seara?
- E devreme de discutat așa ceva, dar o victorie în Suedia ar balansa din start calculele înspre noi. La final, această partidă ar putea avea o însemnătate decisivă în economia grupei, chiar dacă acum ne gândim că e abia startul campaniei. E important să nu pierdem, fiindcă altfel ne complicăm viața după primele 90 de minute. Sunt la mijloc zece finale până la Euro. În fiecare trebuie să jucăm ca și cum ar fi ultima șansă. Sigur, se poate întâmpla să pierdem. Asta-i viața! Dar refuz să mai accept eșecuri după prestații timide! 

„Va fi, cu siguranță, o partidă echilibrată. Aș miza pe un 1-1. Sunt convins că vom marca. Dacă evolua Țucudean, în el mi-aș fi pus cele mai mari speranțe la gol. În contextul de acum, poate Pușcaș va prinde o seară magică”Florin Răducioiu

Vezi și: 

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SUEDIA // „Tricolorii” lui Cosmin Contra au ajuns la Stockholm: imagini de la sosire + moment special pregătit vineri

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (3)
traian_v
traian_v  •  22 Martie 2019, 14:00

Raducioiu a dat interviul asta in limba romana sau italiana?

phlorinn
phlorinn  •  22 Martie 2019, 10:48

Sper sa ne dea 4 pentru ca am pariat Suedia cistiga

popescu222
popescu222  •  22 Martie 2019, 09:36

Opinii de bun simt.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează