FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Suporterii echipei naționale se revoltă cu privire la naturalizarea jucătorilor: "Federația încearcă să-și mascheze incompetența"

Articol de GSP - Publicat luni, 08 august 2016 17:43

Suporterii echipei naționale, reuniți în cadrul proiectului ”Uniți Sub Tricolor”, nu sunt de acord cu naturalizarea jucătorilor străini, așa cum și-ar dori selecționerul Christoph Daum. Aceștia au emis un comunicat prin care-și exprimă nemulțumirea.

"(...) Se vorbeşte tot mai des de jucători străini ce activează sau au activat în România, jucători ce sunt văzuţi ca fiind pasibili de naturalizare. Astfel, federaţia încearcă să-şi mascheze incompetenţa şi să evite asumarea eşecului de la Campionatul European, recurgând la naturalizări, metodă prin care aceştia aruncă întreaga vină asupra fotbaliştilor prezenţi în Franţa.

(...) Totodată, considerăm că prin aceste artificii de naturalizare a jucătorilor, federaţia maschează adevăratele probleme şi decăderea fotbalului românesc, urmărind rezultate de moment, care să creeze impresia că fotbalul românesc nu e aproape de colaps, şi că prin câteva petice artificiale s-au rezolvat problemele", se arată în comunicatul emis de suporterii naționalei.

Citește AICI întregul comunicat emis de "Uniți sub Tricolor"

Selecționerul Christoph Daum a declarat în mai multe rânduri că este pentru naturalizarea anumitor jucători. Unul dintre fotbaliștii evidențiați este Harlem Gnohere, atacantul lui Dinamo.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (44)
livache_meth
livache_meth  •  09 August 2016, 16:03

Ce va scapa multora de aici este ca acest grup care-a scris comunicatul, Uniti Sub Tricolor in speta, nu are nici cea mai mica legatura cu GSP sau cu alte institutii media, dar unii sunt prea limitati sa faca o mica verificare de un minut, sa vada despre ce e vorba. Altfel, din considerente de reprezentativitate si de numar, UST e principalul grup care sustine nationala PE STADION si e compus din grupuri de suporteri din mai toata tara, fani ai echipelor de traditie ale tarii. Ca sa raspund si impertinentelor, e un grup destul de numeros si foarte activ. Cei care s-au referit la ei poate ar fi stiut mai multe daca ar fi mers la macar un meci al echipei nationale, dar e usor sa nu vezi nici un meci pe stadion, si sa-i critici pe cei care sunt acolo mereu, in numar mare, peste tot. Revenind la naturalizari, cred ca acum aveti cea mai buna imagine referitor la ceea ce se afirma in acel comunicat. Olimpiada e in desfasurare si s-a vazut foarte simplu cum s-a prezentat delegatia Romaniei si cat de mare e nevoie de o reforma generala in toate sporturile, de investitii in juniori si nu de pacalit putin prezentul, ca poate mai avem un rezultat daca apelam la vreun strain, ci de reformat totul ca in ultimii 20-25 de ani s-a ales praful de sportul romanesc. Tot de la Olimpiada aveti exemplul tarilor care nu s-au tinut de siretlicuri cum ar fi naturalizarile si au investit pe termen lung, iar acum ne iau fata, tari care erau inexistente pe vremea cand copiii faceau sport la noi.

caminero
caminero  •  09 August 2016, 10:49
Postat de liviu79pit pe 08 August 2016, 22:52

Ce sa.ti povestesc! Daca Germania, Franta, Italia, chiar Spania si Anglia naturalizeaza, noi chiar atat de natangi sa fim? Pai ce fotbalisti au, bai desteptilor aceste tari? Si totusi, naturalizeaza! Noi suntem indoctrinati si captivi inca foarte adanc in mlastina comunismului si stalinismului! Cati sunt astia, Uniti sub tricolor? 20-30? Sa fim seriosi. Fotbalul romanesc trebuie sa se trezeasca iar daca este nevoie sa naturalizeze jucatori mai buni decat cei romani, pt a evolua si a nu ramane prostii Europei, atunci s.o faca! Ajunge cu nationalismul asta stupid, fix atunci cand nu este nevoie! In alte domenii unde chiar ar trebui sa fim nationalisti, nu suntem, ne.am trezit la fotbal! Halal!

Domnule, patriotismul si nationalismul nu sint deloc stupide, o sa vezi asta cit de curind, si nu doar in fotbal. Pe scurt, decit sa cistigam titul mondial cu mercenari straini, e preferabil de 1000 de ori sa fim la nivelul Luxemburgului (forbalistic - tu ce credeai?!?) sar cu jucatori neaosi. Asta nu mai e nationaism, ci o incercare de a fi cinstiti cu noi insine: da, tata, atita putem, reusim sa trimitem in teren doar niste gloabe, dar macar sint gloabele noastre, posibilitatile noastre ca popor, vina noastra pentru neputinta. Nu ne putem impauna cu rezultate obtinute de straini!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  09 August 2016, 08:48

...dona de ce dai tu exemplu cu Vatajelu ?...el este un titular la Universitatea Craiova ...chiar crezi ca e parnaie daca joaca titular la noi ?...ce obiectivi sunteti voi ...hateri ...

Vezi toate comentariile (44)
Comentează