FOTBAL  »  NATIONALA  »  CORESPONDENȚĂ GSP DIN ISLANDA

ISLANDA - ROMÂNIA. EXCLUSIV Suporterii români cumpăraseră sute de bilete la meci: „Acum frustrarea e mare”

Suporterii români din Islanda cumpăraseră peste 500 de tichete la partida cu nordicii
Suporterii români din Islanda cumpăraseră peste 500 de tichete la partida cu nordicii

Articol de - Publicat joi, 08 octombrie 2020 16:42 / Actualizat joi, 08 octombrie 2020 17:03

Suporterii români din Islanda cumpăraseră peste 500 de tichete la partida cu nordicii. Beniamin Fer și Daniel Gâdea, artizanii unei echipe de români în Reykjavik, se numără printre cei care regretă imposibilitatea de a fi pe stadion, dar asta nu-i va împiedica să strige puternic „Hai, România!” din fața televizoarelor.

  • Meciul dintre Islanda și România va avea loc în această seară, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV;
  • Dacă va trece de Islanda, România va înfrunta Ungaria sau Bulgaria, pe 12 noiembrie, pentru un loc la EURO 2020.

În Islanda există o comunitate de circa 1.500 de români, dintre care mai bine de o treime plănuiau să fie prezenți pe stadion la disputa cu Islanda. „Erau vândute deja circa 500 de tichete în sectorul oaspeților, plus că unii își cumpăraseră în alte zone ale stadionului. Acum frustrarea e mare, dar vom fi la fel de conectați la partidă din fața televizorului”, spune Alin Beniamin Fer. 

E un timișorean stabilit în urmă cu 16 ani la Reykjavik, după ce a cunoscut-o în România pe actuala sa soție, o islandeză, venită atunci în Banat pentru niște proiecte caritabile. Fanii „tricolorilor” din Islanda spun că sunt gata să transmită de la distanță energia lor către jucători, în speranța unei victorii confortabile. 

Daniel Gâdea e un fost fotbalist la juniorii Farului și ai lui Dinamo, care lucrează acum ca șofer în Reykjavik: „Pe vremuri, când jucam cu Islanda, ne gândeam să le dăm de la patru-cinci în sus. Vremurile s-au schimbat însă radical. Cred că gazdele au un mic avantaj prin prisma terenului propriu, dar sunt convins că asta nu va conta foarte mult dacă vom ști să ne punem în practică strategia potrivită.  

Important e să nu intrăm într-un joc fizic, ci să punem mingea jos, să construim repede. Și atacanții, și mijlocașii să facă un efort mai mare, să ajute în defensivă. Dacă te uiți la islandezi, îi vezi în multe faze cum se apără cu 11 oameni”.

„Să nu le dăm șansa unor faze fixe”, este sfatul lui Beniamin

Ambii lucrează acum la proiectul unei formații românești în Islanda. Au fost antrenorii unei echipe din liga 4, FC Africa, dar din sezonul următor vor conduce de pe margine „Vulturii galbeni”. „Am vrut să punem alt nume, Inter Dacia sau Ripensia. Dar nu ne-au dat voie, fiindcă trebuie să fie o denumire traductibilă și inteligibilă în islandeză

Ne-am înscris deja pentru campionatul următor, vom recruta și câțiva jucători de alte naționalități, dar marea majoritate vor fi români”, spune Beniamin. Care e amic și vecin cu secundul de la naționala mare a Islandei și crede că una dintre cheile partidei cu nordicii e să ținem de balon: „Trebuie să fim însă atenți să nu faultăm, să nu le dăm șansa unor faze fixe”.

ISLANDA - ROMÂNIA. EXCLUSIV Suporterii români cumpăraseră sute de bilete la meci: „Acum frustrarea e mare”

ISLANDA - ROMÂNIA, echipe probabile:

Islanda (4-4-2): Halldorsson - Pallson, Arnason, R. Sigurdsson, Skulason - J. Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason - Sigthorsson, A. Finnbogason
Rezerve: Kristinsson, Runarsson, Saevarsson, Ingason, Eyjolfsson, Magnusson, Kjartansson, Traustason, Bodvarsson, Hermannsson, A. Gudmundsson, Sigurjonsson, Anderson
Selecționer: Erik Hamren

România (4-3-3): Tătărușanu - Hanca, Dr. Grigore, Burcă, Camora - Maxim, Al. Crețu, N. Stanciu - Alibec, Pușcaș, Mitriță
Rezerve: Fl. Niță, Lazar, Cr. Manea, Toșca, M. Bălașa, Bancu, C. Deac, R. Marin, Cicâldău, I. Hagi, Keșeru, G. Iancu
Selecționer: Mirel Rădoi

Stadion: „Laugardalsvollur” (Reykjavik) 
Arbitru: Damir Skomina. Asistenți: Jure Praprotnik, Robert Vukan (toți din Slovenia)

Mai multe materiale ale corespondentului GSP în Islanda:

Decizie abruptă a autorităților de la Reykjavik

Povestea tulburătoare a atacantului oltean din Islanda: „Ronaldo mi-a schimbat viața. I-aș pupa picioarele!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
2146208208751563
Costel Plugariu  •  08 Octombrie 2020, 18:35

Vagabonteală si cu suporterii romåni... Ce credeau ei, ca acolo le merge ca la meciurile din România ?!

171875491077582
Costel Chelaru  •  08 Octombrie 2020, 17:51

1 solist...pariati pe asta. Ne scot astia fotbalul din cap

doardinamo1948
doardinamo1948  •  08 Octombrie 2020, 17:41

Sunt sigur ca islandezii au făcut-o special pentru ca cei 500 de suporteri romani sa nu asiste la meci și nu și-ar fi dorit deloc un stadion plin de islandezi care sa susțină echipa. Încercați sa inflamați lumea aiurea.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează