FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA, VINERI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE TVR1, LIVETEXT PE GSP.RO

Tănase, trădat de cifre » De ce riscă mijlocaşul Stelei să îşi piardă postul de titular în meciul cu Ungaria

Tănase nu trece printr-o perioadă prea bună
Tănase nu trece printr-o perioadă prea bună

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 19 martie 2013 21:36

Pentru Budapesta, Piţurcă va fi pus să aleagă între Grozav şi Tănase: ultimul ar putea fi trecut pe banca de rezerve din cauza parametrilor dezastruoşi din ultimele meciuri.

Marea dilemă din primul 11 din Ungaria este cine completează linia de trei din spatele unicului vîrf? Lîngă Torje şi Mutu, şanse mari de titularizare au Tănase şi Grozav. Ultimul a fost titular în toate cele 4 partide din preliminarii, reuşind şi golul victoriei de la Istanbul.

În plus, a fost integralist în primele două jocuri! În schimb, Tănase a fost folosit doar cu Estonia şi Andorra. La jocul împotriva codaşei grupei, a fost fluierat copios pe Naţional Arena în momentul schimbării. De altfel, evoluţiile lui Tănase din ultima vreme au dezamăgit.

Considerat cel mai slab fotbalist la 1-0 cu Chelsea, "Dodel" s-a făcut de rîs în retur: n-a încercat nici un dribling, a pierdut cele mai multe mingi şi a recuperat cele mai puţine!

Cifrele lui Tănase cu Chelsea
- 0 driblinguri încercate
- 15 mingi pierdute
- 2 mingi recuperate
- 3 preluări nereuşite

PRO TĂNASE
- Jocuri tari în Europa League
- Folosit pe postul său de bază, mijlocaş stînga

CONTRA TĂNASE
- Evoluţii slabe în ultima vreme
- Jocuri modeste la echipa naţională

PRO GROZAV
- A dat golul victoriei la Istanbul
- Titular în toate partidele din preliminarii

CONTRA GROZAV
- Nu traversează cea mai bună formă
- Rezervă în ultimul meci de campionat

ALTE ŞTIRI DESPRE NAŢIONALĂ:

"Naţionala" pleacă azi
Diseară, la ora 18:00, selecţionata României decolează spre Budapesta. "Tricolorii" vor ajunge în Ungaria la 19:20, urmînd să se cazeze la hotelul "Sofitel Chain Bridge". Mîine dimineaţă va avea loc antrenamentul oficial, pe stadionul "Ferenc Puskas". Mutu şi compania vor decola spre Olanda duminică; după meci vor fi programate încă două antrenamente la Budapesta.

Program special la TVR
Televiziunea care va transmite partida cu Ungaria, TVR (vineri, 21:30), a pregătit un program special înainte şi după partidă. Joi, de la 22:10, Marian Olaianos va realiza emisiunea "România - Ungaria Special", în cadrul căreia vor fi prezentate poveşti din istoricul confruntărilor dintre cele două reprezentative. Vineri, înainte şi după partidă, Tudor Furdui va analiza partida în cadrul "Studio Fotbal". Jocul va fi comentat de Marian Olaianos şi Emil Hossu-Longin.

"Îi batem pe români la fazele fixe"
Ieri, cotidianul maghiar Nemzeti a realizat o analiză a jocului "tricolorilor". A ajuns la concluzia că "românii pot fi bătuţi la fazele fixe, dar şi cu mingi aruncate în spatele apărării lor. Să profităm de viteza lui Dzsudzsak, care îl va surprinde pe Tamaş, fundaşul dreapta de conjunctură! Defensiva e punctul slab al lui Piţurcă".

Olandezii blochează bilete
Federaţia batavă a anunţat că a blocat 400 de bilete la meciul cu România din 26 martie, avînd informaţii că acestea ar fi ajuns pe piaţa neagră. O dată suspendate, tichetele sînt depistate imediat la intrarea în arenă, în momentul citirii codului de bare. Potrivit presei olandeze, partida se va juca la Amsterdam cu casa închisă.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
vande
vande  •  20 Martie 2013, 17:57

Ceea ce nu inteleg eu ... de ce trebuie sa se aleaga neaparat numai intre Grozav si Tanase? Daca tot au fost convocati Chipciu sau Keseru, de ce nu ii incearca pe unul dintre ei? Inteleg ca Grozav si Tanase sunt printre preferatii lui Piturca, dar totusi interesul echipei si al Romaniei ar trebui sa primeze...

jalemare
jalemare  •  20 Martie 2013, 12:10
Postat de steaua1986forever pe 20 Martie 2013, 10:30

iti dai seama ce tradati s-au simtit tocmai de galeria subordonata lor din bucuresti? imi aduc aminte ca in anii trecuti mergeati pe acolo si erati primitii ca frati mai mici ai cefure (inclusiv frati in blaturi). Daca ne aducem aminte ce blaturi odioase a facut echipa bolsevica a cailor ferate din bucuresti alaturi de echipa securitatii maghiare din cluj in urma cu cativa ani....parca isi cam merita soarta randunelele. Nu cred ca ar mai trebui sa joace cu spectatori pana la sfarsitul campionatului, mai ales ca sunt recidivisti...

se pare ca nu ai inteles nimic. nu stiu daca din nou sau doar inca o data:))

torque1981
torque1981  •  20 Martie 2013, 11:27
Postat de cristid. pe 20 Martie 2013, 10:49

Dar de ce pana mea l-au mai convocat de prima oara daca joaca asa dezastruos? Pentru mine e destul de clar: interese ale clanului Becali, sa fie vandut pe bani multi. De-aia se tot forteaza si la Steaua si la nationala titularizarea lui.

Da aceeasi dilema o am si eu cu Grozav - doua vedete umflate de presa in acest moment - niciunul nu a demonstrat nimic de multa vreme.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează